27 Ocak 2017, Cuma 13:05:16

Zonguldak'ta havaalanı ısrarı

Zonguldak Havaalanının yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili girişimler artıyor.
  • teyyare istemeyan la otobus neyimize yetmiye yela? yama yogari zati butun tepalar inemen buralara. Gastamonudan geluruz ya la.
  • Üç defa bu havalımanına uçtum iki sini Borajet ile ve birini Germania airlines ile ve hiç bir sorun yaşamadım herşey mükemmeldi. Bu uçuş imkanını bize veren hava yolları ve Zonguldak havaliman sorumlularına teşekkür ederim. İnşallah kısa zamanda iç hatlar başlar! Teşekkürler Nami Ö.
  • Ya anlamıyorum uçak inmez tehlikeli dediğiniz piste germanwıngs uçağı Nasıl iniyor.onların pilotları daha mı iyi.thy de Aslan'lar gibi uçar ve iner.yıllardır bunu bekliyoruz olmaz diyenler iki çocukla otobüse binip 8 saat yol gitsinler de görelim.
  • pist kısa ve dar apron sadece 1(bir) uçak kapasiteli sürekli rüzgar alan bir bölge, bu meydan çok iş yapar potansiyeli var ancak biraz daha yatırım alması şart...
  • İnşallahhhh ya
  • ORGİ den daha fazla değerli bir meydan olacaktır.
  • bırakın bu işleri kimse oraya yatorım yapmaz bu akşam USD kopabilir!!
  • TALPA seni sevmiyorum
  • Zonguldak havalimanı Bölgesel özellikte bir havalimanıdır ve bir milyondan fazla nüfusa hitap etmektedir ve bir o kadar da gurbetçi düşünün. Neden öncelik verilmez anlaşılır değil.
  • bırakın ninniyi evetmi hayırmı bu ne böyle yıllardır salla sepet havası bu memlekette bu ülkenin vatandaşı yaşıyor yazıktır bu halk'a

Zonguldak Havaalanının yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili girişimler artıyor. Zonguldak Platformu, Avrupa Zonguldaklılar / Karaelmaslılar Derneği ile birlikte son 2 aydır Ankara ve İstanbul’da yetkililerle görüşerek havaalanın yurt içi seferlere açılması konusunda ısrarlarını dile getirdi.

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu Milletvekilleriyle Ankara’da tek tek görüşen Avrupa Zonguldaklılar / Karaelmaslılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, TBMM eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin aracılığıyla THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar aracılığıyla da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüştü.

Valiliğin hazırlattığı araştırmada “Bölge halkı ‘Şiddetle’ uçmak istiyor” sonucu çıkmasına rağmen bilgi kirliliği ve bölgenin bütünlük gösterememesi nedeniyle gerçekleşmeyen talep en yüksek mercilere tekrar iletildi. THY’nin A319 uçağının rahatlıkla inebileceğinin tespit edildiği Zonguldak Havaalanına seferlerin başlayacağı sözü alındı.

Zonguldak Havaalanından yurt içi seferlerin en geç Nisan 2017 tarihinde tekrar başlatılmasıyla ilgili girişimler sıklaştırılırken son gelişmeler bölge halkını umutlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere daha önce verilen sözlerin hatırlatıldığı görüşmenin sonunda “Verilen sözler yerde kalmayacak” mesajı verildi.

Avrupa Zonguldaklılar / Karaelmaslılar Derneği ve Zonguldak Platformu girişimleriyle Bartın ve Karabük Milletvekilleri başta olmak üzere önde gelen yetkililer de işin içine girdi ve Çaycuma’daki havaalanın işlemesiyle ilgili talepte bulunmaya başladı.

Görüşmelerde Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanıyken 26 Nisan 2016 tarihinde “Yolcu olmadığı gerekçesiyle” uçulamadığını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım dahil bir çok kişinin bilgi kirliliği içinde olduğunun tespit edildiği görüşmelerde doğru bilgiler aktarıldı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin yolcu potansiyelinden ziyade tamamen “Risk seviyesi yüksek” gerekçesiyle uçulamadığını söylemesi üzerine Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, ZONHAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya ile birlikte gidilen Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’dan İniş Kontrol Cihazı (ILS) talep edildi. Cihaz için anında talep verilmesi umutların daha da artmasına neden oldu.

Son aşamada cihazın Zonguldak Havaalanında denenmesi ve akabinde de THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile tekrar görüşülüp sonuca bağlanması amaçlanıyor.

Zonguldak'ta havaalanı ısrarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Karabuk ~ 7 yıl önce
teyyare istemeyan la otobus neyimize yetmiye yela? yama yogari zati butun tepalar inemen buralara. Gastamonudan geluruz ya la.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak airport ~ 7 yıl önce
Üç defa bu havalımanına uçtum iki sini Borajet ile ve birini Germania airlines ile ve hiç bir sorun yaşamadım herşey mükemmeldi. Bu uçuş imkanını bize veren hava yolları ve Zonguldak havaliman sorumlularına teşekkür ederim. İnşallah kısa zamanda iç hatlar başlar! Teşekkürler Nami Ö.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anne ~ 7 yıl önce
Ya anlamıyorum uçak inmez tehlikeli dediğiniz piste germanwıngs uçağı Nasıl iniyor.onların pilotları daha mı iyi.thy de Aslan'lar gibi uçar ve iner.yıllardır bunu bekliyoruz olmaz diyenler iki çocukla otobüse binip 8 saat yol gitsinler de görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferdi ~ 7 yıl önce
Germanwings degil, germania hava şirketi iniyor zonguldaga.
zonbarkar ~ 7 yıl önce
pist kısa ve dar apron sadece 1(bir) uçak kapasiteli sürekli rüzgar alan bir bölge, bu meydan çok iş yapar potansiyeli var ancak biraz daha yatırım alması şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla ~ 7 yıl önce
O kadar incelemişsin, yaklaşma nasıl bakmamışsın.
Thy ~ 7 yıl önce
Germania thy den farklı mı yaklaşıyo
Zonguldaklı ~ 7 yıl önce
İnşallahhhh ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORGİ ~ 7 yıl önce
ORGİ den daha fazla değerli bir meydan olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usd ~ 7 yıl önce
bırakın bu işleri kimse oraya yatorım yapmaz bu akşam USD kopabilir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 7 yıl önce
TALPA seni sevmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 7 yıl önce
Zonguldak havalimanı Bölgesel özellikte bir havalimanıdır ve bir milyondan fazla nüfusa hitap etmektedir ve bir o kadar da gurbetçi düşünün. Neden öncelik verilmez anlaşılır değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üç uç ~ 7 yıl önce
Zonguldaklı uçmaz. 2 gün sonra hatlar iptal olur .
cayman ~ 7 yıl önce
bırakın ninniyi evetmi hayırmı bu ne böyle yıllardır salla sepet havası bu memlekette bu ülkenin vatandaşı yaşıyor yazıktır bu halk'a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla ~ 7 yıl önce
Oraya ancak C-172 uçar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000