28 Mayıs 2023, Pazar 09:14:38

Zafer Havalimanı'nda beklenen rakamlara bir türlü ulaşılamıyor

Açıldığı günden beri tutturamadığı yolcu garantisi sayılarıyla gündemden düşmeyen ve hazineyi de sürekli zarara uğratan Zafer Havalimanı, 2023’te de yine zararla gündeme geldi.
  • Bir düşünür rumuzlu arkadaş "hede hödö bilmemne yapın sonra eleştirme hakkınız olur" demiş. Kardeşim sana hoşuna gitmeyecek bir haberim var, bizim her koşulda verdiğimiz vergi israf edilirse eleştirme hakkımız var, bu hakkı senden almadık, kullanırken de sana sormayacağız. Yılda 50.000 kişinin kullandığı meydan "hizmet götürmüş" mü oluyor şimdi? Cümlenin başı doğru, yolcu garantisi gelecek kişiye göre değil, yüklenicinin maliyetine göre belirleniyor. Ama o zaman da "sıfır maliyetle size hava alanı kazandırdık" diye meydanlarda algı manipüle etmeyeceksin, biz o meydanın parasını çatır çatır ödüyoruz çünkü, benim paramla "ölü yatırım" yapan eleştirime de bir zahmet katlanıversin.
  • Havalimanına verilen garanti yolcu sayısı , doğrudan havalimanını kullanacak olan yolcu sayısı için bir tahmin olmayıp , işletim maliyeti için belirlenmiş olan tutardır. Esenboğa havalimanı , İzmir Adnan Menderes havalimanı , Milas Bodrum havalimanı , bu havalimanları da garanti yolcu ücretine tabi havalimanlarıdır.Bunlarıda kontrol ediniz. Zafer havalimanı kamu özel sektör iştirakidir.Kamuya hizmet vermektedir.Asker , orman , sağlık , yolcu , eğitim , nakliye gibi taşımacılıklarda kullanılmaktadır.Şirket yüzlerce kişiyi istihdam etmektedir. Sizler önce Kütahya ,Afyon ve Uşak illeri olarak bu havalimanını sahiplenin , özümseyip , benimseyin geliştirmek ve bir adım ileri götürmek için çaba sarfedip sonrasında konuşma ve eleştirme hakkını elinize almış olursunuz.Türkiye’de bulunan meydanlardan 5 tanesi kar etmektedir.5 kar eden meydan ile zarar eden meydanların işletim maliyetler karşılanmakta ve ona rağmen dhmi %70 kar açıklamaktadır.Yani dilinize doladığınız zarar ediyor dediğiniz Zafer Havalimanı 50 meydandan sadece bir tanesi dolayısı ile devlet götürdüğü hizmete bakar.Her hizmetten kar gütmeye çalışmaz. Denizli milletvekilinin Zafer havalimanıyla ilgili görüş ve araştırmaları için tek bir soru sormak istiyorum.Vızır vızır işleyen Denizli çardak havalimanı karda mı zarar da mı ? Saygılar , selamlar .
  • Komik olan şirketin isminin verilmemesi? Yazsanıza korkmayın

Açıldığı günden beri tutturamadığı yolcu garantisi sayılarıyla gündemden düşmeyen ve hazineyi de sürekli zarara uğratan Zafer Havalimanı, 2023’te de yine zararla gündeme geldi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın ilk 4 ayı için 439 bin 244 yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanını sadece 17 bin 785 yolcu kullandı. Yolcu tahminindeki sapma yüzde 96 oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, havalimanının 2023 yılı yolcu garantisi toplamı sayısı ise 1 milyon 317 bin 733 ve yıl sonuna kadar bu rakamın tutturulması da imkansız görünüyor.

2023 Ocak’ta Zafer Havalimanı’nı 4 bin 83, şubat ayında 3 bin 825, mart ayında 5 bin 167, nisan ayında ise 4 bin 710 yolcu kullandı.

Toplamda 17 bin 785 yolcunun geldiği havalimanını ocak- nisan aylarında kullanan dış hat yolcu sayısı 6 bin 545, iç hat yolcu sayısı 11 bin 240 oldu.

Havaalanı kamuya 2044’te devredilecek

Zafer Havalimanına ilişkin sözleşmeye göre, iç hat giden yolcu servis ücreti olarak 2 euro, dış hat giden yolcu servis ücreti olarak da 10 euro garanti edildi.

Yapım maliyeti 50 milyon euro olan ve açıldığı yıl 850 bin yolcunun garanti edildiği havalimanına ilişkin sözleşmede yıldan yıla garantili yolcu sayısı da arttı.

10. yıl itibarıyla havalimanının yıllık garantisi 1 milyon 317 bin 733 yolcuya, 2012-2022 yıllarında şirkete yapılan garanti ödemesi 59 milyon euroya yükseldi.

2044 yılında kamuya devredilecek havalimanı için şirkete ödenecek garanti ödemesi 208 milyon euro olacak.

