05 Nisan 2022, Salı 09:18:58

Yunanistan'a F-35 şoku!

Son dönemde askeri mühimmat anlamında ciddi bir yatırım yapan Yunanistan'ın ABD'ye verdiği F-35 siparişleri ertelendi.
  • Rusya'ya karşı bir kuzey ülkelerini donatalım paramızı kazanalım sonra Türkiye'ye karşı f35 satarız. Sonra da Türkiye'ye satar yolumuza bakarız durumu.
  • Ukrayna Rusya savaşı meyvelerini vermeye başladı. Dandik f 35 siparişleri tam gaz. Hele birkaç yüz tane daha sipariş alsınlar da savaşı bir ara bitirirler. O önemli değil nasılsa.....

Son dönemde askeri mühimmat anlamında ciddi bir yatırım yapan Yunanistan'ın ABD'ye verdiği F-35 siparişleri ertelendi. Tedarikte önceliği 35 adet F-35 siparişi veren Almanya ve Finlandiya'ya veren ABD'nin değişen jeopolitik dengelere göre hareket ettiği belirtildi. Yunanistan, şu an için sadece ABD'den satın aldığı Viper tipi helikopterler ve Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ile yetinecek.

Atina'nın envanterine katmayı planladığı F-35'lerle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yunan basını, Washington'un F-35 tedarikinde Almanya ve Finlandiya'ya öncelik vereceğini yazdı.

ALMANYA 35 ADET F-35 SATIN ALACAK

Yunan gazeteci Dionisis Antonellos, Amerika Birleşik Devletleri'nin önceliklerinin değiştiğini iddia etti. Yunanistan'ın kısa süre içinde savunma sistemine katmayı umduğu F-35'leri yakın zamanda alamayacağını yazdı. Antonellos, konuya ilişkin yazısında, değişen jeopolitik dengelere dikkati çekti. Almanya'nın 35 adet F-35 almak istediğini hatırlattı. Amerikalıların 'yüzyılın anlaşmasını' da Finlandiya ile imzaladığını vurguladı.

HELSİNKİ YÖNETİMİ ABD'NİN ÖNCELİKLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Antonellos, Berlin'in girişiminin ardından Helsinki yönetiminin de 64 adet F-35 almak için imza atması Amerika Birleşik Devletleri'nin önceliklerini değiştirdiğine işaret etti.

ATİNA VIPER HELİKOPTERLERLE YETİNECEK

Yunan gazeteci, Atina'nın talebinin, toplu sipariş veren iki ülkenin gerisinde kaldığı görüşünde. Bu nedenle, F-35'lerin üretiminde, öncelikle Almanya ve Finlandiya'nın taleplerinin dikkate alınacak, ardından Yunanistan'ın ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanılacak. Dionisis Antonellos'a göre, Yunanistan, şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı Viper tipi helikopterler ve Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ile yetinecek.

Yunanistan'a F-35 şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

f35 ~ 2 yıl önce
Rusya'ya karşı bir kuzey ülkelerini donatalım paramızı kazanalım sonra Türkiye'ye karşı f35 satarız. Sonra da Türkiye'ye satar yolumuza bakarız durumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mecbursun ~ 2 yıl önce
Bak libyada bizi vurdular; gititte koalisyon okusturdular neden?? Akdenizde Havadada Denizdede ustunlugumuzu kybettihimiz icin, bu arada bilgin olsun; Vuran Misir ve Birlesik arap emirlikleri
BATTAL ~ 2 yıl önce
Ukrayna Rusya savaşı meyvelerini vermeye başladı. Dandik f 35 siparişleri tam gaz. Hele birkaç yüz tane daha sipariş alsınlar da savaşı bir ara bitirirler. O önemli değil nasılsa.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedigin ~ 2 yıl önce
Dandik dedigin dunyanin en iyi 5.nesil fighteri, izmirlimisin?
Iyi bilirler ~ 2 yıl önce
Herseyi cok iyi bilir izmirlilet; o yuzden mi sordun?
Dünyanın en iyisi ~ 2 yıl önce
Öeh, yediyüz küsür hata içeren dünyanın en masraflı uçağı.
Dedigine ~ 2 yıl önce
En iyi fighter mi? En iyi fighter su ansa f-22. onun da bi ton sorunu var. Bakim masraflari vs. F-35 fighter falan degil. Bildigin hantal bir ucak. bunun sebebi de tek ucaga her isi yaptirmaya calisip, hepsinden biraz katip, sonuc olarak da hicbir seyi tam olarak yapamamasi. Ama tabi sen nerden biliceksin... yazilim olarak tum kontrolun abddeki merkezlerde oldugundan bahsetmiyorum bile. Git dersine calis, sonra gel yorum yap. En iyi fightermismis :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000