11 Ağustos 2011, Perşembe 15:47:13

"ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL"

Yeni Şafak Gazetesi’nde 11 Ağustos 2011, Perşembe günü yayımlanan ve Havaş’ı hedef alan habere ilişkin açıklama metnidir
  • Meselelerin içi yüzünü bilmeden insanlarımızı karalamak ne kadar kolay,Bir özelleştirme oldu ve bu ihaleyede havaşta katıldı,kazanamadı,Ankarada birilerini arkasına alaraktan uzatmaları oynuyor,hadise bu,İett nin yeni hizmeti Türk milletine armağan olsun. Günaydın turizm Emir Günaydın
  • Badem bıyıklar kazansın da ne olursa olsun zihniyeti.
  • yiyiniz ağalar, aksırana tıksırana kadar devam!
  • münevver genç gönül
  • İstanbul'da her taşımacılık yapanlar (taksi,dolmuş,hallk otobüsü vb.) ödedikleri kira vb. harçlarla İstanbul'a katma değer sağlıyorlar. Havaş kime ne ödüyor ? İstanbul'a katkısı ne ? Büyükşehir Belediyesi kanunu açık. Kentiçin toplu taşımayı İBB yapar ya da yaptırır. Havaş kentiçi toplu taşıma yapmıyor mu ? Taksim İstanbul'un göbeği değil mi ? Havaş ödesin İBB'ye kira Havaş yapsın bu işi. Havaş paraları cukka yaparken kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu. Bu havaş devletten büük mü ki bu kadar korunuyor. Ukome'den aldıkları yasal izni bir göstersinleralım da görerim ???
  • Havalimanindan sehire ya da baska bir yere yolcu tasimaciligi, kanunlarla DHMI ye verilmistir. THY olarak baska yerlerde tasimacilik bu kuraldan dolayi mumkun olmamisti. Eskiden beridir devam eden bir kiyak var aslinda. Havas kanunsuz bir sekilde havaalanlarindan yolcu tasiyor. Bu yetki DHMI ve IETT dedir. Bir havayolu bile bu tasimayi yapamaz.
  • havaş ın avukatı falan değiliz ve alakamızda yok kesinlikle,ama okuduklarımız gerçek ise sözleşmede hat parası, sözleşme iptali gibi klozlar var ise herşey mümkündür ama yok ise 1 TL bile vermez niye versin ki, hat parası veren ise tüm sözleşmeler hakkında bilgi sahibi olsaydı belki bu maceraya atılmazdı.
  • günaydın turzimde akbil geçiyor biliyorum hangisi ucuzsa onla giderler
  • bu tamamen ıett nın ayıbı şirketlere kıyak çekme amacıyla yaptıkları oyunlardan bırı havataşın ortaklaına bakın musıyad uyesı bu sırketler çerçevesınde acaba kıme kıyak çekılıyor ????? ayrıyeten sabıha gokcen taksım 12 tl dır. hep aynı numara hep aynı entırıka... bu arada havataş sabıha gokcen vırajını almayı ögrensın barıyerlere çıkarak bu iş olmaz önce otobus kullanmayı ögrensınler..... IETT kursamı gonderır bılemeyız....
  • Hiç uğraşmayın arkadaşlar büyük olasılıkla bu ne idüğü belirsiz şirket birilerinin yeğenidir. Yandaşlar kazansın diye bunlar tezgahlanmıştır. Adını da utanmadan Havataş koymuş. Pes artık. Bu kadar olur mu ? Rekabet güzel ama torpille bademle yandaşla değil. Gerçek bileğinin hakkıyla.
Türkiye’nin en eski yer hizmetleri kuruluşu Havaş, Sivil Havacılık ve DHMİ’nin koyduğu kurallar çerçevesinde ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin onayladığı hatlarda hizmet vermektedir. Havaş’ın 1995 yılındaki özelleştirilmesi sürecinde de iş kapsamında hizmet verdiği hatlar ve işin niteliği net bir şekilde belirtilmiştir. Tamamen yasal mevzuata ve alına ruhsat ve izinlere uygun çalışan Havaş, 11 bin kişinin istihdamını sağlayan, ülkesinin ulusal ve uluslararası alanlarda temsilini başarıyla sürdüren bir havalimanı yer hizmetleri kuruluşudur...

Havaş olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen ve hava, deniz ile kara yolları arasında yolcu taşımacılığı entegrasyonu için düzenlenen ihaleye, hizmet verdiğimiz hatlara ek olarak 3 hatta daha hizmet verebilmek amacıyla katıldık. Bu hatlar Yenikapı- İstanbul Atatürk Havalimanı, Yenikapı- Taksim ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy idi.

