22 Ocak 2017, Pazar 09:07:50

Yunuseli Havalimanı'ndan uçuşlar başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır uğraştığı şehir içindeki Yunuseli Havalimanı'nın açılmasıyla ilgili son aşamaya gelindi.
  • Yunuseliden bilet alıp İstanbul'a gitmek istiyorum fakat bilet satışı adına tek bir site dahi yok sanırım o uçaklarda kodamanların çoluk çocuğu tur atmak için uçuyor yazık koskoca "BURSA"ya yakışmıyor
  • SHGM den ögrendiğimize göre Yunuseli Hava Alanı olarak değil, Yunuseli İniş Şeriti olarak yetkiledirilmiş
  • Yılda Bursa ile ilgili CEK CAK bir yığın haber çıkıyor ama Bursanın havalimanı sorunu devam ediyor. Nasıl iş bu???
  • BURULAŞ ŞİMDİYE KADAR KAÇ YOLCU TAŞIMIŞTI YUNUSELİNDEN YOLCU TAŞIYACAKMIŞ. BATIK BİR ŞİRKET SIRF REKLAM OLSUN DİYE HABER YAPTIRIYORLAR
  • Bursa belediyesini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum.Özellikle çevredeki yüksek ranta boyun eğmeyip buralara yüksek bina yaptırmayarak bu pistin atıl olmasını engelledi.Şayet Atatürk hvlimanını ve yeni hvlimanına yapılacak seferler için şimdiden ofis ve kolay park yeri ayarlarsa bu meydan eski ihtişamlı günlerine kavuşacaktır.Benim çalıştığım 1996 yılları unutulmaz
  • Uçuş okulları için işin kalbi İstanbul. Hangi okul ne gerekçeyle Bursa'ya gitsin. Üstelik DHMI Genel Müdürü daha geçen hafta açıkladı, 2018'in başında Atatürk havaalanı yolcu uçaklarına kapatılıyor. Burada sadece Business jetler ve uçuş okulları uçuş yapacak.
  • Ben minik uçağa binmem boiying 787 iyi
  • Burada eğitim uçuşu falan olmaz. Bir kere hava hep sis, pus kapalı. Sonra meydanda ne ILS ne de VOR var. Kalkış yapılır da iniş nereye olacak??? Havada kaybolup kaybolup Yenişehir'e gidersiniz artık.
  • Yunuselinden Haliç'e veya 3. Meydana uçmak demek tümü ile zarar etmek demek. Bunu hangi babayiğid göze alacak çok merak ediyorum.
  • Bursa Yunuseli Havalimanı Uçuş okulları için bulunmaz fırsat. Halen touch and go ücretsiz olsa da konma için 0,25 Krş, ilk iki saat konaklama ile hangarda limitsiz konaklama ücretsiz olsa da 24 saate kadar konaklama için 0,35 Krş gibi fahiş bedeller ödeniyor! Yunuseli Havalimanının hizmete açılmasıyla Uçuş Okulları büyük bir maliyetten kurtulmuş olacaklar. Haydi Uçuş Okulları kim tutar sizi...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan iniş kalkışla ilgili gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte daha önce Gemlik'ten yapılan Haliç deniz uçağı seferleri Yunuseli'nden yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sivil havacılıktan son izinlerin alınmasıyla birlikte önümüzdeki hafta Yunuseli Haliç seferlerine başlayacaklarını belirterek, "Sivil havacılıktan belge bekliyoruz. Bundan sonra Gemlik yerine Yunuseli'nden Haliç'e uçacağız. Bursa şehir merkezindeki havalimanı yeniden aktif hale gelmiş olacak" dedi.

Gemlik İstanbul arasındaki küçük uçakların denizden değil artık karadan havalanacağını kaydeden Başkan Altepe, "Yunuseli havalimanı daha sonra diğer uçaklara da açılacak. Bursa İstanbul'un yanısıra Ege ve Akdeniz'e de yaz sezonunda uçuşlarımız olacak. 4 tane deniz uçağımız var. Bunların karaya da inmesi için gerekli aparatlar monte edildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden belgenin gelmesiyle bir kaç gün içinde buradan uçuşlara başlayacağız" dedi.

Burulaş olarak bir tane de 25-30 kişilik uçak almayı planladıklarını ifade eden Altepe, "İstanbul'da 3.havalimanının bitmesiyle buraya da uçuşlar tarifeli olarak başlayabilir. Ancak farklı Anadolu şehirlerine Yunuseli'nden bu uçaklarla seferleri hızlandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

25 dakika sürecek Yunuseli Haliç seferleri 8.45 ve 14.45'de yapılacak. Haliç'ten Yunuseli seferleri ise 9.45 ve 15.45'te olacak. Bilet fiyatları ise 120 ile 150 lira arasında değişiyor.

