06 Ekim 2013, Pazar 17:20:39

YÜSEK İRTİFA SİNİR EDİYOR!

Uçak yolculuklarınız, çevrenizde sinir bozucu davranışlar sergileyen yolcular varsa kâbusa dönüşebilir.
  • Başlıkta kullanılan hostes resmi şahane olmuş. Kim bulduysa tebrik ederim.
  • Japonlar şaka herhalde
  • Nerede bu hintliler Ruslar ve biz Türkler listeye Almanlar İngilizler ve Amerikalılar'ı koymuşlar küllüm yalan inanmayin gerçi yazılanlar arasına chime a basmayı koymamışlar
  • Ucus Emniyetini Tehlikeye Dusurmek diye bizim hukuki mevzuatimizda hicbir sey yok.....Var diyen varsa lutfen banada ogretsin...Sadece polisce kesilen Idari Para cezalari var ANCAK Ocak ayindan sonra SHGM nun yeni yonetmeligi yururluge girecek.Onda da Flight Safety/Security ile ilgili para cezasi seklinde Yaptirinlar gelecek...

Yapılan bir araştırmaya göre ağzını şapırdatarak yemek yiyenler, yüksek sesle müzik dinleyenler, horlayanlar, koltuğunu arkaya yatıranlar ve öndeki koltuğu tekmeleyen çocuklar en çok şikayet edilen konular. 

Uçakla seyahat, sağlık sorunu bulunmayanlar ve çevresindekiler tarafından rahatsız edilmeyenler için oldukça keyifli geçer. Çünkü uçaklardaki eğlence sistemleri ve 5 yıldızlı restoran mönülerini aratmayan ikramlar, yolcuları hem eğlendirir hem de meşgul ederek uçuşun stresinden uzak tutar. Ancak çevrenizde ‘sinir bozucu davranışlar sergileyen’ ve bir de uyarıları dikkate almayanlar varsa işte uçuşunuz o zaman tam bir kâbusa dönüşür. Araştırmalara göre, hemen her uçuşta diğer yolcuları çileden çıkaran kişiler bulunuyor. Bunlar bazen bir bebek, bazen bir çocuk, bazen bir genç, bazen de yaşlı yolcu olarak yan koltuğunuzda size yol arkadaşlığı edebiliyor. Tabii ki bu yol arkadaşlığı, sizin tahammül sınırlarınızı aşma noktasına geldiğinde son buluyor.

Takma dişlerini tepsiye koyanlar var!

Online seyahat pazarının önemli markalarından lastminute.com’un, 6 bin yolcuyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre bazı davranışlar, uçak yolculuğunu adeta işkenceye çeviriyor. Özellikle ağzını şapırdatarak yemek yiyenler ile takma dişlerini tepsinin kenarına bırakıp atıştırmaya başlayanlar, diğer yolcuları sinir eden davranışların başında geliyor. Seyahat severler genel olarak, aşırı kilosu nedeniyle çok fazla yer kaplayan yolculardan, ağlayan bebek ve gürültü çıkaran çocuklardan, alkollü yolculardan, yüksek sesle konuşan ve müzik dinleyenlerden, uyurken horlayanlardan ve uçağın inişinde pilotu alkışlayanlardan şikâyet ediyor.

Online seyahat yorumları sitesi TripAdvisor’un araştırmasına göre, uçuşlarda en sinir bozucu davranışı sergileyenler ise Amerikalılar seçildi. Bunu, Fransızlar, Almanlar, İngilizler, Çinliler, Ruslar, Japonlar, İtalyanlar, Hintliler ve BAE vatandaşları takip etti. Araştırmaya göre, yolcular uçakta en çok, çocukların koltukları tekmelemesi, öndeki yolcunun kaba bir şekilde koltuğu yatırması, yüksek sesli cep telefonu görüşmesi, acil çıkış yollarının bagajlarla kapatılması, kemer ikaz ışığı sönmeden koltuğun terk edilmesi, kol dayama paylaşımı, ağır kokan yiyecek tüketimi, geçiş yolunun tıkanması ve gazetenin aynı anda başka bir yolcu tarafından da okunmaya çalışılmasını en sinir bozucu davranış şekli görüyor.

Kabin memurlarını sinir ediyorlar

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skayscanner’ın 85 ülkeden, 700’den fazla kabin görevlisi (hostes) ile gerçekleştirdiği araştırmada da, oldukça ilginç sonuçlar elde edildi. Hosteslere göre, sinir bozucu davranışların başında, yolcuların ‘görevlileri parmak şaklatarak çağırması’ geliyor. Kemer ikaz ışığı sönmeden yerini terk edenlere de tepki gösteren hostesler, baş üstü dolabına olması gerekenden fazla el bagajı sığdırmaya çalışanlara, güvenlik ile ilgili bilgi verdikleri sırada yanındakilerle konuşanlara, fazla yastık ve battaniye isteyenlere, koltuk cebine çöp dolduranlar ile mönü dışında farklı yemek ve özel marka içecek isteyenlere ‘sinir oluyor’.

Eğer yanınızdaki yolcudan rahatsız oluyorsanız bunu mutlaka belli edin. İkna edici bir konuşmaya rağmen yanınızdaki veya çevrenizdeki yolcu aynı ‘sinir bozucu’ davranışı sürdürüyorsa olayı kabin görevlisine bildirin. Ancak kesinlikle zor kullanarak sorunu çözmeye kalkışmayın. Uçakta kavga çıkardığınız takdirde hakkınızda işlem yapılmasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden kabin görevlisinden yardım isteyerek sorunun çözülmesini isteyin. Olaya müdahale eden kabin görevlileri ise rahatsızlık veren yolculara, ilk olarak sözlü uyarıda bulunur. Daha sonra da, uyarıyı dikkate almayan yolcuların yerlerini değiştirmeyi teklif eder. Sorunlu yolcular, uyarılara rağmen taşkınlık çıkarmaya devam ederse uçağın kaptan pilotuna bildirilir. Gerektiğinde, sorunlu yolcuları etkisiz hale getirmek için plastik kelepçe de kullanılır. Plastik kelepçeye rağmen sakinleşmeyen yolcular, en yakın havalimanına iniş yapılarak emniyet güçlerine teslim edilir. Sakinleşen yolcular ise uçağın varış noktasında emniyet güçlerine teslim edilir. Yolcu hakkında, ‘uçuş emniyetini tehlikeye düşürdüğü’ gerekçesiyle yasal işlem yapılır... (Mustafa GÜN - ZAMAN)

YÜSEK İRTİFA SİNİR EDİYOR!

Yorumlar

Volvo ~ 11 yıl önce
Başlıkta kullanılan hostes resmi şahane olmuş. Kim bulduysa tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Japonlar şaka herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Nerede bu hintliler Ruslar ve biz Türkler listeye Almanlar İngilizler ve Amerikalılar'ı koymuşlar küllüm yalan inanmayin gerçi yazılanlar arasına chime a basmayı koymamışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ucus Emniyetini Tehlikeye Dusurmek diye bizim hukuki mevzuatimizda hicbir sey yok.....Var diyen varsa lutfen banada ogretsin...Sadece polisce kesilen Idari Para cezalari var ANCAK Ocak ayindan sonra SHGM nun yeni yonetmeligi yururluge girecek.Onda da Flight Safety/Security ile ilgili para cezasi seklinde Yaptirinlar gelecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000