04 Ağustos 2010, Çarşamba 09:02:42

Yolcunun vakti mi, yoksa ikramın nakti mi önemli?

Milliyet Gazetesi yazarlarından Atilla Gökçe, Gaziantep yolculuğu sırasında başından geçenleri köşesine taşımış. Yorumsuz olarak yayınlıyoruz...
  • Pegasus SAW da bir felaket. Sürekli hatalar, sürekli yolcu şikayeti. Bence SAW'ı elden geçirmeli ve önlem almalıdır. Yoksa yolcu kaybına devam edecektir.
  • Yolcuların gecikmeli olarak uçağa alınması normal; gelmeyen yolcuların bagajlarının indirilmesi de normal. Ancak yolcunun 2 saatten fazla uçakta bekletilmesi ve sıvı ikramı yapılmaması uygun değil. IATA üyesi iseniz, Low cost'da olsanız prosedürlerini uygulamanız gerekir. Ya dokumantasyonde ya da uygulamada hata var. İncelenerek düzeltici işlemin yapılması lazım. Dokümanlardaki prosedürlerin değiştirilmesi veya personelin eğitilmesi konularında.
  • Yer hizmetleri her zaman Hava Yolu yetkilisi ne derse onu yapar. Kimse kafasına göre ne yolcu indirir ne de bindirir. Pegasus yetkilisi 9 yolcuyu beklemek istemiştir ve ISG de buna uymak mecburiyetindedir. 9 dan 7 si gelmiştir yetkilisi o zaman bagaj ayırttırmaya başlanması istenmiştir.Transfer yolcu beklenmiştir herşey mümkün... Sorumlu yer hizmetleri değildir, ama bariz hatalar da yapılmıyor değildir. Bu rötarları iyi araştırmak gerekir. Yer hizmet şirketleri ISG tekel olmaktan çıktı madem sorun var başka şirketleri degerlendirsinler.
  • Herseyi arz-talep sarmali icinde gormeye yada kabul etmeye basladiginizda boyle seyler cok normaldir. Ama hayat yada yakit pahaliligi hangi sevilerde olursa olsun Turkiye icinden cikan bir sirket, bir bardak sudan kar etmeyi buyuk bir hedef olarak uygulamaya koyuyorsa, tuketiciyi korumak yolunda iyi yada kotu sosyal bir devlet olmanin geregi yerine getirilemiyor ise vatandasimizin VAHSI KAPITALIZM'(insani degerleri hice sayan, herseyin kar-zarar hesabina gore isledigi sistem) ile tanismasi kacinilmazdir. Maalesef hosgeldin vahsi kapitalizm.
  • Ya, pegasus zihniyeti işte bu. Tamam paralı herşey uçakta, yolcu da bunu bilerek alıyor o bileti ama misafirimiz dediğin yolcuya da en azından böyle durumlarda bu yapılmamalı. Bizim misafirperverliğimiz böylemi Ali Sabancı?!
  • bu açıklamayı yapan kişi ne kadar şansız... ilk olarak sabiha gökçen'den yer hizmetini isg nin verdiği bir havayolunu seçmesi... ikinci olarak da bağlantılı uçuşları karma karışık olan pegasus'u seçmesi söyleyecek bir şey yok bence aslında pegasus'un da fazla bir suçu yok yer hizmeti şirketi yüzünden onlarında başları fena ağrıyor..
  • yanlış kuralları değiştirmezseniz bir gün gelir sizi değiştirirler bir başkasıyla diyor sanırım ve uyarıyor
  • Eğer yolcuyu bu sıcakta uçak içinde 2 saat bekletiyorsanız, suyu da parasız verecekseniz. Böyle durumlarda, "havadan" kazandığınız parayı "sudan" kazanmayacaksınız. Yer hizmetlerinin beceriksizliğinin bedelini yolcuya ödetmeyeceksiniz.
  • Avrupa'daki ve diger batili ulkelerdeki kulturle Turk insani olarak bazi degerlerimiz cok farkli.Bizde misafir,ikram gibi eski,koklu degerler var.Ne yazik ki bazi bati ozentili Low-Cost firmalari 2,3 TL fazla kazanmak ugruna bu degerlerimizi gormezden geliyor...Bu beni inciliyor.Hadi hayirlisi.
  • Belli kurallar var. Bu kurallar bozulmalı mı diyor Atilla Gökçe?

