11 Haziran 2020, Perşembe 14:09:48

Yurt dışından gelenlere evde gözetim uygulanmayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan 14 gün evde gözetim kuralının kalktığını bildirdi.
  • Ekonomi çöker ise, insanlar işsiz kalır.Bunun sonucunu siz bir düşünün. Insanların borçlarını ödeyemediği için intiharlar,hırsızlıklar,gasp,cinayetler,sağlık sisteminin çökmesi sonucu hastalara yetrerli hizmet verememe ve bunun gigi bir çok şey. Yani hayat yeni kurallarla birlikte normale dönmeli.
  • ahh norvec ahh hep senin yuzunden
  • En büyük 2 tehlike. Biri almancılar ikincisi ümreciler. Türkiyeye bu virüs bu iki yoldan yayıldı.
  • Uckagitcilar,havayollarida esnafimiz gibi oldu,buyuk turkiye,biride cikip demiyorki bu maskelerle etraginizdaki havayi aliyorsunuz, yani suzme vazifesi yok hic biseye yaramiyor,tabiki koyunlarda kendileri biseye arastirmiyor, Alan memnun satan memnun
  • Avrupada rakamlar hiçte azımsanacak gibi değil ve 2. dalga konusuluyorken, neden nasıl ve ne amaçla gelenler karantinaya girmiyor?! Benim sevdiklerimi ve ülkede yaşayan diğer vatandaşlarımızı riske etmiş olmuyormu bu karar sanki?
  • Bu kararları,haberleri turist gelsin diye takla attığınız ülkeler de takip ediyor. Böyle bir anda önlemleri gevşeten ülkeye kim niye turist göndersin ve gelsinler? Paraları yıllarca betona, yandaşa,aile efradına, saraylara,uçaklara, arabalara,lükse,araplara saç, deli gibi dövizle borçlan,yarını ve olabilecek riskleri düşünme ve umursama şimdi de para gelsin diye adamların önünde kedi gibi bekle.
  • Bu haberle ilgili Sivil havacılığın bugün 5 civarı yayınladığı notamda 14 gün kuralının devam ettiği yazıyor.Neye inanılmalı?
  • Hayat normale dönüyor :)
  • Artık alınan yeni kararlarda mantık aramıyorum.
  • Harika bir haber!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan 14 gün evde gözetim kuralının kalktığını bildirdi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında, sınır kapılarında ve yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan sıkı tedbirler, normalleşme adımlarıyla kaldırılmaya başlandı.

Bu kapsamda her yıl yaz aylarında Avrupa ülkelerinden kara yoluyla Türkiye'ye gelen yurt dışındaki Türklerin kullandığı transit geçişler açılırken, vatandaşların izin dönemlerini ve seyahatlerini rahat yapmaları için birtakım çalışmalar da hayata geçiriliyor.

'Memleket yoluna düşen vatandaşların yanında olacağız'

Açıklamada görüşlerine yer verilen YTB Başkanı Abdullah Eren, yaz aylarında memleket yoluna düşen vatandaşların Türkiye'ye geliş gidişlerindeki ihtiyaçlarını gidermek ve daha rahat seyahat etmelerini sağlamak için YTB tarafından başlatılan 'Sıla Yolu Projesi'nin bu yıl yine gerçekleştirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yaz Türkiye'ye gelecek yurt dışındaki vatandaşlarımız için izin sürelerini kısmayacak bir uygulama olacağını söylemiş, bu hafta Kapıkule'de mevcut uygulamaları da incelemiştik. Bu kapsamda, '14 Gün Evde Gözetim Uygulaması' kalktı. Bu yıl da yaz izin döneminde YTB olarak Memleket Yolu'na düşen vatandaşlarımızın yanında olacağız."

