20 Şubat 2019, Çarşamba 12:58:52

Yolcular taksi ve otobüslerle İstanbul'a gönderildi

İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen ve Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'na yönlendirilen uçakların yolcularından çoğu otobüs ve taksilerle İstanbul'a hareket etti.
  • Abiler bu sorunun cevabı açık ve net her kaptanın her yetkisi yoktur . Bırakın cat3 isl filan duyduğunuz terimleri cat4 cat5 bile olsa o limanda kaptanın yetkisi yoksa indiremez o uçağı oraya emergency deklere etmediği sürece inemezsin. Bu yetkide genelde ce zorunlu 77 kaptanlarında vardır diğer 37 21 20 19 gibi kaptanlar daha alt sınıf kalırlar
  • Uçakta ayrı burada ayrı kaptan egosu her yerde amega
  • Saw ın şu an ki 06 24 pistine cat 2, 3 yapılamaz
  • Ils cat 3 c olmadigindan olabilirmi.bilgin yok fikrinde olmasin havaciliga dair. Rumuz fahri harekat
  • Aklıma bir soru geliyor... Ocak ayında Sofya havalimanına uçtuğumda yüksek dağlarına arasından uçak yere teker koyana kadar hiçbir yer sisten görünmüyordu, ama sıkıntısız iniş yapıldı. Sıkıntı nerede? Daha da önemlisi yeni havalimanında daha çok sis ve hava muhalefetleri olacaktır. O zaman ne yapacağız?

İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen ve Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'na yönlendirilen uçakların yolcularından çoğu otobüs ve taksilerle İstanbul'a hareket etti.

Yenişehir Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Hava Yollarının (THY) Trabzon'dan, Anadolu Jet'in Erzincan ve İzmir'den, Pegasus Havayollarının Trabzon'dan havalanan uçakları yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi.

Bursa'ya yönlendirilen bu 4 uçağın Yenişehir Havalimanı'na inişleri sağlandı.

THY'nin Trabzon'dan hareket eden uçağı Yenişehir'de bir süre bekledikten sonra yeniden İstanbul'a uçtu.

Diğer uçaklardan inen yolcuların bazıları havayolu şirketlerinin tahsis ettiği otobüslerle, bir bölümü ise otobüsleri beklemeden taksilerle İstanbul'a gitti.





Yolcular taksi ve otobüslerle İstanbul'a gönderildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Yorumsuz ~ 5 yıl önce
Abiler bu sorunun cevabı açık ve net her kaptanın her yetkisi yoktur . Bırakın cat3 isl filan duyduğunuz terimleri cat4 cat5 bile olsa o limanda kaptanın yetkisi yoksa indiremez o uçağı oraya emergency deklere etmediği sürece inemezsin. Bu yetkide genelde ce zorunlu 77 kaptanlarında vardır diğer 37 21 20 19 gibi kaptanlar daha alt sınıf kalırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burada da mi? ~ 5 yıl önce
Uçakta ayrı burada ayrı kaptan egosu her yerde amega

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 5 yıl önce
Saw ın şu an ki 06 24 pistine cat 2, 3 yapılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dark angel a cevap... ~ 5 yıl önce
Ils cat 3 c olmadigindan olabilirmi.bilgin yok fikrinde olmasin havaciliga dair. Rumuz fahri harekat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 5 yıl önce
Pegasus cat3c yapabiliyormu
Cevap a cevap ~ 5 yıl önce
Benim bildiğim hiçbir meydanda CAT 3 C bulunmuyor. Olsa da zaten uzman arkadaşın dediği gibi pagasus 3 C yapamayacak ama 1 C ile ve hatta belki CAT 2 ile bile inişleri gerçekleştirebilir.
Dark Angel dan Cevap ~ 5 yıl önce
Dünyanın sayılı havalimanlarından AHL , ve daha iyisi Yeni havalimanı... Havacılık hakkında bilgim yeterince olmayabilir. En iyisi bizde diye övünürken... AYRICA 01.03.2017 tarihli gazeteleri okumanı tavsiye ediyorum. Sn. fahri hareket
dark_Angel ~ 5 yıl önce
Aklıma bir soru geliyor... Ocak ayında Sofya havalimanına uçtuğumda yüksek dağlarına arasından uçak yere teker koyana kadar hiçbir yer sisten görünmüyordu, ama sıkıntısız iniş yapıldı. Sıkıntı nerede? Daha da önemlisi yeni havalimanında daha çok sis ve hava muhalefetleri olacaktır. O zaman ne yapacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
20 subatta yapılacak iga daki bilgilendirme toplantısı yada basın açıklamasından bilgisi olan var mı? Taşınma rarihi ile alakali idi.
Fo ~ 5 yıl önce
Biz de buna göre yapıyoruz iste. Istikamette piste taş atınca kaybolmadan 4 saniye havada durursa inebiliyorsunuz. Bu süre içerisinde gözden kaybolursa bu durumda meydana operasyon yapılamıyor. Sofya'nın jeolojisi gereği taşların yoğunluğu ile alakalı bir durum.
CPT ~ 5 yıl önce
Kaptanların CAT iniş lisansları tutmuyor...
Cat 3 ~ 5 yıl önce
Abileriniz cat3b alana kadar havabüs
Zafer ~ 5 yıl önce
Uçakda bununla ilgili sistem olması lazım Havalimanında bununla ilgili sistem olması lazım Kokpit ekibinde bununla ilgili eğitim ve yetki olması lazım limanda ve uçakta sistem var kaptandan eğitim yoksa eğer o uçak o meydana inemez
Yanlış ~ 5 yıl önce
Mevcut şartlarda sabiha havalimanına düşük görüşte iniş sistemi yapılamaz. Belki 2. Pist ile yapılırsa..
Kapasite ~ 5 yıl önce
Kapasite bilinçli olarak düşürüldü bu yüzden başka limanlara yönlendirme var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000