Havaalanı çilesi

Tatile çıktım... Bodrum’da değil, kızım Ayla’yı görmek için Gaziantep’teyim.
Buraya nasıl geldiğimi anlatayım size.....
Pazartesi günü Sabiha Gökçen’den uçağın kalkış saati 20.00 idi... Öğleden sonra cep telefonuma bir mesaj geldi... Teknik nedenlerle 40 dakikalık gecikme... Ne güzel, havaalanına gitmeden durumu öğrenmiş ve zamanı değerlendirme fırsatı yakalamıştık.
Sabiha Gökçen’e uygun zamanda gittik... Çabucak check in işlemlerimizi yaptırdık, güvenlik kontrolundan geçtik ve sıkıcı bir bekleyişten sonra...
Ancak kalkış satinde (20.40) uçağa alındık...
Sonrası tam bir işkence oldu...
Güya valizlerini vermiş, ama ortada görünmeyen dokuz yolcuyu bekliyorduk...
Yedisi geldi, ikisi ortada yoktu...
O iki yolcunun valizleri uçağın kargosundan ayrıldı ve bizim güvenliğimiz için yapılan bu işler sadece 2 saat(!) sürdü...
Pilot ve hosteslerle yaptığımız anlamsız tartışmaları da buraya yazmıyorum. Hepimizin tepesi atmıştı...
Ama beni asıl üzen, bir genç kızın o iki saatlik bekleyiş sırasında su istediği hostesten aldığı yanıt oldu :
“-Önce suyun ücretini rica edeyim!”
Yolcunun vakti değil, ikramın nakti önemliydi demek.
Yazık!

Atilla GÖKÇE
MİLLİYET

Yolcunun vakti mi, yoksa ikramın nakti mi önemli?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus SAW da bir felaket. Sürekli hatalar, sürekli yolcu şikayeti. Bence SAW'ı elden geçirmeli ve önlem almalıdır. Yoksa yolcu kaybına devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolcuların gecikmeli olarak uçağa alınması normal; gelmeyen yolcuların bagajlarının indirilmesi de normal. Ancak yolcunun 2 saatten fazla uçakta bekletilmesi ve sıvı ikramı yapılmaması uygun değil. IATA üyesi iseniz, Low cost'da olsanız prosedürlerini uygulamanız gerekir. Ya dokumantasyonde ya da uygulamada hata var. İncelenerek düzeltici işlemin yapılması lazım. Dokümanlardaki prosedürlerin değiştirilmesi veya personelin eğitilmesi konularında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yer hizmetleri her zaman Hava Yolu yetkilisi ne derse onu yapar. Kimse kafasına göre ne yolcu indirir ne de bindirir. Pegasus yetkilisi 9 yolcuyu beklemek istemiştir ve ISG de buna uymak mecburiyetindedir. 9 dan 7 si gelmiştir yetkilisi o zaman bagaj ayırttırmaya başlanması istenmiştir.Transfer yolcu beklenmiştir herşey mümkün... Sorumlu yer hizmetleri değildir, ama bariz hatalar da yapılmıyor değildir. Bu rötarları iyi araştırmak gerekir. Yer hizmet şirketleri ISG tekel olmaktan çıktı madem sorun var başka şirketleri degerlendirsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herseyi arz-talep sarmali icinde gormeye yada kabul etmeye basladiginizda boyle seyler cok normaldir. Ama hayat yada yakit pahaliligi hangi sevilerde olursa olsun Turkiye icinden cikan bir sirket, bir bardak sudan kar etmeyi buyuk bir hedef olarak uygulamaya koyuyorsa, tuketiciyi korumak yolunda iyi yada kotu sosyal bir devlet olmanin geregi yerine getirilemiyor ise vatandasimizin VAHSI KAPITALIZM'(insani degerleri hice sayan, herseyin kar-zarar hesabina gore isledigi sistem) ile tanismasi kacinilmazdir. Maalesef hosgeldin vahsi kapitalizm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya, pegasus zihniyeti işte bu. Tamam paralı herşey uçakta, yolcu da bunu bilerek alıyor o bileti ama misafirimiz dediğin yolcuya da en azından böyle durumlarda bu yapılmamalı. Bizim misafirperverliğimiz böylemi Ali Sabancı?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu açıklamayı yapan kişi ne kadar şansız... ilk olarak sabiha gökçen'den yer hizmetini isg nin verdiği bir havayolunu seçmesi... ikinci olarak da bağlantılı uçuşları karma karışık olan pegasus'u seçmesi söyleyecek bir şey yok bence aslında pegasus'un da fazla bir suçu yok yer hizmeti şirketi yüzünden onlarında başları fena ağrıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yanlış kuralları değiştirmezseniz bir gün gelir sizi değiştirirler bir başkasıyla diyor sanırım ve uyarıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer yolcuyu bu sıcakta uçak içinde 2 saat bekletiyorsanız, suyu da parasız verecekseniz. Böyle durumlarda, "havadan" kazandığınız parayı "sudan" kazanmayacaksınız. Yer hizmetlerinin beceriksizliğinin bedelini yolcuya ödetmeyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'daki ve diger batili ulkelerdeki kulturle Turk insani olarak bazi degerlerimiz cok farkli.Bizde misafir,ikram gibi eski,koklu degerler var.Ne yazik ki bazi bati ozentili Low-Cost firmalari 2,3 TL fazla kazanmak ugruna bu degerlerimizi gormezden geliyor...Bu beni inciliyor.Hadi hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belli kurallar var. Bu kurallar bozulmalı mı diyor Atilla Gökçe?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000