05 Ocak 2010, Salı 07:43:45

Yunaninstan'dan Türkiye'ye ilginç suçlama!

Ekonomideki iflası sorgulayan Yunan basını bir sorumlu daha buldu. TaNea’ya göre, Türk uçaklarını Ege’de “püskürtme manevraları” geçen yıl Yunanistan’a 20 milyon euro’ya mal oldu.
  • Bence masraf 20 milyon Eurodan daha da fazladır. Yunan Hava Kuvvetleri bazı yer ve füze sistemlerin testleri için yapılan tatbikatlar hariç başka uçuş yapmadığı için aslında tüm bütçesini buraya yazmak lazım. Beter olsunlar.
  • Yunanistan'ın ekonomisi çöker, bize iftira atar. Ermenistan'ın politikası çöker, bize iftira atar. Güney Kıbrıs kesiminin hem ekonomisi hem de politikası çöker, o da bize iftira atar. Kuzey Irak'taki donsuz soysuzlar yaptıkları aptallıklar ve şımarıklıklar nedeniyle duvara toslarlar, sonra onlar da dönüp bize iftira atar. Biz de kuzu kuzu susar bekleriz. Amma da peygamber sabırlı ülkeyiz inanamıyorum. Ama bir de şu laf var; “Gün gelir hesap döner, keser döner sap döner.” Anlayan anladı sanırım...
  • tam bir yunan tragedyası. cüssesinin farkında olmayıp deve tekme savurmaya kalkan cücenin akibeti budur. paralarına yazık ediyorlar, avrupa'nın balon politikalarıyla üzerimize sürülen bu zavallıların başbaşa kaldığımızda ne hale geldiğini tarihte pek çok kez gördük.
  • Uluslararası sularda kendi halinde uçan 2 tane silahsız eğitim uçağını taciz etmek için tam yüklü 8 tane Mirage-2000 ve F-4 yollarsan ekonomin düze çıkmaz. Bunun da sebebi senin eğitimsiz ve paranoyak personelindir, başkası değil. Bir sivil olarak düşüncem böyledir. Hv.Kuv.'ndeki uçucu dostlarımızdanda enteresan yorumlar bekliyorum. --Volvo--

Dış borcu 300 milyar euro’yu, işsizlik oranı da yüzde 10’u geçen ve bütçe açığı rekor kırarak Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 12.7’sine çıkan Yunanistan’da ekonomik krizi tetikleyen etkenlerden biri olarak Ege’de Türk savaş uçaklarıyla girişilen “it dalaşları” (dog fight) gösterildi.

Yüksek tirajlı “TaNea” gazetesindeki analize göre, Yunanistan, Türk savaş uçaklarını Ege semalarından püskürtme manevraları ve “it dalaşına” (dog fight) geçen yıl 20 milyon euro harcadı. Sadece 25 Aralık’ta, eğitim uçuşu yapan 8 Türk F-16’sını püskürtmek için Yunan Hava Kuvvetleri’nin 4 F-16’sı ile 4 Mirage 200-5 tipi uçağının katıldığı operasyonun faturası tam olarak 48 bin 998 euro tuttu. Askeri yetkililer, 1 saatlik F-16 uçuşunun 10 bin euro, Mirrage’ın da 11 bin euro’ya mal olduğunu belirttiler. Gazete, “Ege semalarındaki manevralar her yıl vergi veren Yunan vatandaşına pahalıya patlıyor” diye yazdı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nca sıkı denetim altına alınan Yunanistan, 2010’da borç vadeleri ve faizler için 60 milyar euro taze dış borç bulmaya mecbur. Ancak uluslararası kuruluşlarca kredi notu düşürüldüğü için yeni dış kredileri daha yüksek faizle alabilecek. Bu çerçevede, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, “silahlanma harcamaları da dahil” devletin her alanda büyük kısıtlamalara gideceğini açıkladı. İlk aşamada devlet memurlarına sıfır zam yapılacak, ek ödeneklere kısıtlama getirilecek. “TaNea”ya göre, Yunan savaş uçakları yılda 2500-4000 uçuş saatini Türk uçaklarıyla kovalamacaya harcıyor.

Yıllardır sürüyor

Ankara ile Atina arasında yıllardır süregelen Ege hava sahası ve hava trafiği ihtilafı sık sık kriz yaratıyor. Yunanistan, karasularında sınırın 6 mil olmasına rağmen hava sahasının 10 mil olduğunu iddia ediyor. Türkiye, Yunan hava sahasının denizdeki gibi 6 mil olduğunu savunuyor. Atina ayrıca, Ege’de sivil uçakların hava trafiğini düzenleyen FIR Hattı’nın askeri uçuşlar için de geçerli olduğunu ileri sürerek, Yunan FIR Hattı’na girecek Türk savaş uçaklarının Yunan tarafına bildirimde bulunması gerektiğini iddia ediyor. Hava sahası ihtilafı nedeniyle Türk ve Yunan savaş uçakları sık sık karşı karşıya geliyor.

(Milliyet)

Yunaninstan'dan Türkiye'ye ilginç suçlama!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bence masraf 20 milyon Eurodan daha da fazladır. Yunan Hava Kuvvetleri bazı yer ve füze sistemlerin testleri için yapılan tatbikatlar hariç başka uçuş yapmadığı için aslında tüm bütçesini buraya yazmak lazım. Beter olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yunanistan'ın ekonomisi çöker, bize iftira atar. Ermenistan'ın politikası çöker, bize iftira atar. Güney Kıbrıs kesiminin hem ekonomisi hem de politikası çöker, o da bize iftira atar. Kuzey Irak'taki donsuz soysuzlar yaptıkları aptallıklar ve şımarıklıklar nedeniyle duvara toslarlar, sonra onlar da dönüp bize iftira atar. Biz de kuzu kuzu susar bekleriz. Amma da peygamber sabırlı ülkeyiz inanamıyorum. Ama bir de şu laf var; “Gün gelir hesap döner, keser döner sap döner.” Anlayan anladı sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tam bir yunan tragedyası. cüssesinin farkında olmayıp deve tekme savurmaya kalkan cücenin akibeti budur. paralarına yazık ediyorlar, avrupa'nın balon politikalarıyla üzerimize sürülen bu zavallıların başbaşa kaldığımızda ne hale geldiğini tarihte pek çok kez gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uluslararası sularda kendi halinde uçan 2 tane silahsız eğitim uçağını taciz etmek için tam yüklü 8 tane Mirage-2000 ve F-4 yollarsan ekonomin düze çıkmaz. Bunun da sebebi senin eğitimsiz ve paranoyak personelindir, başkası değil. Bir sivil olarak düşüncem böyledir. Hv.Kuv.'ndeki uçucu dostlarımızdanda enteresan yorumlar bekliyorum. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000