14 Ocak 2020, Salı 09:08:45

Yurt dışı seyahatleriyle ilgili karar acenteleri etkileyecek

Yurt dışı seyahatlerinde kredi kartı taksit sayısının 6'dan 3'e düşürülmesinin, özellikle yurt dışına yolcu götüren küçük acenteleri etkileyeceği belirtildi.
  • Umarım o ellerindeki uçaklar boş kalır ve zarar ederler tek isteğim bu. Ölüm kalım harici daha da yurt içinde uçağa binmem.Elime çayımı aldım olacakları zevkle izleyeceğim.
  • taksitle yurt disina cikan hic cikmasin sacma. hemparan yok kibrislarda ne ariyon
  • Yurt dılışına dövizlerimiz gitmesin güzel mantık fakat diğer taraftan uçaklarımızın yolcu sayısı azalacak zarar artacak Diye düşünüyorum

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yurt dışı seyahatlerinde kredi kartı taksit sayısını 6'dan 3'e düşürmesi, yurt dışına yolcu götüren küçük acenteleri olumsuz etkileyecek.

Konuyla ilgili değerlendime yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, maliyetin yüksek olması nedeniyle yurt dışı seyahatlerde kredi kartının yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Taksit sayısının azaltılmasının özellikle küçük acenteleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Bağlıkaya, finansal yapısı güçlü olan şirketlerin ödeme konusunda alternatifler bulabileceğini, ancak küçük acentelerin paket tur satmasının zorlaşacağını ifade etti.

Bağlıkaya açıklamasında, alınan kararın KKTC'yi de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. KKTC için taksit sayısının 6'dan 9'a çıkarılmasını beklerken 3'e düşürüldüğünü belirten TÜRSAB Başkanı, ''Karar Kıbrıs’a yönelik turizm hareketini olumsuz etkileyecek. Yaygın kabülün aksine, bu ülkeye paket tur alanlar esas olarak kumarhaneler için oraya gitmiyor, yıllık tatil için gidiyor. Bu karar KKTC’nin ekonomisi için de olumsuz olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışı seyahatleriyle ilgili karar acenteleri etkileyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İnadına Otobüs ~ 4 yıl önce
Umarım o ellerindeki uçaklar boş kalır ve zarar ederler tek isteğim bu. Ölüm kalım harici daha da yurt içinde uçağa binmem.Elime çayımı aldım olacakları zevkle izleyeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taksitle cikan ~ 4 yıl önce
taksitle yurt disina cikan hic cikmasin sacma. hemparan yok kibrislarda ne ariyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhacirlerim için ~ 4 yıl önce
Ailesi ve/veya yakın akrabaları yurtdışında yaşayan binlerce insan var ve ülkede eskisi gibi alım gücü ortalaması yüksek değil. En basiti; doğum, ölüm durumlarında acil şekilde gitmeleri gerekebilir.
Muhacirlerim için ~ 4 yıl önce
Sizin aklınız "Kıbrıslarda" diye yurtdışının tanımı Kıbrıs ile aynı paragrafa düşmüyor.
Döviz ~ 4 yıl önce
Yurt dılışına dövizlerimiz gitmesin güzel mantık fakat diğer taraftan uçaklarımızın yolcu sayısı azalacak zarar artacak Diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000