28 Ocak 2022, Cuma 18:18:37

Yunan basınında dikkat çeken 'Eurofighter Typhoon' değerlendirmesi

Yunan spiker İoannis Theodoratos, İngilizlerin Türkiye'ye satmak için büyük çaba gösterdiği çift motorlu "Eurofighter Typhoon" savaş uçaklarının Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı Rafale uçaklarına rakip olabileceğini söyledi.
  • Bu spiker amcayı ciddiye almaya gerek yok kesinlikle. Bu kafalar Yunanistanı batırdı. Bunlar bu kafayla füze çıkamaz, bize saldırmaya da cesaret edemiyorlar. Hele etsinler tokadı yiyecekler iyi biliyorlar
  • Turkiye ile korkutarak ne harcadiniz halkin parasini be ft oslar
  • Oglum bir gidin yahu ele hecirmedik yer birakmadiniz akdenizde ege de
  • Motor,kamera,elektronik aksamlar,makine,ekipman, mühendisliği bir yana bırak samanı,buğdayı,nohutu,eti bile ithal ediyoruz nerede yurtdışından artık acil ihtiyaçlar haricinde bir şey almıyoruz? Mevcut iktidar sayesinde ithalat,dışa bağımlılık ve dış borç tavan yaptı hamdolsun!
  • yesinler oyuncaklari

Yunan spiker İoannis Theodoratos, İngilizlerin Türkiye'ye satmak için büyük çaba gösterdiği çift motorlu "Eurofighter Typhoon" savaş uçaklarının Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı Rafale uçaklarına rakip olabileceğini söyledi.

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, Yunanistan'da "Türkiye çöküyor" ve "Türkiye dağılıyor" şeklinde birçok söylemler duyduğunu belirterek "Tam tersine Türkiye ne dağılıyor ne de çöküyor. Türkiye'ye darbe vurabilecek operasyonel kapasiteye sahip olmalıyız. Böylece onları çöküşe ve felakete götürebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin "Milli Muharip Uçak" (MMU) ve "Hürjet" projeleri hakkında konuşan Theodoratos, Türkiye'nin F-35 programından çıkartılmasının ardından 40 adet "F-16 Block 70 Viper" savaş uçağı almak ve mevcut F-16 filosunu modernize etmek için harekete geçtiğini hatırlattı.

"Türkiye artık yurt dışından bir şey satın almıyor"

"Türkiye artık acil ihtiyaçları dışında yurt dışından bir şey satın almıyor" diyen Yunan spiker şöyle devam etti:

"Türkiye bu 2 uçağı (Hürjet ve MMU) yapabilmek için Güney Kore ile de işbirliği içinde. Türkiye'nin bu savaş uçaklarını yapabilmek için henüz sahip olmadığı motor teknolojisini edinmesi gerekiyor."

"Rafale uçaklarımıza rakip olabilirler"

ABD ve Batı'nın uyguladığı ambargo nedeniyle Türkiye'nin savaş uçağı motoru konusunda Ukrayna ve Rusya'ya yöneldiğini söyleyen Yunan spiker, ayrıca Türkiye'nin "Eurofighter Typhoon" savaş uçaklarında kullanılan "EJ200" motorunu alabilmek için de ciddi girişimlerde bulunduğunu iddia etti.

İngilizlerin "Eurofighter Typhoon" savaş uçaklarını Türkiye'ye satmak için ciddi çaba gösterdiğini aktaran Yunan spiker, bu uçakların Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı Rafale uçaklarına rakip olabileceğini söyledi.

"İngilizler, Türk Hava Kuvvetleri'nin renklerini giymek için flört ediyor ve onlara (Türkiye) sadece satın alım değil 'know-how' da (teknoloji transferi) teklif ediyor" diyen İoannis Theodoratos, Milli Muharip Uçak'ın kullanacağı motor türüne göre dizayn edileceğini sözlerine ekledi.

Yunan basınında dikkat çeken 'Eurofighter Typhoon' değerlendirmesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

İonnis theadorots ~ 2 yıl önce
Bu spiker amcayı ciddiye almaya gerek yok kesinlikle. Bu kafalar Yunanistanı batırdı. Bunlar bu kafayla füze çıkamaz, bize saldırmaya da cesaret edemiyorlar. Hele etsinler tokadı yiyecekler iyi biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ile ~ 2 yıl önce
Turkiye ile korkutarak ne harcadiniz halkin parasini be ft oslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Rafale ile bizim f16 larin bas etmesi mumkun degil. 100 km biz onlari gormeyiz ama o lar bizi vurabiliyor.+ meteor fuzesi var rafalde. Savasta hava Hakimiyetini ele geciren savasi kazanir. Rafali bu yuzden aligarh yani deger.
Bi git ~ 2 yıl önce
Oglum bir gidin yahu ele hecirmedik yer birakmadiniz akdenizde ege de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 2 yıl önce
Motor,kamera,elektronik aksamlar,makine,ekipman, mühendisliği bir yana bırak samanı,buğdayı,nohutu,eti bile ithal ediyoruz nerede yurtdışından artık acil ihtiyaçlar haricinde bir şey almıyoruz? Mevcut iktidar sayesinde ithalat,dışa bağımlılık ve dış borç tavan yaptı hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 2 yıl önce
yesinler oyuncaklari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000