16 Temmuz 2013, Salı 14:05:01

YOLCULAR İÇİN İYİ HABER

Rusya'da uçak bileti fiyatlarını düşürmek ve para iadesi ile ilgili bir yasa tasarısı hazırlandı. Ulaştırma komitesine sunulan belge, parlamentonun alt kanadına gönderildi.

Rusya federasyonu hava yasasının 107 ve 108. Maddelerinde değişiklik öngören tasarı, havayolu şirketlerine iadesi olmayan bilet satışı izni ve yolcunun uçuştan vazgeçmesi durumunda bilet karşılığı olan paranın ödeme şekil ve kurallarını düzenliyor.

Tasarıya göre, eğer yolcu uçuş kaydının bitimine 72 saatten fazla kala uçuştan vazgeçerse paranın tümü, rezervasyon ücreti, uçuş belgelerinin kaydı için alınan ücret hariç, ödenecek.İstisna olarak, uçuş ücreti eğer geri iadesi olmayan tarifeye göre hesaplanmış ise, bu durumda havayolu yolcuya geri ödeme yapmıyor. Fakat rezervasyon ve belge düzenleme ücreti iade ediyor.

Yasa, Para iadesi olmayan bilet oranının %30’dan fazla olmamasını da öngörüyor. Cezalar ve  kesintiler, uçağın gecikmesi, uçuşun yapılmaması durumunda yolcu iptal etmek isterse, uygulanmayacak ve iade işlemi yapılacak.Havayolu şirketleri, yolcunun ödenmesi zorunlu olduğu halde çocuk için uçuş ücreti ödememesi durumunda tek taraflı fesih yoluna gidebilirler. Ayrıca doğal felaketler veya insan kaynaklı felaketlerde, sonucunun tahmin edilemeyeceği durumlarda, uçuştan önce 30 günden az olmamak şartı ile, sözleşmeyi iptal edebilecekler.

YOLCULAR İÇİN İYİ HABER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000