03 Ağustos 2018, Cuma 09:19:08

Zafer Havalimanı'na uluslararası sefer talebi

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşların Kütahya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Zafer Havalimanı'na özelikle Almanya, Hollanda ve Danimarka’dan doğrudan seferler düzenlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına talepte bulunduğunu bildirdi.
  • Mercedesi'ne biner gelir binlerce kilometreden havasını atar ve defolup gider. Ne uçağı allasen. Kimin işine yarayacak.
  • DHMİ inin 2018 ilk 6 aylık gelen-giden dış hat yolcu sayısı 6587. Verilen yolcu garantisi yaklaşık 500.000 yolcu. Bu durumda havalimanı işletmecisi niçin çabalasın yolcu gelsin de iş yükleri artsın diye. Nasıl olsa yolcu garantisi cepte. En başta havalimanının yapılması ya da bu kadar garanti yolcu sayısı verilmesi en büyük hataymış. 90 yaşındaki dedemi astronot yapmak hayali kurmak gibi bir durum maalesef ülkemizin başına gelenler ve sırada gelecek olanlar.
  • insanlar uçmuyorsa devlet ne yapsın.herşey fizibilite ile başlar gerekli yolcu potansiyeli yoksa koca uçağı zevk içinmi kaldırsınlar.bu işin amortismanından kimsenin haberi yok anca konuşuyor.illa thy ile mi uçmak zorundasınız yada 737 veya airbuslamı uçmalısınız böyle bir kuralmı var.eskişehir ülkemizin önemli bir sanayi bölgesi niçin iş adamları ticaret odası bir adım atıp kendi hv yolunu kurupta işletmiyor.bunun kolay yolları var alırsın turboprop uçaklardan hem havalimanını işler hale getirir hemde hemşerini istediği yere ucuza taşırsın.havacılık sanayisi zaten yörede gelişmiş durumda her türlü parça imalatı konusundada gerekli yardımı vereceklerinden ve istihdamda sağlanacağından eminim.
  • Las vegas - zafer Super tutar bence hemen baslatmalilar
  • almanya zatenvar, diğer ülkerler için girişim olmalı
  • Sayın milletvekiline rakamları yalnış vermişler.Dört yıllık taahhüt sayısını beş yıllık yazmışlar,dört yıllık yolcu sayısını da iki yıllık vermişler.Sadece 2017 yolcu sayısı 100 binin üzerinde.Bakınız DHMİ- İSTATİSTİKLER
  • Az çok ilgili birisi olarak Zafer Havalimanı için en makul önerim şudur. İst.Atatürk'e sabah gidiş,gece dönüş her gün eskisi gibi devam etsin.Buna bir de gün ortasında geliş gidiş(her gün) ilave edilsin.Sabiha Gökçen:e günlük sefer konsun.Bazılarının dediği gibi farklı illere idare etmez. Atatürk ve Sabiha Gökçen bağlantılı Türkiye'nin ve dünyanın her iline gidilip gelinebilir ve bunların toplamıyla uçaklar anca dolar.Unutmayın Bursa bile değişik illere yıllarca denedi,daha yeni bir iki ili tutturabildi. Yurtdışı uçuşlar zaten Charter olarak var.Bazı noktalara (Dusseldorf,Brüksel,Berlin...)tarifeli olabilir.
  • Senelerdir 7/7 IST 1/7 DUS (sezonda)'un disinda baska ucak inmiyor. Para kazandiran alan olsaydi özel yada yabanci sirketler coktan denerlerdi. Demekki Zafer gereksiz bir alan. Bu kadar basit. Eskisehir daha büyük ve ticari olarak daha önemli bir sehir, madem devlet hat acsin diyorsunuz, öncelikle Eskisehir düsünülmeli. AOE-ADB, AOE-DUS, AOE-AMS, AOE-3.Havalimani gibi hatlar gerekiyor, Kütahyali Eskisehire gelsin..
  • almanyadan iki sirket zaten direkt ucuyor bilmeden etmeden konusuyorlar
  • Brussel eskisehir. Ucuslarini pala turizime verdiler rand ugruna THY. Bi baksin Eskisehire. Haftada kac Ucak iniyor yazdiklar olSun boyle THY bruksel. Mudurune

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşların Kütahya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Zafer Havalimanı'na özelikle Almanya, Hollanda ve Danimarka’dan doğrudan seferler düzenlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına talepte bulunduğunu bildirdi.

Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya Zafer Havalimanı'nın yap işlet devret modeliyle Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak bölgesine hizmet verilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

Çok sayıda gurbetçi ailenin yaz aylarında ve belli dönemlerde Türkiye’ye yakınlarını ziyarete ve tatile geldiğine işaret eden Kasap, şunları kaydetti:

"Almanya, Hollanda ve Danimarka'da çalışan çok sayıda gurbetçi aile yaz aylarında, öğrenciler de sömestre ve oradaki Noel tatillerinde Türkiye'ye yakınlarını ziyarete ve tatile gelmektedirler. Bu aileler çoğunlukla İstanbul ve İzmir'deki havalimanlarını tercih ediyor ancak aktarmalı olarak ya da karayoluyla bu havalimanlarından Kütahya ve çevre illere gelebiliyorlar. Gurbetçilerimizi mağdur etmemek için en az haftada bir gün olmak üzere bu ülkelerden doğrudan Kütahya'ya seferler düzenlenmesi ve bu seferlerden dolayı Uşak ve Afyonkarahisar gibi illerimizdeki gurbetçilerimiz için de kolaylık sağlanacağı aşikardır. Bu gerekçelerle Zafer Havalimanı'na Avrupa'nın bu üç ülkesinden gerekli uçuşların sağlanmasını ve bakanlığı bu konu hakkında harekete geçmeye çağırıyorum."

