21 Mart 2023, Salı 12:48:30

Yolcunun bagajından çıkanlar şaşkına çevirdi

Gana’dan ABD Detroit Metro Havalimanı'na gelen bir yolcunun bavulunun içinden istilacı olarak görülen altı adet canlı dev Afrika kara salyangozu bulundu.

Gana’dan ABD Detroit Metro Havalimanı'na gelen bir yolcunun bavulunun içinden istilacı olarak görülen altı adet canlı dev Afrika kara salyangozu bulundu. İnsan sağlığını tehlikeye atan dev salyangozlar analiz edilmek üzere uzmanlara gönderildi.

Gana’dan ABD Detroit Metro Havalimanı'na gelen bir yolcunun bavulu ABD Gümrük ve Sınır Koruması, tarafından arandı. Yolcunun bavulundan istilacı tür olarak görülen altı adet canlı dev Afrika kara salyangozu bulundu.

Liman Müdürü Robert Larkin, "Görevlilerimiz ve tarım uzmanlarımız, insan sağlığını tehlikeye atan her türlü şeyi tespit etmek ve durdurmak için özenle çalışıyor" dedi. "Bu son derece istilacı haşerenin keşfi, Amerikan halkının sağlığına riske atıyor." İfadelerini kullandı.

Dev Afrika salyangozları, insanlarda menenjite yol açabilen parazitik bir nematod taşıyabilir. Salyangozlar ayrıca alçı ve alçı ile birlikte en az 500 farklı bitki türünü yiyebilir, yani yapılara ve ekosistemlere önemli zararlar verebilirler.

Yolcunun bagajından çıkanlar şaşkına çevirdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000