"Guinness Rekorlar Kitabına girecek niteliktedir"

Zafer havalimanı ile ilgili konuyu sık sık TBMM gündemine getiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"AKP iktidarının Zafer Havalimanıyla ilgili performansı, Guinness Rekorlar Kitabına girecek niteliktedir. 2020 yılında garanti edilen yolcu sayısı 1 milyon 279 bin 352'ydi ve gerçekleşen yolcu 7 bin 429 oldu. Hata payı yüzde 99 oldu.

Havalimanının hizmet verdiği Kütahya-Afyon ve Uşak’ın toplam nüfusu yaklaşık 1 milyon 700 bin kişi ve 2023 için verilen yolcu garantisi ise 1 milyon 317 bin kişi oldu. Yani havalimanı için neredeyse 3 ilin nüfusu kadar yıllık yolcu garantisi veriliyor.

Bunun tutturulması mümkün mü? Bu kadar öngörüsüzlük olur mu? Hazineyi zarara uğratanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu soygunu biz durduracağız'

Zafer Havalimanı'nda beklenen rakamlara bir türlü ulaşılamıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Eleştirme hakkı? ~ 10 ay önce
Bir düşünür rumuzlu arkadaş "hede hödö bilmemne yapın sonra eleştirme hakkınız olur" demiş. Kardeşim sana hoşuna gitmeyecek bir haberim var, bizim her koşulda verdiğimiz vergi israf edilirse eleştirme hakkımız var, bu hakkı senden almadık, kullanırken de sana sormayacağız. Yılda 50.000 kişinin kullandığı meydan "hizmet götürmüş" mü oluyor şimdi? Cümlenin başı doğru, yolcu garantisi gelecek kişiye göre değil, yüklenicinin maliyetine göre belirleniyor. Ama o zaman da "sıfır maliyetle size hava alanı kazandırdık" diye meydanlarda algı manipüle etmeyeceksin, biz o meydanın parasını çatır çatır ödüyoruz çünkü, benim paramla "ölü yatırım" yapan eleştirime de bir zahmet katlanıversin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 10 ay önce
kapatın gitsin o zaman ya Allah Allah ne zafermiş
Esenboğa ~ 10 ay önce
Esenboğa havalimanında tutmayan garanti yolcu içinde aynı tepkiyi bekleriz.Kimse var mı ?✊️
Bir düşünür ~ 10 ay önce
Havalimanına verilen garanti yolcu sayısı , doğrudan havalimanını kullanacak olan yolcu sayısı için bir tahmin olmayıp , işletim maliyeti için belirlenmiş olan tutardır. Esenboğa havalimanı , İzmir Adnan Menderes havalimanı , Milas Bodrum havalimanı , bu havalimanları da garanti yolcu ücretine tabi havalimanlarıdır.Bunlarıda kontrol ediniz. Zafer havalimanı kamu özel sektör iştirakidir.Kamuya hizmet vermektedir.Asker , orman , sağlık , yolcu , eğitim , nakliye gibi taşımacılıklarda kullanılmaktadır.Şirket yüzlerce kişiyi istihdam etmektedir. Sizler önce Kütahya ,Afyon ve Uşak illeri olarak bu havalimanını sahiplenin , özümseyip , benimseyin geliştirmek ve bir adım ileri götürmek için çaba sarfedip sonrasında konuşma ve eleştirme hakkını elinize almış olursunuz.Türkiye’de bulunan meydanlardan 5 tanesi kar etmektedir.5 kar eden meydan ile zarar eden meydanların işletim maliyetler karşılanmakta ve ona rağmen dhmi %70 kar açıklamaktadır.Yani dilinize doladığınız zarar ediyor dediğiniz Zafer Havalimanı 50 meydandan sadece bir tanesi dolayısı ile devlet götürdüğü hizmete bakar.Her hizmetten kar gütmeye çalışmaz. Denizli milletvekilinin Zafer havalimanıyla ilgili görüş ve araştırmaları için tek bir soru sormak istiyorum.Vızır vızır işleyen Denizli çardak havalimanı karda mı zarar da mı ? Saygılar , selamlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 10 ay önce
Benim şehrim Uşak'ta vızır vızır olmasa da işleyen bir meydanım varken (ki hali hazırda çalışanları var, maaşları ve meydan giderleri de işliyor) niye 103 km uzaklıkta (götüren servis ayrı bir sorun), günde 1 seferi olan ve onun da saati hiçbir işe yaramayan meydanı sahipleneyim? Az daha gider saat başı İstanbul'a uçak olan İzmir'i tercih ederim. Sırf birisi kazansın diye buradaki halk mı yolunsun?
sendemi brutus ~ 10 ay önce
gercek otoyolalr yapsanızda milyonlarca dolar hic etmezdınız siz neye hizmet dersiniz yazıklarw olsun
Şirket kim?? ~ 10 ay önce
Komik olan şirketin isminin verilmemesi? Yazsanıza korkmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000