18 Nisan 2015, Cumartesi 13:35:33

YÜKSEKOVA HAVALİMANI İÇİN İMZA TOPLUYORLAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeni açılacak havalimanının ismi için kampanya başlatıldı.
  • Boso efendi Rum asıllı bir Osmanlı millet vekili imiş ..hep Rum larin sorunları ile uğraşırmış Bir gun sen Osmanlı mv sin biraz da devlet in PRB leri ile uğraş denilince; boso efendi , Osmanlı bankasının sermayesi,yoneticileri,çalışanları hep yabancı ama ismi Osmanlı,is te ben Osmanlı Bankasi gibi osmanliyim demiş ..21. Yy değişen BİRSEY yok bu ruh dogu üzerinden parlatilmaya çalışılıyor ..
  • Allah razı olsun. Yüksekovaya takım elbiseyi götürmüş
  • Devlet su herfirsatta bizim vergilerimizle yapiliyor odeniyor diyen gruptan vergi almasada rahatlasak.Ne kiymetli verginiz var arkadas.bende vergi veriyorum adinida o bolgedeki insanlar ne istiyosa kendileri koysun.Gecmis istanbuldan ahkam kesiyor
  • Nasil cahil cahil yorumlar yazmis millet ya bi wazgecin artik yok elektrigi biz oduyoruz yok wergimizi oduyoruz yok gecekonduya cift klima dostum hayal dunyasindan bi cik ya gecekonduda yasayan insan kimayi nerden bulsun yuksekova halki fikrini yazmis birileri bu etkinligi baslatmis nasil zorunuza gidiyo ya asla gitmeyeceginiz bir yerin hawalimanina werilecek isim icin baska derdiniz mi yok
  • Bu ülkenin toprakları bu ülkede yaşayan herkesindir. Benim senin diye ayırmadan önce bir olmayı bilmemiz lazım. Oranın adı yüksekova olsa ülke kurtuluyor da gewer olunca küçülmüş aşağılanmış mı oluyoruz. Oranın kararını bırakın orayı yaşayan insanlar versin. Sen fazlasın diye bu memleket sadece senin değil. Bu memleket hepimizin. Bırakın bu klavye kahramanlığını. Ülkeyi satanlara, hiçbir yerde sözümüzün geçmemesine sebep olan, ekonomiyi allak bullak eden insanlara yapın kahramanlığınızı. Memleketin düştüğü duruma bakın çalışmalar yapın halkı bilinçlendirin. Ama yok biz milliyetçiyiz böyle bahsi dahi olmaması gereken şeylerle haşrolur dururuz. Ülkeyi içinde karıştırın durun hiç bir olup da dışa dönmeyin aman..!
  • Gever diye bir yer vardır. Adamın babası, dedesi Geverli. Yüksek Ovayı sen uydurdun. Gever ismi sana neden batıyor? Onu söyle de bilelim. Karadeniz'de birsürü Ermenice isim var. OVİT gibi. Derdini söylemeyen derman bulamaz. Nedir sıkıntı bu isimlerle?
  • Kimin topragını gitmeye cesaret edemediğiniz yer diye tanımlıyorsun ? Hükumetler geçici devlet kalicidir ..ülke nin %80 ninin Turk olduğunu biliyor musun ? Dogu ya istediğim zaman istediğim kadar gittim gitmeye de devam edeceğim bu neyin simarikligi ? Dogu belli bir sınıfın ayrıcalıklı bir bölgesi oldu da bizim mı haberimiz yok ?
  • Gitmeye cesaret edemediğin, görmeyi aklından geçirmediğin, bölgede yaşanyanların neler çektiğini zerre kadar bilmediğin yer hakkında hangi milliyetçilik duygunu haklı gerekçe göstererek oturduğun yerden insanların kendi memleketleri hakkında verecekleri karar hakkında ahkam kesebiliyorsun? Bırakın artık huzur gelsin. Yeterince sınırladınız, yeterince engellediniz, yeterince ezdiniz. Bırakın insanlar kardeşçe yaşasın.
  • Şimdi bütün yorumlara bakıyorum da herkes kendince biraz haklı ama bu tür sosyal konularda sürekli beğenememezlik yada çekememezlik yapanları hiç anlayamıyorum...
  • Beyaz ya da Toz havaalanı olsun,Beyaztoz veya Tozbeyaz da olur:))))))
İlçenin Cengiz Topel Caddesi Eczaneler Kavşağı’nda kurulan stantta önümüzdeki aylar içinde faaliyete geçmesi beklenen Yüksekova Havalimanı için halkın görüşleri soruldu.

Bir seyahat acentesinde görevli Harun Bulut tarafından açılan stantta, halkın en çok önerdiği 6 isim için imza toplandı. İmza kampanyasına yoğun ilgi gösterilirken, halkın en çok talep ettiği isim ilçenin eski adı olan ‘Gever’ oldu.

