25 Mart 2022, Cuma 09:08:27

Zafer Havalimanı'nı Kurtarma Projesi...

Yolcu garantisi verilerek “yap-işlet-devret” modeliyle yapılan ancak zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı’nı kurtarmak için harekete geçildi.
  • Her yere havalimanı yapılarak olmaz yapacaksan böyle terminal kule fazla gerekirse kontrolsüz hava sahası olacak terminale de 1 tane adam dikeceksin alacaksın bir 50 60 atr 72 q400 king air saab vs. Dolmuş misali işleteceksin dar gövde bile bu havalimanlarına fazla ancak günde 1 uçuş yapılabiliyor.
  • Bence Antalya Havalimanı da kapatılsın, Antalya yolcusu da Zafer Havalimanından gelsin.Kur Korumalı Mevduat'tan sonra Yolcu Korumalı Havalimanı da icat oldu, hamdolsun.
  • Eskisehir'in sucu ne? Zafer'i kurtaracaz diye sacma sapan kararlar aliniuor...
  • Zafer havaalanı yapılırken afyonda görev yapıyordum. O zaman çok tartışıldı. Hatta bulunduğum bir ortamda bunun yanlış olacağını, bölgedeki gurbetçilerin trafik olarak burayı tercih etmeyeceğini belirttiğimde kibarca bana "sen bu işlerin uzmanı değilsin zaten uzmanlar fizibilitesini yaptı ve bu havaalanı ile avrupanın yaşlılarına afyonun spa potansiyelini satacağız." mealinde bir cevap almıştım. Halbuki gurbetçiler antalya, eskişehir, ankara istanbul gibi hava alanlarını tercih ediyorlar. Gurbetçiler eskisi gibi araçla gelmiyorlar. Antalyaya inip, orada 10-15 gün tatil yapı sonra bir araç kiralayarak, emirdağ, sandıklı gibi memleketlerini ziyaret edip tekrar aynı yoldan dönüyorlar. Avrupanın yaşlıları da gelmiyor SPA için. Eskişehir çözümü ise çok kötü çünkü Belçikadaki emirdağlıların yatırımlarının büyük bir kısmı eskişehirde. Tercih ederler mi zaman gösterecek.
  • Mevcut iktidar sayesinde ülke ekonomik,siyasi,sosyal, toplumsal,ticari her yönden iyice kötüye gidiyor,yolsuzluk,haksız kazanç, sahtekarlık,haksızlık, adaletsizlik,çürümüşlük, kokuşmuşluk,çökme işleri,suç ne arasan tavan yapmış,dış borç, döviz,ithalat,işsizlik,cari açık,hayat pahalılığı rekor kırıyor,paranın değeri bitmiş,yandaşlar para kazansın diye döviz kuru üzerinden garantili işler bunlara verilmiş yetmemiş utanmadan yarın iktidar değişirse para ödenmesi garanti olsun diye İngiltere mahkemeleri de yetkili kılınmış. Haberdeki gibi Zafer örneği ortada hala göz boyama,tribüne oynama uğruna milleti 40 sene ağır borca sokup,ekonomiyi iyice batırıyorlar hala beton peşinde koşuyorlar. Bunların bu ülkeye yaptığı kötülükleri tüm düşmanlar birleşse yapamazdı da en büyük suçlu bunlara 20 yıldır para ve çıkar için oy verip duranlarda !
  • Yolcu garantili bir meydanın zararını azaltmak için civarındaki eskişehir uşak ve hatta isparta denizli havalimanlarını işlevsiz hale getirmeye çalışmak nasıl bir çözümdür anlamak mümkün değil yanlışı daha büyük yanlış ile düzeltmeye çalışmak bu hükümete daha büyük zarar verir

Yolcu garantisi verilerek “yap-işlet-devret” modeliyle yapılan ancak zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı’nı kurtarmak için harekete geçildi.

50 milyon euro yatırımla yapılan ancak zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı'nı kurtarmak için Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ait olan Hasan Polatkan Havaalanı'nın kapatılması kararı verildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Yıllık 1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı'na 11 bin 132 yolcu geldi. 2012 yılında tamamlanıp hizmete giren Zafer Havaalanında gelmeyen yolcular için devlet, işletmeci şirkete 2012-2021 arasında 52 milyon 829 bin euro garanti ödemesi yaptı. Her gün zarar eden havalimanını kurtarmak Hasan Polatkan Havaalanının kapatılması kararı alındı.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bu karara tepki gösterdi. Küpeli şu bilgileri paylaştı:

“Tüm hava trafiğinin Zafer Havalimanı’na yönlendirilmesi yanlış bir karar. Hasan Polatkan Havalimanı uluslararası uçuşlara açık ve özellikle son yıllarda Avrupa ülkelerine yaz-kış yapılan düzenli seferlerle ciddi yolcu potansiyeline ulaştı. Resmi istatistiklere göre 2021 yılı sonunda iç ve dış hat yolcu sayısı pandemiye rağmen 98 bin 987 kişi oldu. Bu karar, Eskişehir sanayisine ve ekonomisine çok büyük bir darbe vurmaktan başka bir şey değildir. Eskişehir’in 2021 yılında üç milyar dolara ulaşan sanayi ihracatını, çoğunluğu OSB’mizde bulunan yabancı sermayeli firmalarımızın işlerini ve yabancı çalışanlarımızın yurtdışı ulaşımlarını da zorlaştıracaktır. Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat yapacak yeni yabancı sermayeli büyük sanayi yatırımını da negatif etkileyecektir.”

