05 Ocak 2022, Çarşamba 16:12:50

'Yolculara uygulanan test zorunluluğu kaldırılsın' çağrısı

İngiltere'de koronovirüs pandemisinden olumsuz etkilenen seyahat firmaları, yolculara yönelik tüm Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması çağrısında bulundu
  • Bizde de kaldırılmalı bir an evvel, aşısıdır testidir giç birinin bir faydası olmadığı aşikar. Daha fazla sürdürmenin bir alemi yok

İngiltere'de koronovirüs pandemisinden olumsuz etkilenen seyahat firmaları, yolculara yönelik tüm Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması çağrısında bulundu. Geçen hafta İngiltere'deki 25 kişiden birinin koronavirüse sahip olduğunu gösteren verilerin ardından, havayolu şirketlerinin yetkilileri, yolculara uygulanan test zorunluluğunun gerçek bir etkisi olmadığını söylüyor.

İngiltere'ye geliş ve gidişlerde zorunlu test uygulamasının koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden turizm ve seyahatin toparlanmasını engellediği aktarılıyor.

Bunun üzerine hükümet, "tüm önlemlerin incelendiğini" açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) üzerindeki yoğunluğun geçici olarak arttığını ancak ülkenin mevcut dalgayı kapanma olmadan atlatacağını umduğunu söyledi.

ŞU ANKİ KURALLAR NELER?

12 yaş ve üstü olup İngiltere'ye seyahat eden tüm yolcular, ilk biniş noktasında, en fazla iki gün önce yapılmış ve negatif sonuçlanmış PCR veya hızlı sürüntü test belgesi göstermek zorunda.

Yolcuların İngiltere'ye varıştan sonraki ilk iki gün içinde ise PCR testi yaptırmaları gerekiyor. Bu testin sipariş detayı ülkeye girerken gösteriliyor.

Ancak bir ay önce bu kural uygulamaya girdiğinde İngiltere'de her gün rapor edilen yeni vaka sayısı 40 bin ile 50 bin arasında değişiyordu.

'Yolculara uygulanan test zorunluluğu kaldırılsın' çağrısı

Yorumlar

Türkiyem ~ 2 yıl önce
Bizde de kaldırılmalı bir an evvel, aşısıdır testidir giç birinin bir faydası olmadığı aşikar. Daha fazla sürdürmenin bir alemi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aşı olmayan vatandaş ~ 2 yıl önce
Katılıyorum. Zaten en baştan beri otoriteler ne yaptığını bilmiyor. Karantina kuralları defalarca değişti. Aynı evde birinde covid çıkarsa aşısı olan karantinaya girmiyor 5 gün sonra test verip eğer pozitif çıkarsa karantinaya giriyor..o beş gün içinde aşısı var diye uçak yolculuğu da yapabilir tabii ki.. Yani, aşısı olan kişi evinde pozitif bile çıksa yolculuk yapabilir test vermeden, ama aşısı olmayan evinde vaka yoksa da test vermek zorunda. Mantık bunun neresinde? Yanlışım varsa biri düzeltsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000