22 Temmuz 2010, Perşembe 08:55:56

YOLCULAR EN KÖTÜ HAVALİMANINI SEÇTİ

Uluslararası yolculuğun milyonlarca insan için haftalık rutinler haline geldiği küresel dünyada, dünyanın en yoğun yolcu ve hava trafiğine sahip havaalanlarından bazıları, saç baş yoldurtan bir karmaşa ve kaos içinde. İşte küresel ankete katılan binlerce yolcuya göre dünyanın en kötü havaalanları:
  • roma havalimanıda iğrenç... belki 9 saat rötardan dolayı beklemek zorunda oldugum içindir
  • bunlar dunyanın en yogun havalimanları. dolayısıylada bilindik yerler. ama bence en igrenci pekin ve paris cdg.
  • dalaman atm de nasıl bir eksiklik gordunuz acaba çok merak ediyorum. bence turkiyedeki en iyi alanların başında geliyor.
  • Ömründe üç tane havalimanı görmüşsün galiba. Bu listelenen havalimanlarının Sidney ve Miami hariç hepsinde bulundum. Bunlara bir git de gör. İstanbul'a indiğinde yerleri öpersin :)
  • Bence SAW liste başı olmalı
  • sen bahsedilen havalimanlarını görmemişsin demekki. Atatürk onlarında yanında cennet.
  • bu seçimi yapanlar(oyverenler) eminim İST i hiç görmemişler.her yönü ile bir REZİLLİK ABİDESİ.hangibirini sayayım:otoparklarında ve büfelerindeki fahiş fiyatları mı,tuvaletlerin ve gate alanlarının pisliğini mi,alana girişte özellikle" polis tarafından yaratılan" trafik kepazeliğini mi,pasaport ve check-in bankolarında oluşan devasa kuyrukları mı,otoparklar içinde adına"vale" denilen MANYAKların yarattığı trafik terörünü mü?
  • atm dalaman

Uluslararası yolculuğun milyonlarca insan için haftalık rutinler haline geldiği küresel dünyada, iyi hizmet veren yeni ve modern havaalanlarına sahip olmak da önem kazanıyor. Dünyanın en yoğun uluslararası yolcu trafiğine sahip havaalanlarından bazıları ise, yolculara saç baş yoldurtan bir karmaşa ve kaos içinde. Seyahat dünyasındaki hizmetlerin en kötülerini yayınlayan The Titanic Awards adlı web sitesinin yayınladığı bir ankete katılan 2000 bin kadar küresel yolcu, dünyanın en berbat 10 uluslararası havaalanını seçti.

İşte dünyanın en nefret edilen uluslararası havaalanları:

1 - Heathrow, Londra: 19.1%

Dünyada en fazla uluslararası yolcu girişi çıkışı yapılan havaalanı olan Heathrow'ta, her yıl dünyanın 170 noktasına ya da noktasından 67 milyon yolcu taşıyan 90 havayolu şirketi hizmet veriyor. Bilet gişelerindekinden, kafelerdekine kadar her noktasındaki uzun kuyruklarıyla özdeşleşmiş durumda. Hepside yarı fonksiyonlu çalışna 5 terminalinden hangisinde olmanızın bir önemi yok. Daha kötüsü, 6'ıncı terminali de inşa halinde.

2 - LAX, Los Angeles, 14.6%

Dünyanın en yoğun 6'ıncı havaalanı ama küresel yolcuların yüzde 14,6'sına göre dünyanın en kötü havaalanı. Facebook'ta ''LAX'ten nefret ediyorum'' grubu bile var. Dilencileri, kalabalık terminalleri, kuyrukları, terminaller arasındaki geçiş zorluğu, otobüs kapıları, kirliliği en çok şikayet edilen özellikleri''

3 - Charles de Gaulle, Paris 9.1%

1970'lerin dünyasına göre yapılmış dizaynı olan ve yılda 50 milyonu aşkın yolcuya hizmet veren Paris Havaalanı, 2005 yılında SF Chronicle gazetesi okurlarınca dünyanın en berbat havaalanı seçilmişti. Uluslararası Hava Ulaşımı Birliği de 2007 yılında, çoğunlukla, genel hizmetlerindeki büyük eksikliklerden dolayı, dünyanın en kötü havaalanlarından biri ilan etmişti.

