17 Haziran 2009, Çarşamba 14:33:36

YOLUNACAK KAZ HAVAYOLLARI!

Dünyayı saran ekonomik kriz havayolu şirketlerine ağır darbe vururken, bir darbe de TÜPRAŞ’tan geldi. İşte TÜPRAŞ’ın aldığı karar ve havayolu şirketlerinin cebinden çıkacak olan ekstra paranın ayrıntıları...
  • Merak etmeyin..özel şirketlerde çalışanlarını kaz gibi yoluyor..böylece durum eşitleniyor..kimse ağlamasın..
  • Bu işin tersi düzü yok, sonunda bu maliyeti yolcu üstlenecek. Piyasadaki hakim pozisyonunun kimse kötüye kullanamaz ve istediği gibi zam yapamaz.
  • hep kasadan cikcacak paralar konusuluyor,peki ya niye hic sirketlerin kasasina giren paralarin hesabi yapilmiyo,sanki hep kasadan para cikiyorda hic girmiyor,o zaman ucmasinlar kardesim sadece zarar ediyorlarsa,hayir hepsi kardan zarar ettigi icin bu kadar tasaruffa gidiyor...
  • TUPRAS JET A1 fiyatlarının 1,200 ton/USD cıkması surecindeki artışları fiyatlarına yıldırım hızı ile yansıtırken, 400 - 500 ton/USD indiğinde neden fiyatı aynı hızla düşürmediği de sorgulanmalı.
  • e bu olay bu hükümetin bir klasiğidir. Nerde talep artışı var...böööö canavar gibi oraya saldır. Örnek; bakınız benzin mazot fiyatlarına, eskiden aralarındaki fark ne kadar fazlaydı, ama mazotlu arabalar çoğalınca hükümet baktı burda cukka var...bööööö canavar ağzından salyalar saça saça saldırdı, benzin-mazot farkı şimdi malum... şimdi baktılar havacılık gelişiyor uçuşlar artıyor, uçaklar artıyor, dolayısıyla yakıt talebi artıyor... bööööö canavar salyalarıyla buraya da saldırdı. durum ortada... bravo durmak yok yola devam!!
  • Koç Holding'in -İpek grubuna satılmadan önceki- Kanalturk'e reklamları yağdırmasının sebebi anlaşıldı. Zaten EPDK bu aralar haşlamaya adam arıyor. Bu işe de usturuplu bir çözüm bulup Tüpraş'a -dolayısıyla da sahibi olduğu Koç Holding'e- okkalı bir ceza faturası göndereceğine eminiz. Ayrıca THY'nin Setur'la yolları ayırmasının sebebi de böylece anlaşılmış oluyor...

Yabancı havayolu şirketleri kapısına kilit vururken Türk havacılığı krize meydan okuyan bir azimle çalışmalarını sürdürüyor.

Bazı şirketler filosuna yeni uçaklar dahil ederken bazı şirketler de gelecek için planlar yapıyor. Havayolu şirketlerinin en büyük gider kalemlerinden biri olan yakıt fiyatlarında yapılan değişiklik soğuk duş etkisi yarattı.

TÜPRAŞ’ın rafineri gideri adı altında yaptığı zam şirketlerin canını yaktı. 3 yılda toplam %100 zam yapan TÜPRAŞ havacılığa büyük zarar verecek.

Özel havayolu şirketleri 120 uçaklık bir filoya sahip. TÜPRAŞ’ın yaptığı zamla birlikte havayolu şirketlerinin cebinden ilk etapta 1.5 milyon dolar bir para çıkacak.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre özel şirketlerin cebinden yıllık 7 milyon dolar para çıkacak. Havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticileri bu zammı insafsızlık olarak değerlendiriyor. Türk Havayolları’nın kasasından ise yıllık 10 milyon dolar fazla para çıkacak.

TÜPRAŞ 2006 yılından 2009 yılına kadar toplam 3 kez zam yaparken 2009 yılının ocak ayında bir zam yaptı. Önceki gün yeni bir zam daha yapan TÜPRAŞ bu yıl ikinci zammını yapmış oldu. 3 yılda %100 zam yapan TÜPRAŞ’ın bu yeni kararına havayolu şirketlerinin bir açıklama yaparak tepki göstermesi bekleniyor.

İŞTE SON 3 YILIN RAFİNERİ PRİMLERİ ARTIŞ ORANI ÇİZELGESİ:

Tüpraş Rafine Fiyatları

©AirportHaber Özel

YOLUNACAK KAZ HAVAYOLLARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Merak etmeyin..özel şirketlerde çalışanlarını kaz gibi yoluyor..böylece durum eşitleniyor..kimse ağlamasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu işin tersi düzü yok, sonunda bu maliyeti yolcu üstlenecek. Piyasadaki hakim pozisyonunun kimse kötüye kullanamaz ve istediği gibi zam yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hep kasadan cikcacak paralar konusuluyor,peki ya niye hic sirketlerin kasasina giren paralarin hesabi yapilmiyo,sanki hep kasadan para cikiyorda hic girmiyor,o zaman ucmasinlar kardesim sadece zarar ediyorlarsa,hayir hepsi kardan zarar ettigi icin bu kadar tasaruffa gidiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TUPRAS JET A1 fiyatlarının 1,200 ton/USD cıkması surecindeki artışları fiyatlarına yıldırım hızı ile yansıtırken, 400 - 500 ton/USD indiğinde neden fiyatı aynı hızla düşürmediği de sorgulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
e bu olay bu hükümetin bir klasiğidir. Nerde talep artışı var...böööö canavar gibi oraya saldır. Örnek; bakınız benzin mazot fiyatlarına, eskiden aralarındaki fark ne kadar fazlaydı, ama mazotlu arabalar çoğalınca hükümet baktı burda cukka var...bööööö canavar ağzından salyalar saça saça saldırdı, benzin-mazot farkı şimdi malum... şimdi baktılar havacılık gelişiyor uçuşlar artıyor, uçaklar artıyor, dolayısıyla yakıt talebi artıyor... bööööö canavar salyalarıyla buraya da saldırdı. durum ortada... bravo durmak yok yola devam!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Koç Holding'in -İpek grubuna satılmadan önceki- Kanalturk'e reklamları yağdırmasının sebebi anlaşıldı. Zaten EPDK bu aralar haşlamaya adam arıyor. Bu işe de usturuplu bir çözüm bulup Tüpraş'a -dolayısıyla da sahibi olduğu Koç Holding'e- okkalı bir ceza faturası göndereceğine eminiz. Ayrıca THY'nin Setur'la yolları ayırmasının sebebi de böylece anlaşılmış oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000