07 Temmuz 2010, Çarşamba 13:25:39

YOLCULAR DİDİK DİDİK ARANDI

Kopenhag'dan Kayseri'ye gidecek 187 yolcunun üzerleri ve bavulları didik didik arandı.
  • bizde niye yapılmıyor acaba?yoksa VİPi kullanan bazı pisliklerin rezilliği ortaya çıkar diye mi korkuyorlar?
Bavullardaki Türkiye'deki banka hesaplarına ait cüzdanlar ile kredi kartlarının kopyası alındı. Dört yolcunun üzerinden çıkan 350 bin Kron'a (Yaklaşık 50 bin Euro) el kondu.

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'ın Kastrup Havaalanı'ndan önceki gün saat 01.20'de Kayseri'ye gidecek 187 Türk yolcu didik didik arandı. Yolcuların bavulları da uçaktan indirilerek kontrol edildi. Yolcuların üzerinde toplam 2.7 milyon Kron (yaklaşık 400 bine Euro) çıktı.

Danimarka yasalarına göre, ülke dışına nakit olarak 75 bin Kron'dan (Yaklaşık 10 bin Euro) fazla çıkarmak isteyenlerin bunu kaynağıyla birlikte beyan etmeleri gerektiği belirtilerek dört yolcunun üzerinden bu miktardan fazla para çıktığı kaydedildi. Dört kişinin üzerinden çıkan yaklaşık 50 bin Euro'ya el kondu.

Vergi dairelerine olan borcunu ödemediği tespit edilen üç kişinin üzerinde de yüksek miktarda para çıktığı belirtildi.Kara parayla mücadele

Kastrup Havaalanı Gümrük ve Vergi Kontrol Dairesi Müdürü Erling Andersen, yapılan aramanın haksız yere sosyal yardım alanları tespit etmek ve kara para aklamayı önleyici işbirliğinin bir parçası olduğunu belirterek ” Verilen talimatla bazı uçak yolcularına olağan kontrol uyguluyoruz. Kayseriye gidecek Türk uçağı yolcuları üzerinde yaptığımız kontrollerde üzerinde 10 bin Euro'dan fazla para çıkan 4 yolcu ve vergi borcu olduğu halde üzerinde yüksek miktarda para çıkan 3 yolcu hakkında polise inceleme yapması için bilgi verildi" dedi.

İnceleme başlatılıyor

Bagajları da uçaktan indirerek arayan yetkililer Türk bankalarına ait cüzdanların ve kredi kartlarının da kopyalarını alarak inceleme başlatacaklarını söylediler. Dogru Rejser Sahibi Abdulkadir Doğru ”Bu rutin kontroldü. Benzeri kontroller başka uçaklara da yapılıyor. O gün saat 01.20'de Kopenhag Keyseri seferini yapacak uçağımız ekstra konulmuş bir seferdi ve kontrol yüzünden 2 saat gecikme ile saat 03.30 civarında havalanabildi. Uçakta 187 yolcu ve 272 bagaj vardı" dedi. Danimarka Vergi Bakanı Troels Lund Poulsen, "Kara para aklama ile mücadele sürecek. Bu tip operasyonlar devam edecek" diye konuştu
YOLCULAR DİDİK DİDİK ARANDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bizde niye yapılmıyor acaba?yoksa VİPi kullanan bazı pisliklerin rezilliği ortaya çıkar diye mi korkuyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000