03 Haziran 2020, Çarşamba 14:45:01

"Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin"

Koronavirüs pandemisi sebebiyle uluslararası havacılık sektöründe yüzde 90'lık bir düşüş yaşandı. Sağlık uzmanları zorunlu olmadığı sürece seyahatlerden kaçılması gerektiğini ifade ediyor.
  • İnsanların kafaları iyice karıştı ama dün yapılan 50 bin testte 800 civarı pozitif vaka çıktı. Ayrıca uçak klimaları bir yere kadar güvenli ona da çok güvenilmez zira o yükseklikte oksijen yeterli olmadığı için büyük ölçüde içerdeki hava tekrar hepa filtreden geçirilerek kabine geri veriliyor ve virüslerin en rahat varlıklarını sürdürebildikleri yerler de klimalar ve tuvaletler.
  • Şirketler yolcuları bilet almaya ikna etmeye çalışırken, bu tür haberler insanları tedirgin ediyor. Şirketlerin işi zor.
  • Zorunlu olmadigin surece evden cikma, hatta devamli uyu sana daha bir uzman tavsiyesi
  • Uçaklarda hava filtresi var her yolcu için özel hijyen seti dağıtılcak Türk Hava Yolları insan sağlığına çok önem veriyor uçaklarına hijyen ekiplerini yerleştirdi bile:) ÇIKIN ÇIKIN GELİN
  • Yine şaşırtmadın bizi.. Senden beklenir..
  • Uçak yerine özel araç yorgunluk olacak ama kendi tedbirini kendin alacaksın,havalimanlarında yöneticileri virüste aldıkları önlemleri ile facia dan dönüldü..
  • Önlem alınarak uçuş gerçekleştirmenin bir sorun doğurcağını düşünmüyorum.Yol boyu Maske Eldiven ve Gözlük kullanımı ile bir sorun olmaz...Havada uçar iken yanındaki yolcu ile sarılacak hali yok kimsenin tak maskeni , sür dezenfektanı oldu bitti.İstanbul da Cuma Pazarına çıkmak uçak ile uzun mesafe uçmaktan çok daha riskli...
  • Hergün çarşı, pazar,cafeler ,lokantalarda yanyana sürtünerek yaşayan insanlara böyle tavsiyelerde bulunmak ne derece mantıklı anlayabilmiş değilim.
  • Para bitti para yok

Koronavirüs pandemisi sebebiyle uluslararası havacılık sektöründe yüzde 90'lık bir düşüş yaşandı. ABD verileri örnek olarak alındığında , uçuş yasağı getirilmemesine karşın geçen yıl aynı hafta içinde 2 milyon 611 bin 324 kişi havayolunu kullanırken pandemi dolayısıyla bu sayı 234 bin 928'e düştü.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yaptığı çağrıda, zorunlu havayolu seyahatlerinden kaçınılmasını istedi.

Massachusetts'deki Beverly Hastanesi baştabibi ve Tufts Üniversitesi'nde acil tıp profesörü olan Dr. Mark Gendreau da aynı fikirde; “Bazı kısıtlamalar kaldırılmaya başlasa bile, uçuş yapmak için hala harika bir zaman olmadığını düşünüyorum, bir tatil planı yapmak istiyorsanız bunu birkaç ay daha ertelemelisiniz çünkü hala vaka sayılarımız var” dedi.

Uçuşlarla ilgili soruları yanıtlayan profesör, "Uçmaya karar vermeden önce düşünmem gereken şey nedir?" sorusuna "Yolculuğun gerekli olup olmadığını, riske ve zamana değer olup olmadığını belirleyin" yanıtı verdi.

Emory Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı profesörü ve TravelWell Center'ın direktörü Dr. Henry Wu da "Gerçekten neyin acil ve gerekli olduğuna karar vermek bireysel olarak yolcuların elinde." dedi.

Dr. Wu, "Bir uçakta seyahat ederken, ister uçakta ister havaalanında olsun, dünyanın her yerinden insanlarla yanyana olabilirsiniz. Bu noktada her zaman bir risk olacak ve ne kadar yüksek olduğunu belirlemek çok zor olacak." ifadelerini kullandı.

