06 Mayıs 2009, Çarşamba 08:27:50

Yolcular imza atmadan Türkiye'ye giremiyor

Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan domuz gribine karşı tedbirlerini artırıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'na bağlı görevliler, yurtdışından gelen uçak yolcuları ve mürettebattan havalimanına ayak basmadan önce hasta olmadığını gösteren beyanname alıyor.

Uygulamanın zorunlu olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Bu şekilde pilot ile hastaların salgına karşı sorumluluk almalarının önünü açıyoruz." dedi. Uygulama yakında deniz ulaşımında da devreye girecek. Yurtdışından gemilerle Türkiye'deki limanlara gelen yabancılardan bu beyannameler alınacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, güney yarımküre kışa girdiği için vakaların bu tarafa kaydığını belirtti. Türkiye için bunun bir fırsat olduğunu söyleyen Eraksoy, "Bizde muhtemel grip vakalarının görülmeye başladığı sonbahara kadar bu aşılar hazır olacak ve biz de uygulayabileceğiz." diye konuştu. Yaz mevsiminin yaklaşması sebebiyle virüsün turizmi etkileyeceği iddialarına katılmayan dernek başkanı, ancak yurtdışından gelen turistlerde azalma oluşturabileceğini kaydetti.

Zaman

Yolcular imza atmadan Türkiye'ye giremiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000