10 Mayıs 2010, Pazartesi 12:02:13

Havaş'tan apron güvenliği için önemli yatırım

Havaş, apron içerisinde özel eğitim gerektiren ekipmanlar için simülatör merkezi oluşturmak üzere Koç Bilgi Grubu’nun simülasyon konusundaki uzman kuruluşu KaTron'la işbirliğine gidiyor.
  • havaş ve Katron'u kutluyorum. Türkiye'nin liderlerinin el ele vererek üstün teknolojiyi yurtiçinde geliştirmeleri büyük öneme haizdir. Atılmış bu güzel adımın daha büyük projeler ile geliştirilmes ile desteklenmesini diliyoruz.
  • Bu purojeye imza atanları kutluyorum birde şimdiki ekipmanların kullanılırlık durumlarını gözden geçirselerde sürekli aprondaki kazalarda gariban işçinin canı yanmasa hele şu TGS Ekipmanlarının SHGM Tarafından ve DHMİ Yetkililerince denetlense yerdeki kazalar milimuma insede kimsenin canı yanmasa daha iyi olmazmı.darısı diğer handling kuruluşlarına diyorum ve tekrar tebrikler ederim bu projeyi hayata geçirenleri.
  • Havaşa da bu yakışır zaten. Kaliteci
Yıl içinde İstanbul ve Antalya Havalimanları’nın modelleneceği ve uçak çekme-itme aracı ile bagaj-traktör simülatörlerinin hazırlanacağı projeye 2011 ve 2012 yıllarında da yeni ekipmanlarla devam edilmesi öngörülüyor. Havaş ve KaTron arasındaki işbirliği için 7 Mayıs 2010 tarihinde imza töreni düzenlendi.

Havaş bu projeyle şoför ve operatör personelinin işbaşı ve tazeleme eğitimlerinde teorik bilgilerin pratik olarak uygulamalarını takip edebilecek va raporlayabilecek. Kurum aynı zamanda halihazırda gerçek ekipmanlarla yapılan eğitimlerin simülasyon ortamına taşınması sayesinde bir çok kaza riskini ortadan kaldırarak, güvenlik anlamında da önemli bir yatırım gerçekleştirmiş olacak. Simülasyon merkezlerinde verilecek eğitimler sayesinde Havaş, işe alımlarda en uygun adayı belirleyecek ve yeni personelin apron koşullarına uyum sağlamasını hızlandıracak. Mevcut personel eğitimlerinde de kullanılacak simülatörler ile Havaş çalışanları, farklı çevresel ve meteorolojik şartlarda alıştırma yapabilecek, sürekli ve anında geri bildirimlerle bilgilerini pekiştirecekler. Havaş bu merkezler sayesinde eğitim amaçlı yakıt ve kullanım maliyetinin de ortadan kaldırılmasını hedefliyor.

“Güvenlik artacak, maliyet düşecek”

Simülator konusunda yapılan işbirliği için bir açıklama yapan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, “Bu proje ile hem güvenlik artacak, hem de maliyetler düşecek” dedi. Yücel, amaçlarının simülasyon yöntemini pilot araç gruplarından genele yaymak olduğunu söyledi. Dünyadaki lider şirketlerden biri olma misyonuyla simülatör pazarında gördüğü potansiyele inovatif fikirlerle yaklaşan KaTron’un Genel Müdürü Tarcan Kiper ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Havaş ile yaptığımız bu anlaşma çerçevesinde; kendi geliştirdiğimiz yüksek teknlojiyi İstanbul ve Antalya’da kuracağımız merkezlere konumlandıracağız. Böylece Havaş, bu sisteme sahip dünyadaki sayılı şirketler arasında yer alırken, kaza senaryolarında refleksi güçlü, daha eğitimli ve kalifiye bir kadroya da sahip olacak. Ayrıca bu sistem Havaş’a; zaman, personel ve maliyet tasarrufu da sağlayacak.”
Havaş'tan apron güvenliği için önemli yatırım

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
havaş ve Katron'u kutluyorum. Türkiye'nin liderlerinin el ele vererek üstün teknolojiyi yurtiçinde geliştirmeleri büyük öneme haizdir. Atılmış bu güzel adımın daha büyük projeler ile geliştirilmes ile desteklenmesini diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu purojeye imza atanları kutluyorum birde şimdiki ekipmanların kullanılırlık durumlarını gözden geçirselerde sürekli aprondaki kazalarda gariban işçinin canı yanmasa hele şu TGS Ekipmanlarının SHGM Tarafından ve DHMİ Yetkililerince denetlense yerdeki kazalar milimuma insede kimsenin canı yanmasa daha iyi olmazmı.darısı diğer handling kuruluşlarına diyorum ve tekrar tebrikler ederim bu projeyi hayata geçirenleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havaşa da bu yakışır zaten. Kaliteci

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000