4 - JFK, New York, 5.9%

Her ne kadar kendi kendini, ''Amerika'nın kapısı'' olarak ilan etse de, Amerikalıların çoğuna göre de dünyanın en kötü havaalanlarından biri. Birbirleriyle bağlantısı zorlu 8 ayrı terminal, 151 kapı, birçok yolcunun işlerini oldukça zorlaştırıyor.

5 - O'Hare, Chicago, 4.9& (Sidney ile aynı puanda)

Dünyanın en yoğun dördüncü havaalanı olan O'Hare, özellikle uluslararası yolcular için tam bir işkence merkezi. Gümrüklerinde bekletmeleriyle meşhur.

6 - Kingsford Smith, Sydney, 4.9%

Avustralya'nın bu en büyük havaalanındaki en büyük şikayet, kısa süreli oto parkının fahiş fiyatları. Araç sahiplerine, kaldırımdan yolcuyu alma imkanları da tanımadıkları için, bu Deli Dumrul işi bir otopark sistemi, havaalanının zamanla küresel yolcuların kara listesine girmesine neden olmuş.

7 - Miami International, Miami, 3.8%

Yakınındaki bitmez tükenmez inşaat gürültüleri altındaki daracık bekleme salonları, buralara tıkılan yolcuların, sanki bir üçüncü dünya ülkesinden gidecek son uçağa binebilenlerden biri olabilmek için bekliyor gibi görünmesine neden oluyor.

8 - Frankfurt Airport, 3.4%

Dünyada en fazla uluslarası noktaya ya da noktadan uçuş yapılan havaalanı. En yoğun şikayet kafa karıştıran tabelaları. Kuyruklar ise diğer yolcuların yürümesini zorlaştırıyor. Hiç kimsenin sevmediği, suratsız ve aksi personelden oluşan kadrosu da cabası.

9 - Hartsfield-Jackson, Atlanta, 3.2%

Dünyanın hem uçuş sayısı hem de yolcu sayısı bakımından en yoğun havaalanı. Bu hava alanının sloganı şöyle olmalı: ''Hergün, her zamankinden daha kötü''

(TurkishJournal)

YOLCULAR EN KÖTÜ HAVALİMANINI SEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
roma havalimanıda iğrenç... belki 9 saat rötardan dolayı beklemek zorunda oldugum içindir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunlar dunyanın en yogun havalimanları. dolayısıylada bilindik yerler. ama bence en igrenci pekin ve paris cdg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dalaman atm de nasıl bir eksiklik gordunuz acaba çok merak ediyorum. bence turkiyedeki en iyi alanların başında geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ömründe üç tane havalimanı görmüşsün galiba. Bu listelenen havalimanlarının Sidney ve Miami hariç hepsinde bulundum. Bunlara bir git de gör. İstanbul'a indiğinde yerleri öpersin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence SAW liste başı olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen bahsedilen havalimanlarını görmemişsin demekki. Atatürk onlarında yanında cennet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu seçimi yapanlar(oyverenler) eminim İST i hiç görmemişler.her yönü ile bir REZİLLİK ABİDESİ.hangibirini sayayım:otoparklarında ve büfelerindeki fahiş fiyatları mı,tuvaletlerin ve gate alanlarının pisliğini mi,alana girişte özellikle" polis tarafından yaratılan" trafik kepazeliğini mi,pasaport ve check-in bankolarında oluşan devasa kuyrukları mı,otoparklar içinde adına"vale" denilen MANYAKların yarattığı trafik terörünü mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atm dalaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000