Zafer Havalimanı'nı Kurtarma Projesi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Böyle olmaz. ~ 2 yıl önce
Her yere havalimanı yapılarak olmaz yapacaksan böyle terminal kule fazla gerekirse kontrolsüz hava sahası olacak terminale de 1 tane adam dikeceksin alacaksın bir 50 60 atr 72 q400 king air saab vs. Dolmuş misali işleteceksin dar gövde bile bu havalimanlarına fazla ancak günde 1 uçuş yapılabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihni Sinir ~ 2 yıl önce
Bence Antalya Havalimanı da kapatılsın, Antalya yolcusu da Zafer Havalimanından gelsin.Kur Korumalı Mevduat'tan sonra Yolcu Korumalı Havalimanı da icat oldu, hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 2 yıl önce
Eskisehir'in sucu ne? Zafer'i kurtaracaz diye sacma sapan kararlar aliniuor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 2 yıl önce
Zafer havaalanı yapılırken afyonda görev yapıyordum. O zaman çok tartışıldı. Hatta bulunduğum bir ortamda bunun yanlış olacağını, bölgedeki gurbetçilerin trafik olarak burayı tercih etmeyeceğini belirttiğimde kibarca bana "sen bu işlerin uzmanı değilsin zaten uzmanlar fizibilitesini yaptı ve bu havaalanı ile avrupanın yaşlılarına afyonun spa potansiyelini satacağız." mealinde bir cevap almıştım. Halbuki gurbetçiler antalya, eskişehir, ankara istanbul gibi hava alanlarını tercih ediyorlar. Gurbetçiler eskisi gibi araçla gelmiyorlar. Antalyaya inip, orada 10-15 gün tatil yapı sonra bir araç kiralayarak, emirdağ, sandıklı gibi memleketlerini ziyaret edip tekrar aynı yoldan dönüyorlar. Avrupanın yaşlıları da gelmiyor SPA için. Eskişehir çözümü ise çok kötü çünkü Belçikadaki emirdağlıların yatırımlarının büyük bir kısmı eskişehirde. Tercih ederler mi zaman gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 2 yıl önce
Zafer Havalimanı, Kütahya'ya 43 km, Afyonkarahisar'a 60 km, Uşak'a 101 km ve Eskişehir'e 118 km uzaklıktadır.Ben eminim yükselen petrol fiyatları ile gelen yolcular havalimanı taksisini muhakkak kullanırlar(!).Gurbetçilerin çoğunluğu(Emirdağ) Eskişehir'de yerleşik olup Zafer Havalimanı'nı asla kullanmazlar.Bu Atatürk havalimanını kapatan ,iç hat yolcusunu SAW 'a kaptıran Atlas ve Onur iflasa ilk adımı atmışlardı.Ders almayın burnunuzun dikine gidin beyler.
Yuh be ~ 2 yıl önce
Mevcut iktidar sayesinde ülke ekonomik,siyasi,sosyal, toplumsal,ticari her yönden iyice kötüye gidiyor,yolsuzluk,haksız kazanç, sahtekarlık,haksızlık, adaletsizlik,çürümüşlük, kokuşmuşluk,çökme işleri,suç ne arasan tavan yapmış,dış borç, döviz,ithalat,işsizlik,cari açık,hayat pahalılığı rekor kırıyor,paranın değeri bitmiş,yandaşlar para kazansın diye döviz kuru üzerinden garantili işler bunlara verilmiş yetmemiş utanmadan yarın iktidar değişirse para ödenmesi garanti olsun diye İngiltere mahkemeleri de yetkili kılınmış. Haberdeki gibi Zafer örneği ortada hala göz boyama,tribüne oynama uğruna milleti 40 sene ağır borca sokup,ekonomiyi iyice batırıyorlar hala beton peşinde koşuyorlar. Bunların bu ülkeye yaptığı kötülükleri tüm düşmanlar birleşse yapamazdı da en büyük suçlu bunlara 20 yıldır para ve çıkar için oy verip duranlarda !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
es es ~ 2 yıl önce
okuduğunuz herye inanırmısınız ? araştırma gereği duymazmısınız. yalanmı doğrumu diye
Gorki ~ 2 yıl önce
Es es başlıklı arkadaş. Zafer Havalimanının yolcu garantili bir anlaşma olduğunu ve yıllardır zarar ettiğini cümlealem biliyor, gazeteler yazdı, hükümet kabul etti. Tüm anlaşmalara gizlilik kararı verildi. Başka nereden neyin araştırılmasını istiyorsun?
Bu iktidardan oncesinide biliriz ~ 2 yıl önce
40 ucak toplamda 10 havalimani Saw bile gereksizdi aslinda , hem kullanirsin hem nimetoenirsin hem nankorluknyaparain yeni trent bu son 5 senedir
Er rayn ~ 2 yıl önce
Yolcu garantili bir meydanın zararını azaltmak için civarındaki eskişehir uşak ve hatta isparta denizli havalimanlarını işlevsiz hale getirmeye çalışmak nasıl bir çözümdür anlamak mümkün değil yanlışı daha büyük yanlış ile düzeltmeye çalışmak bu hükümete daha büyük zarar verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000