Seçenekler arasında Ahmed-i Hani, Yaşar Kemal, Mehmet Ali Birand, Musa Anter ve Selahattin Eyyûbi isimleri yer alırken, toplanan yaklaşık 5 bine yakın imzanın yarısı ‘Gever’ ismi için atıldı. Halk ilçenin Kürtçe ismi olan Gever’in havalimanının ismi olmasını isterken, yetkililerin taleplerini dikkate almaları gerektiğini düşünüyor.

Bugün açılan ve yarına kadar devam edecek olan imza kampanyasını yürüten Bulut, "Halkımıza havalimanının isimlerini sormak istedik. Hedefimiz 10 bin imza toplamak. Bu imzaları önümüzdeki hafta içi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağız. Katılım oldukça yoğun. Şu anda ön plana çıkan isim Gever ismi. Umarım yetkililer dikkate alır” şeklinde konuştu.



YÜKSEKOVA HAVALİMANI İÇİN İMZA TOPLUYORLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

... ~ 9 yıl önce
Boso efendi Rum asıllı bir Osmanlı millet vekili imiş ..hep Rum larin sorunları ile uğraşırmış Bir gun sen Osmanlı mv sin biraz da devlet in PRB leri ile uğraş denilince; boso efendi , Osmanlı bankasının sermayesi,yoneticileri,çalışanları hep yabancı ama ismi Osmanlı,is te ben Osmanlı Bankasi gibi osmanliyim demiş ..21. Yy değişen BİRSEY yok bu ruh dogu üzerinden parlatilmaya çalışılıyor ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukumetimizden ~ 9 yıl önce
Allah razı olsun. Yüksekovaya takım elbiseyi götürmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Devlet su herfirsatta bizim vergilerimizle yapiliyor odeniyor diyen gruptan vergi almasada rahatlasak.Ne kiymetli verginiz var arkadas.bende vergi veriyorum adinida o bolgedeki insanlar ne istiyosa kendileri koysun.Gecmis istanbuldan ahkam kesiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geverli ~ 9 yıl önce
Nasil cahil cahil yorumlar yazmis millet ya bi wazgecin artik yok elektrigi biz oduyoruz yok wergimizi oduyoruz yok gecekonduya cift klima dostum hayal dunyasindan bi cik ya gecekonduda yasayan insan kimayi nerden bulsun yuksekova halki fikrini yazmis birileri bu etkinligi baslatmis nasil zorunuza gidiyo ya asla gitmeyeceginiz bir yerin hawalimanina werilecek isim icin baska derdiniz mi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ülkenin toprakları bu ülkede yaşayan herkesindir. Benim senin diye ayırmadan önce bir olmayı bilmemiz lazım. Oranın adı yüksekova olsa ülke kurtuluyor da gewer olunca küçülmüş aşağılanmış mı oluyoruz. Oranın kararını bırakın orayı yaşayan insanlar versin. Sen fazlasın diye bu memleket sadece senin değil. Bu memleket hepimizin. Bırakın bu klavye kahramanlığını. Ülkeyi satanlara, hiçbir yerde sözümüzün geçmemesine sebep olan, ekonomiyi allak bullak eden insanlara yapın kahramanlığınızı. Memleketin düştüğü duruma bakın çalışmalar yapın halkı bilinçlendirin. Ama yok biz milliyetçiyiz böyle bahsi dahi olmaması gereken şeylerle haşrolur dururuz. Ülkeyi içinde karıştırın durun hiç bir olup da dışa dönmeyin aman..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gever ~ 9 yıl önce
Gever diye bir yer vardır. Adamın babası, dedesi Geverli. Yüksek Ovayı sen uydurdun. Gever ismi sana neden batıyor? Onu söyle de bilelim. Karadeniz'de birsürü Ermenice isim var. OVİT gibi. Derdini söylemeyen derman bulamaz. Nedir sıkıntı bu isimlerle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen kime ~ 9 yıl önce
Kimin topragını gitmeye cesaret edemediğiniz yer diye tanımlıyorsun ? Hükumetler geçici devlet kalicidir ..ülke nin %80 ninin Turk olduğunu biliyor musun ? Dogu ya istediğim zaman istediğim kadar gittim gitmeye de devam edeceğim bu neyin simarikligi ? Dogu belli bir sınıfın ayrıcalıklı bir bölgesi oldu da bizim mı haberimiz yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gitmeye cesaret edemediğin, görmeyi aklından geçirmediğin, bölgede yaşanyanların neler çektiğini zerre kadar bilmediğin yer hakkında hangi milliyetçilik duygunu haklı gerekçe göstererek oturduğun yerden insanların kendi memleketleri hakkında verecekleri karar hakkında ahkam kesebiliyorsun? Bırakın artık huzur gelsin. Yeterince sınırladınız, yeterince engellediniz, yeterince ezdiniz. Bırakın insanlar kardeşçe yaşasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyimser ~ 9 yıl önce
Şimdi bütün yorumlara bakıyorum da herkes kendince biraz haklı ama bu tür sosyal konularda sürekli beğenememezlik yada çekememezlik yapanları hiç anlayamıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beyaz ya da Toz havaalanı olsun,Beyaztoz veya Tozbeyaz da olur:))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000