İhale, İETT’nin mevcut hatlarında İETT adına yolcu taşımacılığı yapılabilmesi için gerçekleştirildi. İhale şartnamesinde, kazanan firmanın bu hatlarda TEKEL olacağına dair bir hüküm içermiyordu. Gerçekleşen ihalede yıllardır bu sektörde edindiğimiz bilgi birikimi ve deneyimimize istinaden açık artırma ile ortaya çıkan fiyatın, fizıble olmaması sebebiyle belli bir aşamadan sonra fiyat artırımına katılmadık... Söz konusu firma bizim anlayışımıza göre ticari olarak hiçbir geçerliliği olmayan çok yüksek bir fiyat vererek ihaleyi kazandı. Biz de bu nedenle ihaleden çekildik. Söz konusu haberde, firma yöneticisinin beyanlarından anlıyoruz ki bu hatlarda TEKEL olarak hizmet vereceklerini düşünüp teklif vermişler. İhale şartnamesi incelendiğinde kazanan firmanın İstanbul’da İETT adına yolcu taşımacılığı yapacağı açık ve nettir.

Bununla birlikte belirtmek gerekir ki Havaş’ın toplu yolcu taşımacılığı ile ilgisi yoktur. Havaş, havalimanlarından şehir merkezlerine, noktadan noktaya 28 yıldır hava yolu ulaşımında entegre yer hizmetleri görevinin bir parçası olarak yolcu transferi yapan bir şirkettir. Havaş, Türkiye’nin tüm yoğun havalimanlarında havalimanı-şehir arasında noktadan noktaya yolcu transferini Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, Sivil Havacılık ve son üç yıldır da yeni çıkan mevzuat gereği UKOME’lerden de izin alarak gerçekleştirmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı söz konusu şirket ile hiçbir benzer yanı yoktur. İETT ihale şartnamesinde de mevcut hatlarda havalimanı-şehir arasında hizmet sunan Havaş’ın çekileceğine dair hiçbir husus bulunmamaktadır.

Bu gerçekler çarpıtılarak söz konusu ihale sürecinin ardından yasa dışı bir uygulama yapılıyormuş gibi bir intiba yaratılması, tamamen art niyetli ve sübjektif habercilik anlayışının bir göstergesi olmuştur. Bu nedenle söz konusu yazıya karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutarak, tüm bu gerçek dışı açıklama ve isnatları reddettiğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Saygılarımızla,

HAVAŞ A.Ş.
"ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Meselelerin içi yüzünü bilmeden insanlarımızı karalamak ne kadar kolay,Bir özelleştirme oldu ve bu ihaleyede havaşta katıldı,kazanamadı,Ankarada birilerini arkasına alaraktan uzatmaları oynuyor,hadise bu,İett nin yeni hizmeti Türk milletine armağan olsun. Günaydın turizm Emir Günaydın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Badem bıyıklar kazansın da ne olursa olsun zihniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yiyiniz ağalar, aksırana tıksırana kadar devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
münevver genç gönül

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbul'da her taşımacılık yapanlar (taksi,dolmuş,hallk otobüsü vb.) ödedikleri kira vb. harçlarla İstanbul'a katma değer sağlıyorlar. Havaş kime ne ödüyor ? İstanbul'a katkısı ne ? Büyükşehir Belediyesi kanunu açık. Kentiçin toplu taşımayı İBB yapar ya da yaptırır. Havaş kentiçi toplu taşıma yapmıyor mu ? Taksim İstanbul'un göbeği değil mi ? Havaş ödesin İBB'ye kira Havaş yapsın bu işi. Havaş paraları cukka yaparken kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu. Bu havaş devletten büük mü ki bu kadar korunuyor. Ukome'den aldıkları yasal izni bir göstersinleralım da görerim ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanindan sehire ya da baska bir yere yolcu tasimaciligi, kanunlarla DHMI ye verilmistir. THY olarak baska yerlerde tasimacilik bu kuraldan dolayi mumkun olmamisti. Eskiden beridir devam eden bir kiyak var aslinda. Havas kanunsuz bir sekilde havaalanlarindan yolcu tasiyor. Bu yetki DHMI ve IETT dedir. Bir havayolu bile bu tasimayi yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havaş ın avukatı falan değiliz ve alakamızda yok kesinlikle,ama okuduklarımız gerçek ise sözleşmede hat parası, sözleşme iptali gibi klozlar var ise herşey mümkündür ama yok ise 1 TL bile vermez niye versin ki, hat parası veren ise tüm sözleşmeler hakkında bilgi sahibi olsaydı belki bu maceraya atılmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
günaydın turzimde akbil geçiyor biliyorum hangisi ucuzsa onla giderler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu tamamen ıett nın ayıbı şirketlere kıyak çekme amacıyla yaptıkları oyunlardan bırı havataşın ortaklaına bakın musıyad uyesı bu sırketler çerçevesınde acaba kıme kıyak çekılıyor ????? ayrıyeten sabıha gokcen taksım 12 tl dır. hep aynı numara hep aynı entırıka... bu arada havataş sabıha gokcen vırajını almayı ögrensın barıyerlere çıkarak bu iş olmaz önce otobus kullanmayı ögrensınler..... IETT kursamı gonderır bılemeyız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hiç uğraşmayın arkadaşlar büyük olasılıkla bu ne idüğü belirsiz şirket birilerinin yeğenidir. Yandaşlar kazansın diye bunlar tezgahlanmıştır. Adını da utanmadan Havataş koymuş. Pes artık. Bu kadar olur mu ? Rekabet güzel ama torpille bademle yandaşla değil. Gerçek bileğinin hakkıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000