06 Aralık 2018, Perşembe 10:08:51

Zafer Havalimanı devlete zarar yazdı

Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen Kütahya Zafer Havalimanı'nda yüklenici firmaya verilen garanti yolcu sayısının sadece yüzde 4'üne ulaşılabildi. Firmaya 5 yıllık süre için 26.6 milyon euro ödendiği açıklandı.
  • Le arkadas sen bolgesel havalimani yapiyosun tamam guzel ama 3 sehrin toplam.nufusu kac senin verdigin yolcu garantisi kac azcik mantik yurut.yaptirmaya yapildi deki adama sana yillik 15000 yolcu de yada yillik 20000 yolcu de sen kaldirmissin oyle bi oran vermissin 3 sehrin toplam nufusundan yuzde kac fazla azcik akilli yapin isinizi siz odediniz parayi kimden cikti garipten askeri ucretliden hep vergi yuku smdi oturun odeyin adama pasa pasa parayi Sizi be yandaslarinizi allaha havale ettik..
  • Zamanla herkes hesap verecektir vesselam.
  • Bu havalimanı Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı yani Kütahya, Afyon ve Uşak şehirlerinin kullanması İçin yapıldı(Uşak havalimanı 94te yapıldı). Bir Uşaklı olarak 20 tl servis parası verip 2 saat yol gidip 1 kez kullandım. Yapılışı Hiç mantıklı bi şey değil çünkü Uşak havalimanından da haftada 2 frekans uçuş oluyor ve çok daha mantıklı.
  • Helal olsun bu aralar çok kaliteli haberler yapıyorsunuz. Teşekkürler airporthaber.
  • Samsun,Ordu,Rize/Pazar,Trabzon 350 km 4 havaalanı...zarara devam
  • Dedik ve yaptik. Sozumuzun eriyiz. Yuzde 10 verdik sonra telefonda konustugumuzu yaptik. Hele bir durun bitmedi.
  • olsun maksat muhabbet olsun:)
  • Sadece havalimanları mı? Tüneller, köprüler, sözümona "devletin kasasından kuruş çıkmadan yapılacak yatırımlar" hayır kurumları tarafından mı yapılıyor, tabii ki o para bir yerlerden çıkacak. Hem de verilen abartılı taahhütler sebebiyle misliyle çıkacak. Kısa vadede ucuza iş bitirelim diye çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği birilerine peşkeş çekildi, hala da çekiliyor. Yapanlara da yapılmasına destek verenlere de yazıklar olsun.
  • Köy garajindan kotu haldeki Eskiseehir i kapatip burdaki ucuslari Zafer e tasiyacak azicik dusunebilen bir beyni olan kimse yok mu ya , eskisehirdeki sozum ona havalimaninda duzgun checkin salonu yok , bant sistemi yok , boarding salonu yok dogru duzguj wc bile yok , hala niye eskisehirden ucak kaldiriyorlar anlamak zor
  • Burayıdamı cengiz abi yapmıştı?

Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen Kütahya Zafer Havalimanı'nda yüklenici firmaya verilen garanti yolcu sayısının sadece yüzde 4'üne ulaşılabildi. Firmaya 5 yıllık süre için 26.6 milyon euro ödendiği açıklandı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kütahya'daki Zafer Havalimanı'da 'garantili yolcu sayısına ulaşılamadığını' ve bunun için de devletin şirkete 5 yılda, iç hat giden yolcu için 5 milyon 799 bin 246 euro, dış hat giden yolcu için de 20 milyon 892 bin 380 euro olmak üzere, toplam 26 milyon 691 bin 626 euro ödediğini açıkladı.

Bakan Turhan, "Yap-İşlet-Devret modelinin kabul edilen temel prensibi, bölgenin havalimanı ihtiyacının tespitinin doğru yapılması ve bu tespit neticesinde özel sektörün projeye dahil edilebilmesi isteniyor ise, risklerin ve getirilerin yüklenici ile idare arasında optimal seviyede dağıtıldığı bir finansman yapısının kurulmasıdır" dedi.

Turhan, uzun dönemde bu havalimanının 1 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlayacağını da savundu. Bu arada 2012-2016 yılları arasında 4 milyon 73 bin 18 yolcu garantisi verilmesine rağmen 170 bin 534 yolcu havalimanını kullandı. Yani garanti sayısının sadece yüzde 4'ü gerçekleşti.

Bakan Turhan, CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap'ın önergesine verdiği yanıtta, YİD kapsamındaki altyapı projelerine "Garanti" olarak ödenen para miktarını da açıkladı. Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen projelerde garanti ödeme miktarı, 2017'de 3 milyar 403 milyon 6 bin 450 lirayı buldu.