Yunuseli Havalimanı'ndan uçuşlar başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Fredy ~ 7 yıl önce
Yunuseliden bilet alıp İstanbul'a gitmek istiyorum fakat bilet satışı adına tek bir site dahi yok sanırım o uçaklarda kodamanların çoluk çocuğu tur atmak için uçuyor yazık koskoca "BURSA"ya yakışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 7 yıl önce
SHGM den ögrendiğimize göre Yunuseli Hava Alanı olarak değil, Yunuseli İniş Şeriti olarak yetkiledirilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cek cak ~ 7 yıl önce
Yılda Bursa ile ilgili CEK CAK bir yığın haber çıkıyor ama Bursanın havalimanı sorunu devam ediyor. Nasıl iş bu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 7 yıl önce
BURULAŞ ŞİMDİYE KADAR KAÇ YOLCU TAŞIMIŞTI YUNUSELİNDEN YOLCU TAŞIYACAKMIŞ. BATIK BİR ŞİRKET SIRF REKLAM OLSUN DİYE HABER YAPTIRIYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Le Kaptan ~ 7 yıl önce
Bursa belediyesini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum.Özellikle çevredeki yüksek ranta boyun eğmeyip buralara yüksek bina yaptırmayarak bu pistin atıl olmasını engelledi.Şayet Atatürk hvlimanını ve yeni hvlimanına yapılacak seferler için şimdiden ofis ve kolay park yeri ayarlarsa bu meydan eski ihtişamlı günlerine kavuşacaktır.Benim çalıştığım 1996 yılları unutulmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şey kantana ~ 7 yıl önce
Sen herhalde 20 yıldır yunuseline uğramadın.... kısa ek pisttin bitişi site oldu bile... 3-4 yıldır bu haberi yazdırıyor Altepe.... her icraati böyle stadı haberlerde 10 kere falan açtı... gel gör ki hala simgesi olan timsah başı yapılamadı... tipik bir Bursa büyükşehir yalan haberidir bu....
@sey kantana ~ 7 yıl önce
@Sey kantana, Bu bilgi SHGM sitesinde var, yani yalan ile yakindan uzaktan alakasi yok. Zamaninda Burulas'a havacilik konusunda destek verenler becerememisti bu isi. Simdiki havacilik cozum ortaklari iyi de bu isler oluyor.
Reklam ~ 7 yıl önce
Buradan hangi havayolu nereye uçar?????????
İstanbul ~ 7 yıl önce
Uçuş okulları için işin kalbi İstanbul. Hangi okul ne gerekçeyle Bursa'ya gitsin. Üstelik DHMI Genel Müdürü daha geçen hafta açıkladı, 2018'in başında Atatürk havaalanı yolcu uçaklarına kapatılıyor. Burada sadece Business jetler ve uçuş okulları uçuş yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 7 yıl önce
Ben minik uçağa binmem boiying 787 iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 7 yıl önce
Doğru, Bursa, şanına yakışır şekilde en az 737-320 grubu ile uçmalı. İstanbul-İzmir-Ankara gibi yakın yerlere de Embraerler, Japon Mitsubishiler, Rus Sukhoiler, olması Bombardierler güzel olur. Başka türlü olmaz.
Yunuseli ~ 7 yıl önce
Burada eğitim uçuşu falan olmaz. Bir kere hava hep sis, pus kapalı. Sonra meydanda ne ILS ne de VOR var. Kalkış yapılır da iniş nereye olacak??? Havada kaybolup kaybolup Yenişehir'e gidersiniz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu ~ 7 yıl önce
Bursa İstanbul'un hemen dibinde üstelik bir de Osmangazi köprüsü yapıldı. Dolayısı ile Bursa'da ne havayolu olur ne de uçuş okulu.
Tutmaz ~ 7 yıl önce
Yunuselinden Haliç'e veya 3. Meydana uçmak demek tümü ile zarar etmek demek. Bunu hangi babayiğid göze alacak çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş Okulları ~ 7 yıl önce
Bursa Yunuseli Havalimanı Uçuş okulları için bulunmaz fırsat. Halen touch and go ücretsiz olsa da konma için 0,25 Krş, ilk iki saat konaklama ile hangarda limitsiz konaklama ücretsiz olsa da 24 saate kadar konaklama için 0,35 Krş gibi fahiş bedeller ödeniyor! Yunuseli Havalimanının hizmete açılmasıyla Uçuş Okulları büyük bir maliyetten kurtulmuş olacaklar. Haydi Uçuş Okulları kim tutar sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lort mat ~ 7 yıl önce
Once matematik ogren sonra akil ver, 0.25 kuruş dediğin 1kuruşun(hani hiç bir yerde para üstü olarak verilmeyen) 4te 1i.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000