28 Nisan 2008, Pazartesi 08:32:25

Zolguldak Valisi Erkmen Denizli'ye atandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valiler Kararnamesi'ni imzalayarak, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Yeni Kararname ile 9 Vali merkeze alınırken, 5 vali yer değiştirdi. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen Denizli'ye atanırken, yerine Merkez Valisi Erdal Ata atandı.

Madencilik ağırlıklı Zonguldak'ta özel sektörün gelmesi için büyük uğraş veren Vali Erkmen'in, özel sektörü ve tekstiliyle meşhur Denizli'ye atanması ilginç bir rastlantı oluşturdu.

Atanmasını Cihan'a değerlendiren Vali Yavuz Erkmen, "Denizli, sanayi kenti. Bu açıdan bizim yapımıza uygun. Üretkenlik, özel sektör çalışmaları yoğun olan bir şehir. İnşallah Allah mahcup etmez. Devlet memurluğunda bu tür atanmalar her zaman olur, kısmet diyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun" dedi.

Vali Erkmen, göreve geldiği 2003 yılından bu yana maden ocaklarıyla öne çıkan Zonguldak'ta, madencilik gibi kamu ağırlıklı sektörü çeşitlendirerek sanayi, ticaret, turizm ve özel müteşebbisi kente çekmek için mücadele vermesiyle tanınıyordu. Erkmen, her platformda, "Zonguldak'ta maden ocaklarımız çalışsın ve ekonomiye hizmet etsin; ama bunun yanında sanayi, ticaret, demir-çelik ve yan mamül üretimi, balıkçılık, tersanecilik, turizm gibi sektörleri de canlandırmak zorundayız. Zonguldak, o zaman geçmişteki ihtişamlı günlerine döner ve yeniden istihdam merkezi olur" diyordu. Bu uğurda yerli ve yabancı firmaları Zonguldak'a davet edip yatırım yapmaları için mücadele ediyordu. Özel sektör için büyük mücadele veren Vali Erkmen'in, özel sektör cenneti Denizli'ye atanması ilginç bir rastlantı oldu.

Ayrıca, Vali Erkmen, İkinci Abdülhamid'e dayanan Filyos Vadi Projesi kapsamında bölgeye ağır sanayi hamlesi için adımlar atmıştı. Bu hamlelerin bir kısmı hayata geçirilmekle beraber bazıları çeşitli sebeplerle hayata geçirilememişti. Vali Erkmen, Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde atıl halde bekletilen Zonguldak Havaalanı'nı hayata geçirmek için büyük bir kampanya başlatmış ve havaalanında tarifeli uçuşlar başlama noktasına gelmişti.

Zolguldak Valisi Erkmen Denizli'ye atandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000