09 Haziran 2010, Çarşamba 13:39:04

Havaş, yeşil kuruluş ünvanı aldı

Çevre konusunda attığı adımların meyvelerini toplamaya başlayan Havaş, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yeşil Havaalanı Projesi” kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Milas Bodrum Havaalanı’nda “Yeşil Kuruluş” unvanını almaya hak kazandı.
  • Kıbrısta da yeni bombalarınızı bekliyoruz üstadım. Saygılar
  • AHL dan Kıbrısa ve ilhan beye selamlar
  • Diğer yorumlarda iki genel müdür arasında giden-gelenler olmuş.En doğrusu son yorum.
  • Ankara başmüdürü de bu konuda başarılıdır hakkını yemeyin.Personeli tarafından çok sevilir,sayılır.En kısa zaman da oraları yeşillendirir!
  • sizin gibi yöneticilerimiz oldukça bu şirkette çalışmak daha bir keyifli oluyor bu tarz çalışmalar ve sonuçları o istasyonda olmasakta bizi de gururlandırıyor. Başarılarımızın devamını diliyorum.
  • Kıbrısa selamlar sayın hocam. Yenilikleri bekliyoruz. Ayrıca tebrikler
  • Genel Müdürümüz Sn.Müjdat YÜCEL'den başlayarak Bodrum Havaş'da görev yapan en küçük çalışanımıza kadar bütün ekibi emeklerinden dolayı tebrik ederim.Herzaman olduğu gibi sektörün öncü ve örnek şirketi olmaya devam ediyoruz.Ünal TANSEL yönetiminde Bodrum Havaş herzaman her yerde farklıdır!!!
  • Hakkımda yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle, İlhan
  • Bu konuda çok emeği olan Bodrum İstasyonu personeline, özellikle de Sn. Başmüdürümüz Ünal TANSEL, Sn. Atölye ve Lojistik Şefimiz Sn. Yusuf KÖSE'ye ve Sn. Harekat Şefimiz Çağrı Pınar DENİZ'e özellikle teşekkür etmek gerekiyor.
  • İlhan beyi kutluyoruz
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, “Çevre için attığımız adımların devamı gelecek, bu konuda çok duyarlıyız” dedi.

Türkiye’nin ilk yer hizmetleri şirketi olan Havaş (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.), daha iyi koşullarda yaşanabilir bir dünya için çevre konusunda duyarlılık gösteriyor ve verdiği hizmetleri çevreye duyarlılık bakımından belli standartlara getirmek için çalışmalar yapıyor. Havaş’ın çevre için attığı adımlar meyvelerini de vermeye başladı. Havaş, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan “Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi” kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Milas Bodrum Havaalanı’nda “Yeşil Kuruluş (Green Company)” unvanını almaya hak kazandı ve sertifika ile ödüllendirildi. Havaş aldığı bu sertifika ile çevre konusunda yaptığı çalışmaların ilk ödülünü almış oldu.

Daha çok çaba harcanacak

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel


Havaş’ın “Yeşil Kuruluş” ünvanı almasıyla ilgili bir açıklama yapan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, tüm şirketlerin çevre konusunda daha duyarlı olmasının gerektiğini belirtti. Havaş olarak çevre için ellerinden geleni yaptıklarını ve bu konuda daha çok çaba göstereceklerini belirten Yücel, “Çevre için attığımız adımların devamı gelecek, bu konuda çok duyarlıyız. Havaş, hizmet verdiği tüm yerleri çevre konusunda belirli standartlara getirmeye çalışıyor. Bodrum istasyonumuz bu açıdan çok çalıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de arkadaşlarımızın çalışmalarını takdir etti ve bize Milas Bodrum Havaalanı’nda bu unvanı verdi” dedi. Yücel, “Yeşil Kuruluş” ünvanını tüm havaalanlarında almak istediklerini ve tüm Havaş çalışlarının bu konuda yoğun bir çaba gösterdiğini kaydetti.

