21 Temmuz 2011, Perşembe 08:39:13

ZAMANINDA İNSAN ÖLDÜRÜYORDU

ABD'de bir şirket, eskiden öldürmek için bomba yağdıran uçaklardan mükemmel bir proje çıkardı. Eskimiş C-130 tipi uçaklar bir zamanlar öldürmek için yeryüzüne bomba yağdırıyordu.
  • Hangi ROKET sistemini bu Fidanlar üzerinde kullanacaklar ... çok merak ETTİM... Arkadan da SULAMA tankerleri de geçer... Fidanların ilk CAN SUYUNU verirler herhalde...
  • Maaşallah bilmişin de bilmemişten bir farkı yok, burnu kaf dağını aşmış...
  • Çok bilmişlik yapmayın. Fotoğrafta görüp güdümlü füzeleri şaşırtmak için bırakılan alevler sandığınız şeyler operasyon bölgesini aydınlatma amaçlı kullanılan alevlerdir. Bu uçaklar ısı güdümlü füzelerden kaçabilecek manevraları yapamaz. Ancak jet uçakları keskin manevralar esnasında "flare" denilen alevleri bırakır. Hepiniz maşallah havacılık duayenisiniz.
  • C-130 nakliye uçağıdır arkadaşlar. Resimde görüp bomba sandığınız şey ise güdümlü füzeleri şaşırtmak için bırakılan alevler. Bu tip haberleri bilenlerine danışıp yaparsanız böyle komik şeyler ortaya çıkmaz.
  • kısa bi not : Hamburg'da dağ bir yana doğru dürüst tepe bile yok bilgilerinize..:)
  • Bundan 5-6 yıl önce iç anadolu bölgesine ve ülkemizin diğer kıraç bölgelerinden iş seyehati sırasında geçerken hep hayal eder knuşurduk " bu alanlara özel amblajlanmış uçaklardan atılarak dikilen fideleme ve tohum atma yöntemini " hatta ilk bir iki sene havadan ilaçlama yapılır gibi uçaklar ile fidan sulama projesini de peşine eklemiştik. Hatta ulukışla toros dağlarının arkahattı bölgesine akdeniz ikliminin tesir edebilmesi için toros dağlarının uygun yerlerinden iç anadoluya geçiç koridorları açılabileceğini düşünüp tartışmış idik. Hep hayalim ülkemin her ilinin Almanya Hamburg gibi dağlarının ağaçla örtülü olması ve idi bana bunun için il ve ilçelerde bulunan mahkumların uygun olduğunu düşünmüş idik,
  • Biraz dikkat!! C-130 hiçbir zaman bombardıman uçağı olmamıştır. Bilindiği üzere esasında ağır nakliye uçağı olarak kullanılmakta olup, aşağıda görüldüğü üzere "gun ship" olarakta kullanılmıştır. Armament: AC-130H Spectre two M61 20mm Vulcan cannons with 3,000 rounds one L60 40mm Bofors cannon with 256 rounds one M102 105mm howitzer with 100 rounds AC-130U Spooky One 25mm GAU-12 Gatling gun (1,800 rounds per minute) one L60 40mm Bofors cannon (100 shots per minute) one M102 105mm cannon (6-10 rounds per minute)
  • Amerikalı değildir kesin bu fikri bulan, onların kafası basmaz bu kadar...
Ancak şimdi, ABD'li bir firmanın hayata geçirdiği proje sayesinde aynı uçaklar yeryüzüne bomba yerine ağaç fidanları yağdıracak.

Amerikan Lockheed Martin şirketi, hazırladığı yeni bir projeyle eski bombardırman uçaklarını orman dikiminde kullanmayı sağlıyor. Eskimiş bombardıman uçaklarını değerlendiren firma, uçaklardan yeryüzüne fidan fırlatılmasını sağlıyor. Uçaklardan fırlatılan fidanlar, hedeflenen dikim alanına düzenli bir şekilde serpiliyor. Elle dikimlerden daha pratik bir şekilde dikilen fidanlar koca bir orman oluşturuyor.

Firmanın geliştirdiği bu yöntemle, günde ortalama 1500 ağaç dikmek mümkün. Bu şekilde, 20 kişinin bir günde dikemediği ağaçları bir pilot bir günde dikiyor. Uçak, her uçuşunda 600 fidanın dikilmesini sağlıyor. Düzenli bir şekilde ağaç dikimi de yapabilen uçak, şayet rastgele fidan serpmeye çalışırsa ortalama 3 bin fidanı bir günde dikebilir.
ZAMANINDA İNSAN ÖLDÜRÜYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi ROKET sistemini bu Fidanlar üzerinde kullanacaklar ... çok merak ETTİM... Arkadan da SULAMA tankerleri de geçer... Fidanların ilk CAN SUYUNU verirler herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Maaşallah bilmişin de bilmemişten bir farkı yok, burnu kaf dağını aşmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok bilmişlik yapmayın. Fotoğrafta görüp güdümlü füzeleri şaşırtmak için bırakılan alevler sandığınız şeyler operasyon bölgesini aydınlatma amaçlı kullanılan alevlerdir. Bu uçaklar ısı güdümlü füzelerden kaçabilecek manevraları yapamaz. Ancak jet uçakları keskin manevralar esnasında "flare" denilen alevleri bırakır. Hepiniz maşallah havacılık duayenisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
C-130 nakliye uçağıdır arkadaşlar. Resimde görüp bomba sandığınız şey ise güdümlü füzeleri şaşırtmak için bırakılan alevler. Bu tip haberleri bilenlerine danışıp yaparsanız böyle komik şeyler ortaya çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kısa bi not : Hamburg'da dağ bir yana doğru dürüst tepe bile yok bilgilerinize..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bundan 5-6 yıl önce iç anadolu bölgesine ve ülkemizin diğer kıraç bölgelerinden iş seyehati sırasında geçerken hep hayal eder knuşurduk " bu alanlara özel amblajlanmış uçaklardan atılarak dikilen fideleme ve tohum atma yöntemini " hatta ilk bir iki sene havadan ilaçlama yapılır gibi uçaklar ile fidan sulama projesini de peşine eklemiştik. Hatta ulukışla toros dağlarının arkahattı bölgesine akdeniz ikliminin tesir edebilmesi için toros dağlarının uygun yerlerinden iç anadoluya geçiç koridorları açılabileceğini düşünüp tartışmış idik. Hep hayalim ülkemin her ilinin Almanya Hamburg gibi dağlarının ağaçla örtülü olması ve idi bana bunun için il ve ilçelerde bulunan mahkumların uygun olduğunu düşünmüş idik,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biraz dikkat!! C-130 hiçbir zaman bombardıman uçağı olmamıştır. Bilindiği üzere esasında ağır nakliye uçağı olarak kullanılmakta olup, aşağıda görüldüğü üzere "gun ship" olarakta kullanılmıştır. Armament: AC-130H Spectre two M61 20mm Vulcan cannons with 3,000 rounds one L60 40mm Bofors cannon with 256 rounds one M102 105mm howitzer with 100 rounds AC-130U Spooky One 25mm GAU-12 Gatling gun (1,800 rounds per minute) one L60 40mm Bofors cannon (100 shots per minute) one M102 105mm cannon (6-10 rounds per minute)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amerikalı değildir kesin bu fikri bulan, onların kafası basmaz bu kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000