29 Nisan 2021, Perşembe 08:30:20

Yunanistan'da 'SİHA' korkusu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen Aksungur Silahlı İnsansız Hava Aracı´nın kabiliyet gücü, Yunan medyasında endişeye yol açtı.
  • İyi güzel sihalar yapılsın da benim anlamadığım olay neden iktidar sıkıştımı hemen bunun arkasına sığınıyor yav geçen gün TCMB başkanı bile sıkışınca hemen "Siz bu dronlar ne ile uçuyor sanıyorsunuz" dedi. Koskoca Türkiye sadece iha sihaların mı arkasına sığınır oldu. Bazı şeyler öyle bir lanse ediliyor ki sanırsın MKE 10 sene önce kuruldu Aselsan 15 sene önce kuruldu
  • Türkiye aleyhine konuşan malülatlar,A partisi yada B partisi farketmez konu Türkiye olunca,her halükarda destek verecekseniz yada defolup gideceksiniz bu ülkeden.Yazacağım cok fazla şey vardı ama buraya yazamıyorum anladınız siz.
  • Tabi tabi, korktuklarından her ay Ege’de bir adaya Yunan bayrağı dikiyorlar. Onlar da öğrendi nasıl gazla çalıştığımızı
  • Ya ne baskasi yapamaz mi bal gibi yapar
  • 12 adanın aşırı silahlandırıldığı ve yeni havalimanları yapıldığı da konuşuluyor.
  • Adalarımıza el koyan Yunanlılara sus pus olup vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokup, vergisiz ev, arsa almalarına izin veriyoruz niye siha'dan korksunlar ki?
  • İha lara siha lara laf yok ama eskiden bir kardak için savaşmayı göze alan Türkiye varken bugün 18 adası işgal altında iken sessiz kalan bir ülke halindeyiz..! Eeeeeeeey bahçeli nerdesin ? Bu muydu vatan millet edebiyatın? hadi ortağını geçtik ondan bir beklentimiz hiç yoktu zaten..!
  • 20 bin feet =609k km eder bilgine
  • Türkiye'nin şuan için belkide en iyi işleyen kolu olan savunma sanayini haberlerine muhalif kişiler işi karapropaganda seviyesinde yorum yaparak itibarsızlaştırmaya çalışıyor. ya kardeşim hükümeti eleştir ekonomiyi eleştir savunma sanayine damat yaftasını yapıştırıp kimi zan altında bırakıyorsun. Binlerce mühendis aselsan tusaş roketsan tubitak sage baykar gibi yüzlerce firmada çok başarılı işler yapıyorlar.Eleştirilecek bu kadar konu varken Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı 900 savunma sanayisi projesini yok saymak ayıp kaçıyor. Destek vereceksin kardeşim. Sorsak Nuri Demirağ'a yapılanlara kan kusarsınız ama iş bugüne gelince damatın ihaları milli değil diye her türlü iftirayı rahatça dile getirebiliyor. Hükümet üstü konular var.Hükümeti eleştiririm ama savunma sanayine laf söylemem. Bütün mühendislere devlet kurumları ve özel firmalara benden tam destek. Diğeri değil ama bu damada can kurban.
  • Bizimkileri de fazlası ile endişelendirmiş anlaşılan .. Maşallah Türk mühendislerine .. bravo

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen Aksungur Silahlı İnsansız Hava Aracı´nın kabiliyet gücü, Yunan medyasında endişeye yol açtı. Aksungur´un özelliklerini duyan Yunan spiker, "Türkiye'nin silahları artık kafamızı karıştırıyor çünkü her ay yeni bir silah üretileceğini duyuruyorlar. Onları dikkatlice izlemeliyiz" dedi

Azerbaycan'dan Libya'ya, yaşanan birçok çatışmanın kaderini değiştirerek büyük başarı kazanan Türk SİHA'ları dünya basınının gündeminde olmaya devam ediyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen ve geçtiğimiz gün test atışları sırasında 30 kilometreden hedefi vuran Aksungur SİHA Yunan medyasında geniş yer buldu. Skai TV muhabiri Manolis Kostidis, Aksungur SİHA´nın özelliklerini canlı yayında anlattı.

Aksungur SİHA´nın, insansız hava aracı ANKA İHA modelinin gelişmiş versiyonu olduğunu kaydeden Manolis Kostidis, "Aksungur modeli uçak, ikmal veya herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan tam 40 saat uçabiliyor.

750 kilo faydalı yük, lazer güdümlü füzeler ve bombalar taşıyor ve tabii ki gözetleme kabiliyetine sahip. Bu durum Yunanistan´ı endişelendirmeli. Ayrıca mühendislerin dediklerini dikkate almalıyız. Türkler bununla çok ciddi tasarruf edeekler" dedi.

