03 Ekim 2022, Pazartesi 13:22:43

Yurt Dışı Çıkış Harcına Yüzde 100 Zam Geliyor!

TBMM'nin açılmasıyla birlikte AK Parti, üzerinde çalıştığı ekonomik torba yasa teklifini Meclis'e sunacak. Hazırlanan taslağa göre, yurt dışına çıkış harçlarında artışa gidilmesi planlanıyor.
  • 1000 tl olmalı. Halk olarak nasıl olsa tepkimiz yok. 1000 tl olsa kim ne diyebilir
  • Burda yorum yapanların kaç tanesi yurt dışına çıktı da bu parayı ödedi de yorum yapıyor acaba☺️☺️ ben neden yurt dışına çıkmak için para ödemek zorundayim. Ülke yol geçen hanına dönmüş elini kolunu sallayan ülkeye giriyor. Onlara alsın bence giriş parasını
  • Zaten sizin cebinizden cikmiyor ki sponsorunuz olan adamlarin cebinden cikiyor
  • Arkadaşlar biraz daha eksilerseniz vize harcı kalkıyormuş :) Zenginden alıp fakire veren bu sistemi getirenleri kutluyorum. Burada üç kuruş para için ağlayanlara sorsan güya hepsi sosyalist, hümanist, paylaşımcı falandır. Ama parasına dokunursanız birden aslan kaplan kesilir. Ortalığı yıkmaya kalkar. Böyle ikiyüzlüdür bunlar işte.
  • Helal Reis, yakışır sana. Sen başta olduğun sürece bu (benim milletim) millete herşey uyar. Bi sessiz olun.( zaten sesiniz çıkmıyordu ya.)
  • Çift paşaportlulardan da alsana.. Madem işlerine gelince devlete sesleniyor avrupanın göbeğine,ayağına uçak getirtiyor,işine gelince türk oluyor,ondan da al.hatta güzel hatırın için alabiliyosan yarısını al,pardon sıkıyosa,cesaretin varsa al.lafı bile çıksa komple oy kaybı olur dimi? yılan onları sokmadığı,onlara yaradığı müddetçe onlar da sizi besliyor
  • Gelsede harami duzenden Kurtulsak
  • Yabancı ülke meraklılarını üzmüş olan çerez parasıdır. Elin yunanına fransızına dünya kadar vize parası öderken sesi çıkmaz, gelir burada üç kuruş yurtdışı harcı için utanmadan ağıt yakar. Hadi bakiyim ülkenize de ateşleyin 15 euroda bir faydanız dokunsun.
  • Dünya üzerinde belki birkaç geri kalmış ülkede olan bir harcı yıllardır resmen haraç gibi ödüyoruz,vergiler,harçlar azalacağına durmadan artıyor, bize bunu layık görenlere ve destekçilerine yuh olsun !!!
  • %150 artırıldığında kimseden gık çıkmamıştı. %100 neden artırıyorsunuz ki... Düz hesap 500 yapın gitsin. Nasılsa yaptığınız her zam, bir şekilde oy artışı olarak sizlere dönüyor. Üstelik maaş ve ücretlere yapmadığınız ya da düşük yaptığınız zamlar da ha keza artış olarak dönüyor. Ben olsam tam vururdum, vurmuşken.

TBMM'nin açılmasıyla birlikte AK Parti, üzerinde çalıştığı ekonomik torba yasa teklifini Meclis'e sunacak. Hazırlanan taslağa göre, yurt dışına çıkış harçlarında artışa gidilmesi planlanıyor.

TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başladı.

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı, işçi, işveren ve muhtaç kesimlere yönelik desteği de içeren ekonomik torba teklifinin bazı ayrıntıları belli oldu.

Çalışmaları henüz tamamlanmayan ekonomiyle ilgili torba yasa teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Meclis’e sunulacak.

Yurt dışına çıkış harçları yasa teklifinde

Torba yasa teklifinde en dikkat çeken maddelerden birisi, yurt dışına çıkış harçları oldu.

Yurt dışı çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve yurt dışına çıkmak isteyen herkesin ödemesi gereken harç olarak biliniyor.

Mart ayında 150 TL'ye yükseltildi

Geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL oldu.

