26 Haziran 2013, Çarşamba 07:55:28

YÜKSEKOVA HAVALİMANI SON SÜRAT

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 yıl önce yapımına başlanan havaalanının yaklaşık yüzde 60'lık bölümü bitirilirken, yıl sonuna kadar da yüzde 90'lık bölümünün tamamlanması hedefleniyor.
  • Bitmez o alan malesef. Siyasi bir hareket
  • Insallah bölge ve birlik icin cok güzel olacaktir. Hepimize hayirli ve ugurlu olsun..

Yüksekova İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu Köyü yakınlarında yapımı süren Yüksekova Havaalanı'nın temeli, 18 Temmuz 2010'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atıldı. Haber7'de yer alan habere göre; Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanı inşaatındaki çalışmalar, saldırılar yüzünden zaman zaman durdu. Geçen yıl 12 Ağustos'ta PKK saldırısında inşaatta kullanılan 11 kamyon ve 1 iş makinesinın yakılmasından sonra inşaatın yapımına ara verildi. Bu yıl ise çalışmalara Nisan ayı sonlarında başlandı.

Yetkililer yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapmazken, Yüksekova Havalanı inşaatında 50 araç, 4 eksvatör, 2 hidromek, 2 grayder, 2 silindir, 3 loder ve 2 arazöz ile birlikte 130 işçi 2 vardiye halinde çalışıylor. Hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğü havaalanı inşaatının yaklaşık yüzde 60'lık bölümünün bitirildiği belirtiliyor. Yıl sonuna kadar da yüzde 90'ının tamamlanması hedefleniyor.

YÜKSEKOVA HAVALİMANI SON SÜRAT

Yorumlar

Bitmez ~ 11 yıl önce
Bitmez o alan malesef. Siyasi bir hareket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUS TK ~ 11 yıl önce
Insallah bölge ve birlik icin cok güzel olacaktir. Hepimize hayirli ve ugurlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000