Kostidis´in açıklamaları stüdyoda bir an sessizliğe neden oldu. Sunucu, konuğu ve muhabir Manolis´e, "Biliyor musunuz, Türkiye'nin silahları artık kafamızı karıştırıyor. Çünkü her ay yeni bir silah üretileceklerini açıklıyorlar. Onları daha dikkatlice izlemeliyiz" ifadesine yer verdi.

Aksungur Silahlı İnsansız Hava Aracı, geçtiğimiz gün önemli bir atış testi gerçekleştirdi. Aksungur SİHA, ilk kez attığı 340 kilogram ağırlığındaki mühimmatla 30 kilometre menzildeki hedefi başarıyla vurdu.

Test atışının görüntülerini, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından, "Biz yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz" mesajıyla paylaşmıştı. Aksungur Ankara'dan 340 kg ağırlığındaki KGK-SİHA-82 ile havalandı. Uydudan kontrol ile Sinop açıklarına giden Aksungur, 20 bin feet irtifada 30 kilometre menzilden hedefi başarı ile vurmuştu. (habertürk)

Yunanistan'da 'SİHA' korkusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Aga ~ 3 yıl önce
İyi güzel sihalar yapılsın da benim anlamadığım olay neden iktidar sıkıştımı hemen bunun arkasına sığınıyor yav geçen gün TCMB başkanı bile sıkışınca hemen "Siz bu dronlar ne ile uçuyor sanıyorsunuz" dedi. Koskoca Türkiye sadece iha sihaların mı arkasına sığınır oldu. Bazı şeyler öyle bir lanse ediliyor ki sanırsın MKE 10 sene önce kuruldu Aselsan 15 sene önce kuruldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam gibi adam ~ 3 yıl önce
Yani üstelik bu kötü de bir durum. Meclis başkanını bırakın iktidardan herhangi birinin bunu ballana ballana övmesi bile bence yanlış (bu cümlemdeki duruma TUSAŞ' ın ürettiği platformlar dahil değildir, nedeni ise şirketin devlet bünyesinde olmasıdır.) Baykar TB-2 ve şimdi Akıncı ile gerçekten taktir edilesi işler çıkarıyor olabilir ama alternatiflerin çoğalması için rekabetin kızışması lazım. Vestel' i ve daha bilmediğimiz belki de bir çok firmayı bu alandan soğuttular. Unutmayın ki şu an Amerikan Hava Kuvvetlerinin en kaliteli uçakları kullanmasının en önemli sebebi rekabettir. Şu an 4 şirket bu başı götürse de Boeing' in şirketleri satın alımlarından önce bu sayı çok daha fazlaydı. Aynısı Türk Hava Kuvvetleri'nde de olabilirdi ama rekabet diye bir durum kalmadı malesef.
Burda Türkiye aleyhine konuşan zavallılar.. ~ 3 yıl önce
Türkiye aleyhine konuşan malülatlar,A partisi yada B partisi farketmez konu Türkiye olunca,her halükarda destek verecekseniz yada defolup gideceksiniz bu ülkeden.Yazacağım cok fazla şey vardı ama buraya yazamıyorum anladınız siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korktuklarından ~ 3 yıl önce
Tabi tabi, korktuklarından her ay Ege’de bir adaya Yunan bayrağı dikiyorlar. Onlar da öğrendi nasıl gazla çalıştığımızı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayenizde ~ 3 yıl önce
Adalar o öve öve bitiremediğiniz lozanda verildi gitti zaten. Daha neyin tatavasını yapıyorsunuz? Lord curzon bile dalgasını geçmişti "limni adasını niye yunana bırakıyorsunuz, size lazım değil herhalde" diye.
Can ~ 3 yıl önce
Ya ne baskasi yapamaz mi bal gibi yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valla ~ 3 yıl önce
12 adanın aşırı silahlandırıldığı ve yeni havalimanları yapıldığı da konuşuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrk etme ~ 3 yıl önce
O alinan adalar turizme acildiginda ilk sen gidersin tatile
korku ? ~ 3 yıl önce
Adalarımıza el koyan Yunanlılara sus pus olup vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokup, vergisiz ev, arsa almalarına izin veriyoruz niye siha'dan korksunlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz ~ 3 yıl önce
Oralara tatile gitmeyin yeter
... ~ 3 yıl önce
İha lara siha lara laf yok ama eskiden bir kardak için savaşmayı göze alan Türkiye varken bugün 18 adası işgal altında iken sessiz kalan bir ülke halindeyiz..! Eeeeeeeey bahçeli nerdesin ? Bu muydu vatan millet edebiyatın? hadi ortağını geçtik ondan bir beklentimiz hiç yoktu zaten..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip ~ 3 yıl önce