Yurt dışından gelenlere evde gözetim uygulanmayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Özay ~ 4 yıl önce
Ekonomi çöker ise, insanlar işsiz kalır.Bunun sonucunu siz bir düşünün. Insanların borçlarını ödeyemediği için intiharlar,hırsızlıklar,gasp,cinayetler,sağlık sisteminin çökmesi sonucu hastalara yetrerli hizmet verememe ve bunun gigi bir çok şey. Yani hayat yeni kurallarla birlikte normale dönmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 4 yıl önce
herşeyi yiyip tam takır hale getirmeselerdi ekonomi dayanırdı...ben belçika'da yasaklar boyunca normalde aldığımdan daha çok maaş kazandım..devlet geçici işsizlik maaş verdi, calıştığım firma çalışmamama rağmen ek yardımlar verdi toplamda daha çok maaş almış oldum.
Özay yazana ~ 4 yıl önce
Bu ülkeyi yönetenler ekonomi çok iyi,kimseye ihtiyacımız yok, herkes bize gıpta ediyor,araplara 40 milyar dolar harcadık bir o kadar daha harcarız falan diyor sen ne diyorsun?
İsmail ~ 4 yıl önce
Abi şu Kabintronot elbisesi çok komik ya ... Demek ki potasyumun miktarını tutturamamışım der gibi ...
norvec ~ 4 yıl önce
ahh norvec ahh hep senin yuzunden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İki tehlike ~ 4 yıl önce
En büyük 2 tehlike. Biri almancılar ikincisi ümreciler. Türkiyeye bu virüs bu iki yoldan yayıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 4 yıl önce
Güzel yorum degil.
Vatandaş ~ 4 yıl önce
maske ve eldiven yasak mıydı ya THY de ilk başta
Haranli ~ 4 yıl önce
Uckagitcilar,havayollarida esnafimiz gibi oldu,buyuk turkiye,biride cikip demiyorki bu maskelerle etraginizdaki havayi aliyorsunuz, yani suzme vazifesi yok hic biseye yaramiyor,tabiki koyunlarda kendileri biseye arastirmiyor, Alan memnun satan memnun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir daha düşünün ~ 4 yıl önce
Avrupada rakamlar hiçte azımsanacak gibi değil ve 2. dalga konusuluyorken, neden nasıl ve ne amaçla gelenler karantinaya girmiyor?! Benim sevdiklerimi ve ülkede yaşayan diğer vatandaşlarımızı riske etmiş olmuyormu bu karar sanki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliveli ~ 4 yıl önce
Gelsin paracıklar diye.. başka bir sebebi yok. Deniz bitti. Ben 65+ yım ve dışsrı çıkmam kısıtlı. Avrupadan gelenlere her şey serbest.
Herşeyiniz yanlış ~ 4 yıl önce
Bu kararları,haberleri turist gelsin diye takla attığınız ülkeler de takip ediyor. Böyle bir anda önlemleri gevşeten ülkeye kim niye turist göndersin ve gelsinler? Paraları yıllarca betona, yandaşa,aile efradına, saraylara,uçaklara, arabalara,lükse,araplara saç, deli gibi dövizle borçlan,yarını ve olabilecek riskleri düşünme ve umursama şimdi de para gelsin diye adamların önünde kedi gibi bekle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necip Fazıl Hayranı ~ 4 yıl önce
Saray ve Aile Yandaş Kayırması olmasa bu topraklarda öyle bir para var ki AÇ KALMAZ AÇ
HAVACI ~ 4 yıl önce
Bu haberle ilgili Sivil havacılığın bugün 5 civarı yayınladığı notamda 14 gün kuralının devam ettiği yazıyor.Neye inanılmalı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUC ~ 4 yıl önce
Hayat normale dönüyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah Enes ~ 4 yıl önce
Artık alınan yeni kararlarda mantık aramıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 4 yıl önce
Devlette abdullah acaba ne dusunecek bu hususta diye endiseleniodu
Zugurt aga ~ 4 yıl önce
Cok bos ve gereksiz bir yorum
Berkecan Tatlısu ~ 4 yıl önce
isminle şef veya müdür olman garanti diyorum
osman ~ 4 yıl önce
Harika bir haber!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000