27 Eylül 2020, Pazar 12:15:17

Zafer Havalimanı bir türlü istenilene ulaşamıyor

Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet vermek üzere yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yaptırılan Zafer Havalimanı'nda yolcu sayısı bir türlü istenilen rakamlara ulaşmıyor. Havalimanı faaliyete geçtiği günden bu yana zarar etmeye devam ediyor.
  • Avrupa bizi kiskaniyii
  • Amaca gayet ulaşıldı. Birileri vatandaşın parasını tam gaz indirmeye devam ediyor
  • Kütahya, Uşak ve Yenişehir gibi ölü yatırım uçuşu olmayan havalimanları yapmaktansa potansiyeli olan Bursa Merkez Havalimanı yapılmalıydı
  • Millet bahçesi ve kıraathanesi olsun burası
  • 15 Mart 2020 kadar THY günde bir kere İstanbul Altıntaş seferi vardı.Anılan tarihten sonra THY gelmediHaftada bir Germany wing Altıntaş Düseldorf uçuşu var.
  • Yıllık 1.300.000 yolcu garantisi gerçek olamaz yaa. Yani böyle düşünmek istiyorum. bu garanti günlük 3500 yolcu demek. Günlük 3500 yolcu 22 uçak seferi demek. Bu anlaşmada imzası bulunanları Allah'a havale ediyorum. Bunları destekleyenleri de ayrıca Allah'a havale ediyorum. Birde dinlerini merak ediyorum.
  • Kapat Eskişehir havalimanını dış hat seferlerine senelik 100 bin turist afyona mecbur inecek
  • Hevesini aldi gitti, ben yine tamam
  • uçuş okuluna verirsen ancak ucus okulunun sahibini zengin edersin. Uçuş okullarının verdiği rakamlar komik.
  • Yid bir modeldir. Yid Havalimanlarının toplamının getirisi ve götürüsüyle mukayese etmek gerekir. Bu kafa daha mart ayınsa şehir hastanelerine lak lak yapıyordu. Zafer havalimanı evet yanlış hesap mahsülü bu yanlış hesabı yapanlardan hesap sorulmalı.

Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet vermek üzere yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yaptırılan Zafer Havalimanı'nda yolcu sayısı bir türlü istenilen rakamlara ulaşmıyor. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a gönderdiği 22 Eylül 2020 tarihli bilgi notunda 2020 yılının ilk 8 ayı için garanti edilen iç hatlardaki 501 bin 706 yolcu sayısı 4 bin 746'da kaldığı ortaya çıktı. İç hatlardaki garantinin gerçekleşme oranı yüzde 0.94 oldu.

Dış hatlarda ise 351 bin 194 yolcu garantisi verildi, sadece 2 bin 487 kişi uçtu. Gerçekleşme oranı yüzde 0.70 oldu. İlk 8 aydaki toplam 852 bin 900 yolcu garantisine karşılık sadece 7 bin 233 yolcu havalimanını kullandı.

İlk 8 ay için 4 milyon 514 bin Euro ödeme yapılacak

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre, havalimanı işleten şirkete yolcu başına iç hatlarda 2 Euro, dış hatlarda 10 Euro ödeniyor. Garanti yolcu sayıları tutturulamadığı için şirkete bu yılın ilk 8 ayı için iç hatlarda 1 milyon 3 bin, dış hatlarda ise 3 milyon 511 bin olmak üzere toplam 4 milyon 514 bin Euro ödenecek. Bu para bugünkü kur ile 39 milyon 813 bin lirayı bulunuyor.

2044'e kadar devlet kasasından para çıkacak

İşletme süresi 29 yıl 11 ay olan havalimanı için devlet kesesinden uçmayan yolcular nedeniyle 21 Mart 2044'e kadar para çıkacak.

Bu yıl 12 ayda garanti edilen yolcu sayısı 1 milyon 299 bin kişi. Havalimanının hizmet verdiği üç ilin toplam nüfusu ise 1 milyon 678 bin kişi. Yani havalimanı için nedeyse 3 ilin nüfusu kadar yolcu garantisi verildi.