Zafer Havalimanı'na uluslararası sefer talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Gurbetçi dediğin ~ 6 yıl önce
Mercedesi'ne biner gelir binlerce kilometreden havasını atar ve defolup gider. Ne uçağı allasen. Kimin işine yarayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avioner ~ 6 yıl önce
DHMİ inin 2018 ilk 6 aylık gelen-giden dış hat yolcu sayısı 6587. Verilen yolcu garantisi yaklaşık 500.000 yolcu. Bu durumda havalimanı işletmecisi niçin çabalasın yolcu gelsin de iş yükleri artsın diye. Nasıl olsa yolcu garantisi cepte. En başta havalimanının yapılması ya da bu kadar garanti yolcu sayısı verilmesi en büyük hataymış. 90 yaşındaki dedemi astronot yapmak hayali kurmak gibi bir durum maalesef ülkemizin başına gelenler ve sırada gelecek olanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
insanlar uçmuyorsa devlet ne yapsın.herşey fizibilite ile başlar gerekli yolcu potansiyeli yoksa koca uçağı zevk içinmi kaldırsınlar.bu işin amortismanından kimsenin haberi yok anca konuşuyor.illa thy ile mi uçmak zorundasınız yada 737 veya airbuslamı uçmalısınız böyle bir kuralmı var.eskişehir ülkemizin önemli bir sanayi bölgesi niçin iş adamları ticaret odası bir adım atıp kendi hv yolunu kurupta işletmiyor.bunun kolay yolları var alırsın turboprop uçaklardan hem havalimanını işler hale getirir hemde hemşerini istediği yere ucuza taşırsın.havacılık sanayisi zaten yörede gelişmiş durumda her türlü parça imalatı konusundada gerekli yardımı vereceklerinden ve istihdamda sağlanacağından eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikdat ~ 6 yıl önce
El cevap : SHGM izin vermiyor da ondan. Hiçbir hava yolu, 3 özmal + 2 kiralık uçağınız olmadan havayolu kurmaniza izin vermiyor. Daha doğrusu uçuş isnj ve lisans vermiyor. Sıfır uçakla 150-200 milyon dolar yatırım demek. Eski uçaklarla 50-70 milyon dolar. + Uçak başına 10 pilot+40 kabin memuru yatırımı. Bölgesel havacılığı destekleyen bir hükümet/SHGM politikasi da olmadığına göre, Eskişehir'den nasıl havayolu izleyebileceksiniz? 3 milyon nüfus + Bilecik ile Bursa dahi yapamıyor bunu ve BBB tarafından kurulan şirket de -Bursa Air- zorla kapattirıldı. SHGM kuralı 1 + 1 (1 özmal 1 kiralık ) veya 0 + 3 (0 özmal 3 kiralık ) gibi esnetmezse, bu dedikleriniz hep hayal olarak kalmaya devam edecek. Bence Bursa + Eskişehir ortak bölgesel havayolu kurabilir. Uçakların 2'si Bursa base 2'si Eskişehir base olur. Birlikte yurtdışı uçuşlarda birlikte kardeş kardeş götürebilirler. 70-100 kişilik Embraerlerle Almanya Belçika beslenmeyle ya sana şansı var.
Vegas ~ 6 yıl önce
Las vegas - zafer Super tutar bence hemen baslatmalilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirdağlı ~ 6 yıl önce
almanya zatenvar, diğer ülkerler için girişim olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükrü Yılmaz ~ 6 yıl önce
Sayın milletvekiline rakamları yalnış vermişler.Dört yıllık taahhüt sayısını beş yıllık yazmışlar,dört yıllık yolcu sayısını da iki yıllık vermişler.Sadece 2017 yolcu sayısı 100 binin üzerinde.Bakınız DHMİ- İSTATİSTİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükrü Yılmaz ~ 6 yıl önce
Az çok ilgili birisi olarak Zafer Havalimanı için en makul önerim şudur. İst.Atatürk'e sabah gidiş,gece dönüş her gün eskisi gibi devam etsin.Buna bir de gün ortasında geliş gidiş(her gün) ilave edilsin.Sabiha Gökçen:e günlük sefer konsun.Bazılarının dediği gibi farklı illere idare etmez. Atatürk ve Sabiha Gökçen bağlantılı Türkiye'nin ve dünyanın her iline gidilip gelinebilir ve bunların toplamıyla uçaklar anca dolar.Unutmayın Bursa bile değişik illere yıllarca denedi,daha yeni bir iki ili tutturabildi. Yurtdışı uçuşlar zaten Charter olarak var.Bazı noktalara (Dusseldorf,Brüksel,Berlin...)tarifeli olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FMO_Spotter ~ 6 yıl önce
Senelerdir 7/7 IST 1/7 DUS (sezonda)'un disinda baska ucak inmiyor. Para kazandiran alan olsaydi özel yada yabanci sirketler coktan denerlerdi. Demekki Zafer gereksiz bir alan. Bu kadar basit. Eskisehir daha büyük ve ticari olarak daha önemli bir sehir, madem devlet hat acsin diyorsunuz, öncelikle Eskisehir düsünülmeli. AOE-ADB, AOE-DUS, AOE-AMS, AOE-3.Havalimani gibi hatlar gerekiyor, Kütahyali Eskisehire gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iki sirket ~ 6 yıl önce
almanyadan iki sirket zaten direkt ucuyor bilmeden etmeden konusuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 6 yıl önce
Brussel eskisehir. Ucuslarini pala turizime verdiler rand ugruna THY. Bi baksin Eskisehire. Haftada kac Ucak iniyor yazdiklar olSun boyle THY bruksel. Mudurune

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hallisin ~ 6 yıl önce
Cok haklisinn pala turizm ucuk fiyatlara satiyor biletleri!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000