14 Kasım 2017, Salı 09:22:49

Yurt dışına çıkışta yeni karar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışına çıkış yapacak vatandaşların bağlı oldukları kurumlardan "Yurtdışına çıkabilir" yazısı almaları isteniyordu. 15 Kasım’dan itibaren yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlardan belge istenmeyeceği duyuruldu.
  • Kendi vatandaşından yurtdışı çıkış harcı alan kaç aklı başında ülke vardır acaba ? Bu rezalet ne zaman bitecek ? Ayrıca vatandaşlarımızın vize almak için kendi ülkemizde vize aracı kurumları ve ortakları ülkelerce soyulmaları, gizli kalması gereken ticari ve özel bilgileri depolamalarına karşı devlet neden kılını kıpırdatmıyor ? Nerede kısasa kısas ? Onlar ülkemize ya kimlikle ya da vizesiz nasıl gelebiliyorlar, 9 ay kalıp, vergisiz ev,arsa alabiliyorlar? Para herşeyden önemli mi ? Şeref,haysiyet diye bir kavramımız yok mu? Yazık !
  • Bos yere beyhude sacma sapan bir uygulamaydi zaten. ati alan coooooktan kacti gitti. Yalandan masa kurmuslar iki bilgisayar güya istihbarat. Ukraynaymis Gurcistanmis rusvetle donen ulkeler zaten kacak gitsen nolur. Sinirda el altindan ver 300-500dolar tamamdir isin. Sayende izne cikar sinir polisi
  • Güzel haber
  • Zaten neredeyse hiç bir ülke bizi almayacak duruma geldik ki alanlar da kılı kırk yarıyor değişen çok şey yok bence
  • Butun fetocular avrupaya kacmislar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışına çıkış yapacak vatandaşların bağlı oldukları kurumlardan "Yurtdışına çıkabilir" yazısı almaları isteniyordu. 15 Kasım’dan itibaren yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlardan belge istenmeyeceği duyuruldu. Kararı duyan vatandaşlar uygulamanın kalkmasından memnun olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ Terör örgütü üyelerinin yurtdışına kaçmalarını önlemek için, yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşların bağlı oldukları kurumlardan "Yurtdışına çıkabilir" yazısı almaları isteniyordu. Hususi ve hizmet damgalı pasaportları ile yurt dışına çıkmak isteyen memurlar ve nüfus cüzdanları ile KKTC ve Gürcistan'a gitmek isteyen vatandaşlar bağlı bulundukları kurumdan belge alarak yurtdışına çıkabiliyordu. Bu özellikteki yolcular biniş bankosundan aldıkları biniş kartları ile polisin kurduğu stantlara gelerek yazılarını ibraz ettirmeden yurtdışına çıkamıyordu.

Sınır kapılarına gönderilen genelge doğrultusunda 15 Kasım'dan itibaren kamu görevlilerinden belge istenmeyeceği duyuruldu. Kararı duyan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Tekrar tekrar evrak almak zorunda kaldıklarını söyleyen Faik Helvacıoğlu, “Ayın 15’inde kalkması tabi ki bizim için iyi oldu. Özellikle yurtdışı uçuşlarımızda bir saat önceden gelip, çıkışımızı almak zorunda kalıyoruz. Bir saat kazanmış olduk. Memnunuz. Ayın 15’inden sonra daha rahat giriş çıkış yapacağız. Ben birde ticaretle uğraştığım için benim için önemliydi kalkması. Her seferinde tekrar tekrar evrak almak zorunda kalıyorduk. Mutluyuz” dedi.

Belge istenmesinin kaldırılmasının herkes için iyi olduğunu söyleyen Serhat Bozer, ”Ben Gürcistan’a çıkıyorum ama tabii bunu bilmiyordum Gürcistan’a çıkarken de belge isteniyormuş. Dolayısı ile kalkması hepimiz açısından prosedür gereği bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Öte yandan, kararın 15 Kasım’da uygulanması için Atatürk Havalimanı’na yazı gönderildi.

Yurt dışına çıkışta yeni karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Önce çıkış harcını kaldırın ! ~ 6 yıl önce
Kendi vatandaşından yurtdışı çıkış harcı alan kaç aklı başında ülke vardır acaba ? Bu rezalet ne zaman bitecek ? Ayrıca vatandaşlarımızın vize almak için kendi ülkemizde vize aracı kurumları ve ortakları ülkelerce soyulmaları, gizli kalması gereken ticari ve özel bilgileri depolamalarına karşı devlet neden kılını kıpırdatmıyor ? Nerede kısasa kısas ? Onlar ülkemize ya kimlikle ya da vizesiz nasıl gelebiliyorlar, 9 ay kalıp, vergisiz ev,arsa alabiliyorlar? Para herşeyden önemli mi ? Şeref,haysiyet diye bir kavramımız yok mu? Yazık !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MahmudTruth ~ 6 yıl önce
Bos yere beyhude sacma sapan bir uygulamaydi zaten. ati alan coooooktan kacti gitti. Yalandan masa kurmuslar iki bilgisayar güya istihbarat. Ukraynaymis Gurcistanmis rusvetle donen ulkeler zaten kacak gitsen nolur. Sinirda el altindan ver 300-500dolar tamamdir isin. Sayende izne cikar sinir polisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin memur ~ 6 yıl önce
Güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitmemki ~ 6 yıl önce
Zaten neredeyse hiç bir ülke bizi almayacak duruma geldik ki alanlar da kılı kırk yarıyor değişen çok şey yok bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 6 yıl önce
Butun fetocular avrupaya kacmislar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
too late! ~ 6 yıl önce
Evet herkes kaçtıktan sonra bu güzel haber :)))
B ~ 6 yıl önce
Burda darp ediliyorlar. Kactanesi geberdi evet guzel haber!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000