“Yeşil Kuruluş” unvanı için neler yapıldı?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yeşil Havaalanı Projesi” kapsamında Havaş’ın Bodrum İstasyonu’nda hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. İstasyonda personelin kolay ulaşabileceği yerlere katı atıklar için toplama kutuları kondu. Tüm katı ve sıvı atıkların depolanması için ayrı yerler yapıldı ve buralara da toprağa karışmaması için gerekli olan altlıklar yapıldı. İstasyondaki jeneratör odası ise fayansla kaplandı, yedek yakıt tankı değiştirildi. Sızıntı/dökülmeyi önlemek için ayrı bir yakıt deposu da yapıldı. Atılan bir başka adım ise atölye içinde bulunan yağlama ekipmanlarının altına dökülmeye karşı hareketli tava yapılması oldu. Yakıt istasyonuna gelen yakıt tankerinden dökülebilecek olan yakıt için de emme kiti alındı ve istasyonun yanına kondu. Kullanımdaki yağlar, atık yağ deposu ve jeneratör odasına kondu.

Elektrik sarfiyatının azaltılması anlamında “Güneş enerjisinden faydalanma” projesi hazırlanması da önemli adımlardan birini oluşturdu. İlk adım olarak, Havaş tabelası LED teknolojisiyle aydınlatıldı. Tüm ofislere atık kağıtlar için karton kutular koyan Bodrum İstasyonu, Çevre Bakanlığı’ndan tescilli olan kuruluşları arayarak atıklarının alınmasını istedi. Bodrum İstasyonu bölgesinde akü, pil, atık madeni yağlar ve atık kağıtların sadece onaylanmış olan kuruluşlara verilmesi de sertifika alınırken atılan adımlardan biri oldu. Tıbbi atıklar iş yeri hekimi tarafından Milas Sağlık Ocağı’na gönderilirken Bodrum İstasyonu’ndaki diğer atıklar, onaylanmış firma bulunduğu zaman kendilerine verilmek üzere depolandı. Merkez binasının etrafını çiçeklendiren İstasyon, tüm personeli çevre ile ilgili olarak afiş ve duyurularla bilinçlendirmeyi de ihmal etmedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Yeşil Havaalanı Projesi” kapsamında havaalanlarındaki havaalanı işletmecilerinin ve hizmet sağlayıcıların belli gereklilikleri yerine getirmesi durumunda, o havaalanı "Yeşil Havaalanı" olarak adlandırılıyor. Bu gereklilikleri yerine getiren kurum ve kuruluşlara SHGM tarafından, hizmet tarifesinde indirim sağlanıyor. SHGM, gerekli koşulları yerine getiren şirketleri de “Yeşil Kuruluş” sertifikası ile ödüllendiriyor.
Havaş, yeşil kuruluş ünvanı aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrısta da yeni bombalarınızı bekliyoruz üstadım. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL dan Kıbrısa ve ilhan beye selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Diğer yorumlarda iki genel müdür arasında giden-gelenler olmuş.En doğrusu son yorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara başmüdürü de bu konuda başarılıdır hakkını yemeyin.Personeli tarafından çok sevilir,sayılır.En kısa zaman da oraları yeşillendirir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizin gibi yöneticilerimiz oldukça bu şirkette çalışmak daha bir keyifli oluyor bu tarz çalışmalar ve sonuçları o istasyonda olmasakta bizi de gururlandırıyor. Başarılarımızın devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrısa selamlar sayın hocam. Yenilikleri bekliyoruz. Ayrıca tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Genel Müdürümüz Sn.Müjdat YÜCEL'den başlayarak Bodrum Havaş'da görev yapan en küçük çalışanımıza kadar bütün ekibi emeklerinden dolayı tebrik ederim.Herzaman olduğu gibi sektörün öncü ve örnek şirketi olmaya devam ediyoruz.Ünal TANSEL yönetiminde Bodrum Havaş herzaman her yerde farklıdır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hakkımda yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle, İlhan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konuda çok emeği olan Bodrum İstasyonu personeline, özellikle de Sn. Başmüdürümüz Ünal TANSEL, Sn. Atölye ve Lojistik Şefimiz Sn. Yusuf KÖSE'ye ve Sn. Harekat Şefimiz Çağrı Pınar DENİZ'e özellikle teşekkür etmek gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İlhan beyi kutluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000