24 Ocak 2023, Salı 08:37:29

Yunanistan’ın ilk M-346 eğitim uçağı test uçuşunu gerçekleştirdi

Yunanistan’ın M-346B eğitim uçağı siparişinin ilki, Leonardo’nun Caselle Havalimanı’ndaki tesisinden uçuş gerçekleştirdi.
  • Bizden fazla maaş alıyorlardır
  • Hani Nijerya bizden atak helikopteri alıyordu?
  • Bekleselerdi Mart'ta bi düzine biz satardık

Yunanistan’ın M-346B eğitim uçağı siparişinin ilki, Leonardo’nun Caselle Havalimanı’ndaki tesisinden uçuş gerçekleştirdi.

Yunanistan’ın 2021 yılında Leonardo’dan sipariş verdiği 10 adet M-346B eğitim uçaklarının ilki, İtalya’daki Leonardo’nun Caselle Havaalimanı’nda test uçuşuna çıktı. Test uçuşunu başarıyla gerçekleştiren M-346B kısa süre sonra piste güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi. Şubat’ın ikinci haftasında 2. uçağın da test uçuşu gerçekleştirmesi bekleniyor. Test uçuşu gerçekleştirilen uçağın bir kısmı yeşil renk boyalı ve geçici olarak da kuyruk numarası CSX.55277.

Sipariş verilen uçaklar, Yunanistan’ın güneyinde bulunan Kalamata Uçuş Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde konuşlandırılacak. Sipariş verilen tüm uçakların ne zaman Yunanistan’a konuşlandırılacağı hakkında ise bilgi verilmedi.

M-346 Afrika’ya açılıyor
İtalya merkezli Leonardo şirketinin geliştirdiği M-346 eğitim ve hafif taarruz uçağı, Mısır ile birlikte Afrika kıtasında etkisini göstermeye başlamıştı. Mısır Hava Kuvvetleri’nin batı menşei jet uçaklarının pilotlarının yetiştirilmesi için ortaya çıkan yeni jet eğitim ihtiyacını karşılamak için İtalya’ya M-346 siparişi vermişti. Mısır, şirkete 24 adet M-346 siparişi vermişti. Siparişin toplam maliyeti ise 500 milyon euro olarak açıklanmıştı. Mısır Hava Kuvvetleri hali hazırda envanterde bulunan Alpha jetini bu siparişle birlikte envanterden çıkaracak.

Nijerya Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Isiaka Oladayo Amao gerçekleştirdiği açıklamada, İtalyan yapımı 12 adet AW109 Trekker genel maksat helikopteri ve 24 adet Alenia Aermacchi M-346 Master hafif saldırı uçağı müzakerelerinin devam ettiğini belirtmişti. Anlaşmanın tahmini 1.2 milyar Euro değerinde olacağı ve İtalyan jetlerinin Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) tarafından kullanılan eski Dassault Alpha jet A/E’nin yerini alacağı belirtilmişti. (defenceturk)

Yunanistan’ın ilk M-346 eğitim uçağı test uçuşunu gerçekleştirdi

Yorumlar

Kesin ~ 1 yıl önce
Bizden fazla maaş alıyorlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 1 yıl önce
Hani Nijerya bizden atak helikopteri alıyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 1 yıl önce
Bekleselerdi Mart'ta bi düzine biz satardık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heee ~ 1 yıl önce
Fok satardın .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000