01 Ocak 2012, Pazar 08:00:18

YOLCULAR 'TÜRKİYE' DEDİ...

Avrupa'nın önde gelen uçak bileti arama motoru Skyscanner'ın Travel Trends-Seyahat Alışkanlıkları raporunda yer verilen analizlere göre Türkiye yabancı tatil severler için gittikçe daha cazip bir ülkeye dönüşüyor...
  • cunku Turkiye'den otesi karisik, Misir'a falan gidilecek gibi degil ki. Avrupa zaten pahali. En iyi alternatif bizim ulkemiz. Kafayi calistirip bunu kullanmak gerek. Turizm planlamasi yapmak gerek. Sahil kasabalarini daha modernlestirmek gerek. Heryere internet gerek, telefon gerek, adam gibi standarti olan ulastirma gerek. Minibus degil.
Seyahat etmek isteyenlere 600'ü aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner tarafından hazırlanan Travel Trends-Seyahat Alışkanlıkları raporu, Türkiye turizmi açısından önemli analizlere yer veriyor. 
 
Skyscanner üzerinden uçak bileti arayanlardan yola çıkarak oluşturulan analizde, yalnızca İngiltere'den Türkiye'yi arama oranlarında yaklaşık 2,5 milyonluk bir artış dikkat çekiyor. Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Türkiye'nin son dönemlerde bilinirliğinin arttığını ve turistlerin daha çok tercih ettiği bir ülke haline dönüştüğünü söylüyor. 
 
Skyscanner'in paylaştığı verilere göre geçtiğimiz iki yıl boyunca uçak bileti bulmak amacıyla Türkiye'yi arayan ülkelerin başını İngiltere çekiyor. Aynı listede, 2011 yılında Almanya'nın ikinci, Rusya'nın üçüncü sırada olduğu görülüyor. Bununla birlikte, Türklerin 2010 ve 2011 yılında Skyscanner web sitesi üzerinde en çok aradığı ülkelerin başında İngiltere gelirken, Almanya listede ikinci sırada yer aldı. 2010 yılında 3. sırada yer alan İtalya ise 2011 yılında yerini Rusya'ya bıraktı. 
 
Özkök, 2010 yılından 2011 yılına geçilen bir senelik süreçte artan bu ilginin, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik açıdan yakalığı istikrarın yanı sıra, kültürel ve tarihi zenginliği hakkında daha çok farkındalık kazanılmasına bağlıyor. Özkök "Türkiye son dönemdeki huzurlu ortamı ile turistlerin daha çok ilgisini çekiyor. Orta Doğu'da yaşanan siyasi karmaşa dünya çapındaki seyahat tercihlerinde Türkiye'yi daha cazip bir hale getirirken, yabancı tatil severler tercih ettikleri batı sahillerinin yanı sıra Türkiye'nin doğu bölgelerini de keşfetmeye başladılar" diyor.
YOLCULAR 'TÜRKİYE' DEDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
cunku Turkiye'den otesi karisik, Misir'a falan gidilecek gibi degil ki. Avrupa zaten pahali. En iyi alternatif bizim ulkemiz. Kafayi calistirip bunu kullanmak gerek. Turizm planlamasi yapmak gerek. Sahil kasabalarini daha modernlestirmek gerek. Heryere internet gerek, telefon gerek, adam gibi standarti olan ulastirma gerek. Minibus degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000