Yüz siperlikleri ile maske, el hijyeni ve sosyal mesafeyi koruma gibi kişisel koruyucu önlemlerin virüsün bulaşma oranını azaltmaya yardımcı olduğunu söylemesine karşın bu önlemlerin riski tamamen ortadan kaldırmadığına da dikkat çekiyor.

Wu, uçmanın gerekli ve akıllıca olup olmadığına bireylerin sağlık durumlarını gözden geçirerek karar vermesi gerektiğini belirtti. Dr. Wu'ya göre, risk faktörleri, yaşınız, sağlık geçmişiniz çok önemli.

CDC ayrıca uluslararası seyahatlerde 14 günlük bir karantina uygulamasını tavsiye ediyor.

Uçuşlarda sosyal mesafe kuralının sağlanamayacağını belirten yetkililer, virüsün temas yoluylada bulaşabileceği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirtiyor.

©️AirportHaber

"Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Hepa ~ 4 yıl önce
İnsanların kafaları iyice karıştı ama dün yapılan 50 bin testte 800 civarı pozitif vaka çıktı. Ayrıca uçak klimaları bir yere kadar güvenli ona da çok güvenilmez zira o yükseklikte oksijen yeterli olmadığı için büyük ölçüde içerdeki hava tekrar hepa filtreden geçirilerek kabine geri veriliyor ve virüslerin en rahat varlıklarını sürdürebildikleri yerler de klimalar ve tuvaletler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çatışma ~ 4 yıl önce
Şirketler yolcuları bilet almaya ikna etmeye çalışırken, bu tür haberler insanları tedirgin ediyor. Şirketlerin işi zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi Ordan ~ 4 yıl önce
Zorunlu olmadigin surece evden cikma, hatta devamli uyu sana daha bir uzman tavsiyesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes ~ 4 yıl önce
Uçaklarda hava filtresi var her yolcu için özel hijyen seti dağıtılcak Türk Hava Yolları insan sağlığına çok önem veriyor uçaklarına hijyen ekiplerini yerleştirdi bile:) ÇIKIN ÇIKIN GELİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Ne filtresi bu hostess hanim? Anlamadigin alanda me diye yalan bilincsiz yorum yapiyorsunuz.Kabinde nem nasi olusuyor? Recirculation fan gorevi nedir? Yolcularin nefesindeki nem devamli kullanilyor yoksa kup kuru hava olur,sizin akliniz ancak cay kahve dagitmaya yeter.
Hava filtresi var dedi :))) ~ 4 yıl önce
Yok yağ filtresidir o :) Sen kafanı yorma teknik detayları çayını koy arka galleyde iki fırt çek... Uçaktaki filtre neye derman olacaksa.
Ali Kıdık ~ 4 yıl önce
Yine şaşırtmadın bizi.. Senden beklenir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuan en tehlike ~ 4 yıl önce
Uçak yerine özel araç yorgunluk olacak ama kendi tedbirini kendin alacaksın,havalimanlarında yöneticileri virüste aldıkları önlemleri ile facia dan dönüldü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNLEM AL ~ 4 yıl önce
Önlem alınarak uçuş gerçekleştirmenin bir sorun doğurcağını düşünmüyorum.Yol boyu Maske Eldiven ve Gözlük kullanımı ile bir sorun olmaz...Havada uçar iken yanındaki yolcu ile sarılacak hali yok kimsenin tak maskeni , sür dezenfektanı oldu bitti.İstanbul da Cuma Pazarına çıkmak uçak ile uzun mesafe uçmaktan çok daha riskli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 4 yıl önce
Ne kadar kolay çözümleme yapar sokaktaki insan bile
Doğrucu ~ 4 yıl önce
Hergün çarşı, pazar,cafeler ,lokantalarda yanyana sürtünerek yaşayan insanlara böyle tavsiyelerde bulunmak ne derece mantıklı anlayabilmiş değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucmuyozki ~ 4 yıl önce
Para bitti para yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000