25 Kasım 2021, Perşembe 16:38:48

Yunanistan'ın gözü Türkiye'nin alamadığı F-35'lerde!

Yunanistan'da yayın yapan To Vima gazetesi, Atina yönetiminin Türkiye'nin parasını ödediği F-35'ler hakkındaki planını yazdı.
  • Artik hava ustunlugumuz yok, maalesef
  • Enayi olana fransızların hurda jetlerini, amerikanın f-35 denilen para tuzağını böyle itelerler işte. Biz f-35 denilen dipsiz kuyudan kurtulduk çok şükür, şimdi yunanlılar uğraşsın dursun.
  • Alsınlar Ama iyi pilotlar bizde indiririz evel allah

Yunanistan'da yayın yapan To Vima gazetesi, Atina yönetiminin Türkiye'nin parasını ödediği F-35'ler hakkındaki planını yazdı.

Gazete, Türkiye'nin programdan çıkarılmasının ardından ABD'den F-35'lerin istendiğini ancak bu talebin kabul görmediğini belirtti.

Türkiye'nin F- 35 programından çıkarılmasının ardından Yunanistan da kendi planlarını devreye sokmak için gizliden çalışmaya başladı. Türkiye'ye karşı hava savunma sistemini güçlendirmek isteyen Atina yönetiminin, parası alınan ancak Türkiye'ye gönderilmeyen F-35'leri Abd'den istediği ortaya çıktı. ABD yönetimi ise Yunanistan'ın bu talebini kabul etmedi.

ABD ENVANTERİNE KATILACAKLAR

Türkiye'ye verilmesi kararlaştırılan 6 adet F-35'in transferi iptal edilirken, ABD Savunma Bakanlığı'nın geçen yıla ilişkin bütçesi çerçevesinde uçakların ABD Hava Kuvvetleri envanterine katılmasına karar verildi.

UÇAKLARI ALMAK İÇİN BAŞVURU YAPTILAR

Yunanistan ise söz konusu uçakları alabilmek için ABD'ye başvuruda bulundu. Senato'ya sunulan bir tasarıda da Türkiye'ye verilmek üzere üretilen F-35'lerin Atina yönetimine transfer edilmesi önerisinde bulunulmuştu.

Son olarak Yunan basınında çıkan haberler de, Washington'dan F-35 tedarik etmek isteyen Atina'nın bu girişimi başarısız oldu. ABD, uçakların Yunanistan'a verilmesi talebini geri çevirdi.

"YOĞUN TARTIŞMALAR YAŞANIYOR"

To Vima gazetesinde yer alan haber de, "Türkiye'nin programdan çekildiği bir dönemde Yunanistan'ın beşinci nesil F-35 uçağını tedarik edip etmeyeceği konusunda yoğun tartışmalar yaşanıyor. Türkiye, F-35 programından çıkarıldı. Bu ülke için üretilen uçaklar, ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde yer alacak." denildi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Diğer yandan Yunanistan, ABD'den toplam 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak istiyor. Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırarak Türkiye'ye karşı hava sahası üstünlüğü kurmaya çalışan Yunanistan, Fransa'dan 18 adet Rafale savaş uçağı satın almış, ardından bu sayıyı 24'e çıkarmaya karar vermişti.

Yunanistan'ın gözü Türkiye'nin alamadığı F-35'lerde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Artik ~ 2 yıl önce
Artik hava ustunlugumuz yok, maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enayiler ~ 2 yıl önce
Enayi olana fransızların hurda jetlerini, amerikanın f-35 denilen para tuzağını böyle itelerler işte. Biz f-35 denilen dipsiz kuyudan kurtulduk çok şükür, şimdi yunanlılar uğraşsın dursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzucu ~ 2 yıl önce
Bizim Hava Kuvvetleri etkeizi hale geldi, hurda ve eski teknoloji ucaklar elimizde kaldi, ustelik pilotlar fetoden tutuklandi
F35 ~ 2 yıl önce
Sizinkiler hala f35 diye ağlıyorlar. Sabah akşam usa ile telefon görüşmeleri yapılıyor. Böyle palavralarla sıyrılamazsınız yapılanlardan. 2023 de hesap sorulacak nasılsa
Türk ~ 2 yıl önce
Alsınlar Ama iyi pilotlar bizde indiririz evel allah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He ~ 2 yıl önce
Bayraktar yeter bize, indiririz kocum
Bu projeye ~ 2 yıl önce
Harcayacağımız para ve enerjiyi kendi uçağımıza harcayıp beklenilenden daha kısa sürede kendi uçağımızı seri üretime geçirmemiz gerekli
He ~ 2 yıl önce
E millet bayraktarı uçak satışlarında hedef olarak kullanıyor ama

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000