24 Eylül 2013, Salı 07:55:53

ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR... YENİ UÇAK ALIYORLAR!

Ekonomik açıdan zor günler geçiren Kanadalı akıllı cep telefonu üreticisi BlackBerry jet filosuna yeni bir uçak ekledi.
  • Firma çoktan el değiştirdi bile.
  • BlackBerry'nin kendisi birkaç saat önce hıssedarlarından birine (Fairfax Financial Holdings Limited'ın da sahibidir kendisi) 4,7 milyar dolara satıldı; uçakların satışı ile ilgili sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum :) Asıl konu, BlackBerry'nin projeksiyonlarını ne kadar yanlış yaptığının kanıtlanmış olması bence. O kadar sıkışıklık içerisinde yeni uçak aldıklarına göre.

Son çeyrekte 1 milyar dolarlık zarar yazan ve çalışanlarının yüzde 40’ını işten çıkarmaya hazırlanan BlackBerry 2006 model bir c jet satın aldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre, jetin fiyatı 25 - 29 milyon dolar arasında. Yaklaşık bir yıl önce masrafları azaltmak için birk şirket jetini sattığı bilinen BlackBerry’nin filosunda yeni uçakla birlikte 3 jet oldu. BlackBerry, jetlerin 3’ünü birden satmayı planladıklarını açıkladı.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR... YENİ UÇAK ALIYORLAR!

Yorumlar

isim ~ 11 yıl önce
Firma çoktan el değiştirdi bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BlackBerry ~ 11 yıl önce
BlackBerry'nin kendisi birkaç saat önce hıssedarlarından birine (Fairfax Financial Holdings Limited'ın da sahibidir kendisi) 4,7 milyar dolara satıldı; uçakların satışı ile ilgili sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum :) Asıl konu, BlackBerry'nin projeksiyonlarını ne kadar yanlış yaptığının kanıtlanmış olması bence. O kadar sıkışıklık içerisinde yeni uçak aldıklarına göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000