Yurt dışına çıkış harcı 300 TL olacak
Hükümetin hazırladığı torba yasa teklifiyle birlikte, yurt dışına çıkış harcı da 150 TL'den 300 TL'ye yükselecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin, gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcına Yüzde 100 Zam Geliyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

1000 tl ~ 1 yıl önce
1000 tl olmalı. Halk olarak nasıl olsa tepkimiz yok. 1000 tl olsa kim ne diyebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 1 yıl önce
Burda yorum yapanların kaç tanesi yurt dışına çıktı da bu parayı ödedi de yorum yapıyor acaba☺️☺️ ben neden yurt dışına çıkmak için para ödemek zorundayim. Ülke yol geçen hanına dönmüş elini kolunu sallayan ülkeye giriyor. Onlara alsın bence giriş parasını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bence ~ 1 yıl önce
Zaten sizin cebinizden cikmiyor ki sponsorunuz olan adamlarin cebinden cikiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az bile ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar biraz daha eksilerseniz vize harcı kalkıyormuş :) Zenginden alıp fakire veren bu sistemi getirenleri kutluyorum. Burada üç kuruş para için ağlayanlara sorsan güya hepsi sosyalist, hümanist, paylaşımcı falandır. Ama parasına dokunursanız birden aslan kaplan kesilir. Ortalığı yıkmaya kalkar. Böyle ikiyüzlüdür bunlar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 1 yıl önce
Helal Reis, yakışır sana. Sen başta olduğun sürece bu (benim milletim) millete herşey uyar. Bi sessiz olun.( zaten sesiniz çıkmıyordu ya.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahaşkına ~ 1 yıl önce
Çift paşaportlulardan da alsana.. Madem işlerine gelince devlete sesleniyor avrupanın göbeğine,ayağına uçak getirtiyor,işine gelince türk oluyor,ondan da al.hatta güzel hatırın için alabiliyosan yarısını al,pardon sıkıyosa,cesaretin varsa al.lafı bile çıksa komple oy kaybı olur dimi? yılan onları sokmadığı,onlara yaradığı müddetçe onlar da sizi besliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim ~ 1 yıl önce
Gelsede harami duzenden Kurtulsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amma ağladınız ~ 1 yıl önce
Yabancı ülke meraklılarını üzmüş olan çerez parasıdır. Elin yunanına fransızına dünya kadar vize parası öderken sesi çıkmaz, gelir burada üç kuruş yurtdışı harcı için utanmadan ağıt yakar. Hadi bakiyim ülkenize de ateşleyin 15 euroda bir faydanız dokunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 1 yıl önce
Donuna kadar vergi veriyor millet ne 15 eurosundan bahsediyorsun, yurtdışına çıkış diye para alan ülkei olur neyi savunuyorsun
İgacı ~ 1 yıl önce
Prim için ağlayan kalkmış neler diyor.
tech ~ 1 yıl önce
Elin yunanı fransızı kendi vatandaşını koruyor dışardan gelenden para alıyor. bizimki yunana fransıza vizesiz parasız giriş hakkı veriyor ülkeden çıkan vatandaşından para alıyor. Aradaki farkı anlamayacak şakşakçılarda burada goy goy peşinde.
ne desek az ~ 1 yıl önce
Dünya üzerinde belki birkaç geri kalmış ülkede olan bir harcı yıllardır resmen haraç gibi ödüyoruz,vergiler,harçlar azalacağına durmadan artıyor, bize bunu layık görenlere ve destekçilerine yuh olsun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu hükümetten öce Dolarla ödüyorduk ~ 1 yıl önce
Demekki gelişme var
Sebep? ~ 1 yıl önce
Yurtdisi harc pulunu satin almanin sebebini biri lutfen aciklayabilir mi? Bakanliga bununla ilgili kisa ve oz mail yazdim. Fakat cevap yok. Onlar veremediler cevabini ya siz?
O maillere bakan adamlar ~ 1 yıl önce
Hiç sınırı geçmiş mi,pasaportu var mı,ona bakmak lazım
Özgür ~ 1 yıl önce
%150 artırıldığında kimseden gık çıkmamıştı. %100 neden artırıyorsunuz ki... Düz hesap 500 yapın gitsin. Nasılsa yaptığınız her zam, bir şekilde oy artışı olarak sizlere dönüyor. Üstelik maaş ve ücretlere yapmadığınız ya da düşük yaptığınız zamlar da ha keza artış olarak dönüyor. Ben olsam tam vururdum, vurmuşken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000