Zafer Havalimanı bir türlü istenilene ulaşamıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Cc ~ 4 yıl önce
Avrupa bizi kiskaniyii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne demek ~ 4 yıl önce
Amaca gayet ulaşıldı. Birileri vatandaşın parasını tam gaz indirmeye devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Kütahya, Uşak ve Yenişehir gibi ölü yatırım uçuşu olmayan havalimanları yapmaktansa potansiyeli olan Bursa Merkez Havalimanı yapılmalıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer albayrak ~ 4 yıl önce
İzmir zaferhava limanı seferleri koysunlar.
Gunaydin ~ 4 yıl önce
Millet bahçesi ve kıraathanesi olsun burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Name ~ 4 yıl önce
15 Mart 2020 kadar THY günde bir kere İstanbul Altıntaş seferi vardı.Anılan tarihten sonra THY gelmediHaftada bir Germany wing Altıntaş Düseldorf uçuşu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu gerçek olamaz ~ 4 yıl önce
Yıllık 1.300.000 yolcu garantisi gerçek olamaz yaa. Yani böyle düşünmek istiyorum. bu garanti günlük 3500 yolcu demek. Günlük 3500 yolcu 22 uçak seferi demek. Bu anlaşmada imzası bulunanları Allah'a havale ediyorum. Bunları destekleyenleri de ayrıca Allah'a havale ediyorum. Birde dinlerini merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskisehir ~ 4 yıl önce
Kapat Eskişehir havalimanını dış hat seferlerine senelik 100 bin turist afyona mecbur inecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo of halkali ~ 4 yıl önce
Hevesini aldi gitti, ben yine tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 4 yıl önce
uçuş okuluna verirsen ancak ucus okulunun sahibini zengin edersin. Uçuş okullarının verdiği rakamlar komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazım ~ 4 yıl önce
Yid bir modeldir. Yid Havalimanlarının toplamının getirisi ve götürüsüyle mukayese etmek gerekir. Bu kafa daha mart ayınsa şehir hastanelerine lak lak yapıyordu. Zafer havalimanı evet yanlış hesap mahsülü bu yanlış hesabı yapanlardan hesap sorulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 4 yıl önce
Yanlış hesap değil de RANT
Şehir Hastanesi mi? ~ 4 yıl önce
Şehir Hastanelerinin maliyetini biliyormusun? Hayır cunki Ticari sır. Anlaşmazlık durumunda ne olacağını biliyormusun? İngiliz Mahkemeleri yetkili. Neden? Yüklenici bedeli ne? Tüm Şehir Hastaneleri için belirten rakamın 20 katı. Pardon, Yurtici belirten rakamın 20 kati. Yani bir anlaşmazlık durumunda Yurtici açıklanan rakamla alakası yok, çünki İngiliz Mahkemeleri yetkili.
Kazım'a ~ 4 yıl önce
Yid havalimanlarının maliyet ve kar toplamına bakalım zarar ne kadar? Bilmiyoruz zira ticari sır ve arkadaşın dediği gibi İngiltere mahkemeleri yetkili yani devlet kendi yaptığı ihalede kendi mahkemesine güvenmiyor niye acaba ve bu rezaletin dünyada bir örneği var mı? Hasta garantisiyle yapılan şehir hastanelerini büyük şehirlere büyük borç ve dış krediyle üstelik de döviz üzerinden yapacaklarına iç göçü durdursunlar ve vatandaşlarını hasta edeceklerine ya da hasta olmalarını umacaklarına sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlasınlar. Ülkedeki tüm yid projeleri batık durumda hal ortada hala onları savunmanın akıl ve mantıkla alakası yok.
Aaaa hayatta inanmam ~ 4 yıl önce
Bu güruh yerli ve milli değil mi? Neden İngiliz mahkemelerini yetkili yapmışlar? Ülkemizde mahkeme mı yok? Adalet mı yok???? Neden İngiliz mahkemeleri????
Kazım ~ 4 yıl önce
Naş!!! Havaalanının maliyetinden banane, şehir hastanelerinin maliyetinden bana ne? Ben ihale makamı olarak ödeyeceğim hizmet bedelinde neler var? Ona bakarım. (Yid ihalelerinde temizlik, bakım ve genel giderleri(yemek vs) yükleniciye aittir. Bu nedenle yid kira bedeli ile bina maliyetini karşılaştırmak saçmalığını ancak geri zekalılar yapar. Öte yandan HALEN ŞEHİR HASTANELERİNİN GEREKLİLİĞİNİ TARTIŞAN VARSA GİTSİN İNGİLTEREDE, AMERİKADA YA DA ÜTOPYADA YAŞASIN. Biraz utanır insan be! Ayrıca Anlaşmazlık yetkili ilk derece mahkemesinin İngiliz mahkemeleri olduğunu ispatlayabilecek babayiğit varsa çıkarım dilerim. Yoksa da terbiyesizlik etmeyin. Uluslararası bir ihale yapıyorsun muhakkak herkes tarafından tanınan anlaşmazlıkların çözüm yolu bulunabilecek bir mahkeme belirtmek zorundasın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000