20 bin feet =609k km eder bilgine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatay ~ 3 yıl önce
Mesafe olarak 30km ;) sakin şampiyon
Haybeye konusuyorsunuz ~ 3 yıl önce
Ulke batmanin esiginde bu kadar para harcanirmi! Senin benim param. Bu hirsizlarin goturduklerini soylemiyorum daha.
o da yanlış ~ 3 yıl önce
yaklaşık 7 km eder, yazı ile yedi.
.. ~ 3 yıl önce
Bilgi yanlışını düzeltmek istiyorum. 3.28 metre = 1 feet'tir. Buna göre 20.000 feet -> 20.000/3.28 = 6097,56 m yani 6,1 km yapar hocam 609k değil.
Boş yorumlar.. ~ 3 yıl önce
Türkiye'nin şuan için belkide en iyi işleyen kolu olan savunma sanayini haberlerine muhalif kişiler işi karapropaganda seviyesinde yorum yaparak itibarsızlaştırmaya çalışıyor. ya kardeşim hükümeti eleştir ekonomiyi eleştir savunma sanayine damat yaftasını yapıştırıp kimi zan altında bırakıyorsun. Binlerce mühendis aselsan tusaş roketsan tubitak sage baykar gibi yüzlerce firmada çok başarılı işler yapıyorlar.Eleştirilecek bu kadar konu varken Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı 900 savunma sanayisi projesini yok saymak ayıp kaçıyor. Destek vereceksin kardeşim. Sorsak Nuri Demirağ'a yapılanlara kan kusarsınız ama iş bugüne gelince damatın ihaları milli değil diye her türlü iftirayı rahatça dile getirebiliyor. Hükümet üstü konular var.Hükümeti eleştiririm ama savunma sanayine laf söylemem. Bütün mühendislere devlet kurumları ve özel firmalara benden tam destek. Diğeri değil ama bu damada can kurban.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş yorumlar'a ~ 3 yıl önce
Hangi aklı başında bir ülkede başkan,başbakan vs oğlu devletle iş ilişkisi içinde olup devletten karşılıksız krediler alır, vergiden muaf tutulur, devlet kanalıyla Kanada,Almanya gibi ülkelerden teknoloji,malzeme,kamera,motor vs alabilir, herhangi bir kırım,kaza olursa zararı devlete ödetir? Daha dün Tusaş'ın Şimşek uçak sistemi için 100 milyon dolar harcayıp beceremediği, testlerden geçemediğinden motoru ithal etmek zorunda kaldığı konuşuluyordu. Ayrıca hangi yetişmiş insan,kaliteli eğitim,fırsat eşitliği,yerli ve milli ! ham madde,teknoloji,makine,bütçeyle neyi yapıyorsun? Sen savunma sanayine,damada,temele,ismaile laf söyletmemeye, destek vermeye, kurban olmaya devam et.
boş yorumlar cvp ~ 3 yıl önce
Bu ülke 35 yıldır aynı sistemle yurtdışı destekli F16,bomba,füze vs yapıyordu ama daha öncekiler şöyle yerli böyle milli yaptık falan demiyorlardı şimdiki iktidar köşeye sıkışınca, koltuğu sallanınca yerli ve milli palavrasına sığındı nasılsa ülkede senin gibi yiyen akkoyun çok. Mesela yaptık dedikleri PD170 motor Mersedes'den baz alındı, motor bloğu yurtdışından geliyor, titanyum blade'ler de diğer birçok parçası da. İngiliz,Alman vs firmalarıyla anlaşmalar yapıp,teknik destek,mühendislik,yazılım,ekipman alıp da siha,iha,füze,motor,jet vs yapınca onların milli ve yerli olması nasıl bir şey onu da açıklasan da bilsek.
Damat ~ 3 yıl önce
Damat yapıyor ama TUSAŞ MOTOR yatıyor. Tuşaş motor hangi projeyi yapmış. YAPTIK diye yapılan reklam hepsi yalan
INCELE ~ 3 yıl önce
TUSAS MOTORU ARASTIR. MILLI PROJE YAPIYORUZ ADI ALTINDA 30000 TL ALAN 50 MUDUR OLUR MU? 60000 TL MAAS ALAN 4 MAAS PRIM ALAN 10 ADET DIREKTOR OLUR MU? YAKLASIK 150.000 TL MAAS ALAN AUDI A6 YA BINEN TARIKAT SEYHI OGLU MUDUR OLUR MU? DIREKTORLER VILLADA OTURUYOR MU? MUDURLER RENAULT MAKAM ARABASINA BINIYOR MU? DIREKTOR PASSAT MAKAM ARABASINA BINIP 300 LT BENZIN ALIYOR MU? SORARSAN MILLI PROJE YAPIYORUZ DERLER. ESKISEHIR TUSAS MOTORDA TEK YERLI VE MILLI OLAN HAK EDILMEDIGI HALDE ALINAN TL BAZLI YUKSEK MAASLAR/
Dörtdivanlı ~ 3 yıl önce
Bizimkileri de fazlası ile endişelendirmiş anlaşılan .. Maşallah Türk mühendislerine .. bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000