30 Haziran 2018, Cumartesi 09:28:51

Yolcuların bagajından çıkan ilginç şeyler!

Özellikle uluslararası seyahatler söz konusu olduğunda havalimanlarındaki güvenlik büyük önem taşıyor. Büyük havalimanlarına sahip her şehir bir nevi ülkelerin sınır kapısı görevi görüyor. Durum böyle olunca bagajlarda neler olduğu güvenlik görevlililerini fazlasıyla ilgilendiriyor.

Özellikle uluslararası seyahatler söz konusu olduğunda havalimanlarındaki güvenlik büyük önem taşıyor. Büyük havalimanlarına sahip her şehir bir nevi ülkelerin sınır kapısı görevi görüyor. Durum böyle olunca bagajlarda neler olduğu güvenlik görevlililerini fazlasıyla ilgilendiriyor.

Dünyanın en güvenli ve hızlı ulaşım şekli hava yoludur. Yapılan seferlerdeki kaza oranları diğer ulaşım çözümlerine göre daha düşüktür.

Yolcular, gidecekleri uzun mesafeleri de artık yaygın bir şekilde hava yolunu kullanarak tercih ediyorlar. Her şey güzel, fakat bazı yolcuların yanlarında götürdükleri şeyler hiç de iç açıcı olmuyor.

Terör, insan kaçakçılığı, tarihi eser kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, bazı endemik canlı türlerinin kaçakçılığı derken bu liste uzayıp gidiyor. Elbette yakalanan her yolcunun seyahat etmesi ya da ülkeye girmesi engellenirken, valizlerden çıkan şeyler insanı kısa bir süre şoka uğratıyor. Sizin için 9gag’den derlediğimiz o ilginç şeyleri görünce aynı şeyleri hissedeceksiniz.

1. Farklı insanlara ait kafatası parçaları:



ABD'ye Küba'dan tatile dönen bir yolcunun bagajından çıkan eski çömleklerin içerisinde farklı insanlara ait kafatasları ve parçaları bulunanca, Ulaştırma Güvenlik İdaresi olaya el attı ve yolcu tutuklandı.

2. Ölü bir insan:



Almanya Berlin'den ABD'deki John Lennon havalimanı seyahat etmek isteyen iki kadın, 91 yaşındaki Kurt Jarant ile birlikte güvenlik görevlilerini geçmeye çalışırken yakalandılar. Üstelik bu geçiş sırasında yaşlı adam bir tekerlekli sandalyeye oturtulmuş, ölü olduğu anlaşılmasın diye de gözüne güneş gözlüğü takılmıştı.

3. Tam 240 adet canlı balık:



Patlayıcılara karşı inceleme yapan ekip, bir yolcunun valizinde hareketlilik tespit etti. Uzmanlar yükü açtıklarında her tür ve büyüklükte 240 canlı balık buldular. Yolcunun bir evcil hayvan dükkanına sahip olduğu ve hayvanları izinsiz olarak taşıdığı anlaşıldı.

4. Tam 247 adet egzotik türde yılan:



51 yaşındaki bir yolcu, X-Ray taramasından geçerken yanında götürdüğü 247 yılan yüzünden yakayı ele verdi. Yılanlar plastik torbalarda saklanmıştı. Sadece bir an için havadayken çıkış yolu bulduklarını hayal edin. Yolcu bu yılanları yasadışı olarak satmak istemiş, organize bir suç çetesinin parçası olduğu anlaşılmıştı.

5. Birkaç düzine kafa:



Roma'dan Chicago'ya bilimsel çalışmalar için götürülmek istenen birkaç düzine insan kafası, evraklardaki karışıklık yüzünden yolculuklarını tamamladılar.

6. Ne yazık ki bir bebek:



Vizeleri olmadan Birleşik Arap Emirlikleri'nden ABD'ye seyahat etmek isteyen bir aile, görevliler tarafından iki gün boyunca havalimanında bekletilmek istendi. Resmi prosedürlerin zaman almasından sıkılan baba sabırsızlaşarak bebeğini küçük bir el çantasına koydu ve güvenlikten yırtmaya karar verdi. Elbette başarısız olan bu girişiminin ardından tutuklandı.

7. Samuray kılıcı:



Hava yoluyka kesici aletler taşımak kesinlikle yasaktır, fakat bir samuray kılıcı kesici olmanın çok daha ötesine geçebilir.

8. İntihar yeleği:



2016'da Virginia'daki Richmond Havaalanı'nda güvenlik görevlileri ABD'ye sokulmaya çalışılan bir intihar yeleği, iki silah ve patlayıcılarla ilgili el kitabı buldular. Ardından patlayıcı uzmanları çağırıldı ve bulunan her şeyin bir sahte pilastik kopyalar olduğu anlaşıldı. Yolcu da bir oyuncu olduğunu bu malzemelerin de rolünün bir parçası olduğunu söyledi.

9. Ateşlenmeye hazır bir silah:



Altı mermisi ve yedek mermileriyle çantanın içinde kullanılmaya hazır bulunan bu silah, Meksika'dan Atlanta'ya seyahat etmek isteyen bir yolcuya aitti. Yolcu silahı yanında götürmek için ruhsatın yeterli olduğunu düşünerek geldiğini söyledi.

10. II. Dünya Savaşı'ndan kalan bir bazuka:



2013 yılında Chicago'daki O'Hare Havalimanı'nda kontrol edilen bir bagajın içinden II. Dünya Savaşı döneminde kullanılan bir tür bazuka çıktı. Bu silahlar hala kullanılabilir olma ihtimalleri yüzünden tehdit oluşturuyorlar.

11. 8 yaşında bir çocuk:



2015 yılında Fas'tan İspanya'ya giden bavulun içinde 8 yaşında bir çocuk bulundu. Fildişi Sahili asıllı olan bu çocuk, kendisiyle hiçbir ilgisi olmayan 19 yaşındaki bir kadın tarafından taşınıyordu. Bir tür kaçakçılık vakası olduğu düşünüldü.

12. Bir köpek:



İsrail'e iniş yapan bir yolcu, 5 saat süren uçuşu boyunca valizinde köpeğini götürüyordu. Köpek bir şekilde bagajda fark edilmemişti, ancak İsrail'de fak edildi. Kadına uçuş yasağı getirildi.

Yolcuların bagajından çıkan ilginç şeyler!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000