Zafer Havalimanı devlete zarar yazdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Akil isi degil ~ 5 yıl önce
Le arkadas sen bolgesel havalimani yapiyosun tamam guzel ama 3 sehrin toplam.nufusu kac senin verdigin yolcu garantisi kac azcik mantik yurut.yaptirmaya yapildi deki adama sana yillik 15000 yolcu de yada yillik 20000 yolcu de sen kaldirmissin oyle bi oran vermissin 3 sehrin toplam nufusundan yuzde kac fazla azcik akilli yapin isinizi siz odediniz parayi kimden cikti garipten askeri ucretliden hep vergi yuku smdi oturun odeyin adama pasa pasa parayi Sizi be yandaslarinizi allaha havale ettik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhale kraliçesi ~ 5 yıl önce
Zamanla herkes hesap verecektir vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uşaklı ~ 5 yıl önce
Bu havalimanı Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı yani Kütahya, Afyon ve Uşak şehirlerinin kullanması İçin yapıldı(Uşak havalimanı 94te yapıldı). Bir Uşaklı olarak 20 tl servis parası verip 2 saat yol gidip 1 kez kullandım. Yapılışı Hiç mantıklı bi şey değil çünkü Uşak havalimanından da haftada 2 frekans uçuş oluyor ve çok daha mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber ~ 5 yıl önce
Helal olsun bu aralar çok kaliteli haberler yapıyorsunuz. Teşekkürler airporthaber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
Samsun,Ordu,Rize/Pazar,Trabzon 350 km 4 havaalanı...zarara devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz Cengiz isimizi biliriz. ~ 5 yıl önce
Dedik ve yaptik. Sozumuzun eriyiz. Yuzde 10 verdik sonra telefonda konustugumuzu yaptik. Hele bir durun bitmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 5 yıl önce
olsun maksat muhabbet olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne sanıyordunuz? ~ 5 yıl önce
Sadece havalimanları mı? Tüneller, köprüler, sözümona "devletin kasasından kuruş çıkmadan yapılacak yatırımlar" hayır kurumları tarafından mı yapılıyor, tabii ki o para bir yerlerden çıkacak. Hem de verilen abartılı taahhütler sebebiyle misliyle çıkacak. Kısa vadede ucuza iş bitirelim diye çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği birilerine peşkeş çekildi, hala da çekiliyor. Yapanlara da yapılmasına destek verenlere de yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Köy garajindan kotu haldeki Eskiseehir i kapatip burdaki ucuslari Zafer e tasiyacak azicik dusunebilen bir beyni olan kimse yok mu ya , eskisehirdeki sozum ona havalimaninda duzgun checkin salonu yok , bant sistemi yok , boarding salonu yok dogru duzguj wc bile yok , hala niye eskisehirden ucak kaldiriyorlar anlamak zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super fikir ~ 5 yıl önce
Reisle bir konus istersen. Malum, kararlari o veriyor. Belki seni dinler hee?
Ya Haci ~ 5 yıl önce
Seninki, dam üstünde saksagan vur beline kazmayi ..oldu. Konu Zafer Havaalaninin ettigi zarar ve sana bana hatta hepimize giren milyonlarca lira zarar. Bu konuda da iki kelime yazsan. Yazamazsin degil mi.? Tüm benliginle itaat ve biat icindesin. Eskisehir havaalani varken neden zafer havaalani yaptilar diye kafan mi basmiyor yoksa isine mi gelmiyor.
Neyin kafası? ~ 5 yıl önce
Zafer Zarar etmesin diye Eskişehir’i kapatıp yolcuları oraya yönlendirerek Eskişehir’e gitmek isteyenler için ekstra yol parası vererek Şehre ulaşsınlar. Zarar herkesten değil sadece yolcudan çıksın. İşleyen havalimanının kapatılmasını tartışmıyorum bilez
Yolcu ~ 5 yıl önce
Biraz akilli ve terbiyeli olun. Eskisehir havaalani kimseye milyon milyon zarar yazmiyor.
Neyin kafasi - ya haci - super fikir ~ 5 yıl önce
Yahu siz hic gittinimiz mi eskisehir deki sozum ona havalimanina orasi havalimani mi acaba ??? Okulun yuksekokul binasini sozum ona terminal yapmislar adinada havalimani demisler , adam akilli bekleme salonu yok , checkin alani yok , boarding salonu yok , pislikten gecilmiyor insan sagligini bile tehdit ediyor , oyle ya da boyle zafer yapilmis , oraya yapilmamasi daha hayirli olurmus o ayri birbirine neredeyse 75 km de bir havalimanini olurmus arkadas eskisehir , zafer , usak , denizli , isparta birinden cik digerine git yapacagin yol 75 km , yapilmadan once karsi cikilip o havalimani eskisehire yapilsaymis on numara olurmus ama oraya yapilmis artik eskisehirden insanlarin rezil rusva olarak yolculuk edilmek zorunda birakilmasi yerine en azindan adam gibi bir terminalden gondermek daha mantikli boylelikle hem yolcular adam gibi bir havalimanindan seyahat eder hem de devlet zarar etmekten kurtulur , birakin politika yapmayi da realiteyi konusalim bence
Hımm ~ 5 yıl önce
Burayıdamı cengiz abi yapmıştı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000