15 Nisan 2015, Çarşamba 19:15:59

YOLCU UÇAKLARINA UZAKTAN MÜDAHALE ÖNERİSİ

Germanwings havayoluna ait uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürülmesiyle büyük şok yaşayan Almanya, yolcu uçaklarının acil durumlarda yerden de kontrol edilebildiği bir teknolojiyi gündeme getirdi.
  • cok oldugunu zannetmiyorum. bundan 1 yıl önce airband telsiz ile frekanslara girip ucakla konusanları unuttunuz galiba. airband telsizler 200usd nette var. rf diyorsunuz. rf kırılmadığı yer mi kaldı. askeri drone bile kırılıyor. biraz interneti araştırın. tabiki yerden ucağa ile olmayacak iletişim. rf yada uydu üzerinden olacaktır. ama bunların hiçbiri güvenli değil.
  • KeÖncelikle yaş olarak sizden büyük olabilirim. Belki siz bizim evlatımız yaşında olabilirsiniz. Uçakla yer arasında iletişim elektronik ve kodlu dalgalarla sağlanır. Keçi olarak siz internette hacker yapılmayı düşünmeniz, teknik konuları bilmediğinizi gösterir. Şu anda askeri teknolojide uzaktan kumandalı uçaklar kullanılıyor. Bazen de bu uçaklardan bazılarını karşı taraf ele geçirip istediği yere indirebiliyor. Bunlara askeri hacker deniyor. Hacker deyimi her türlü elektronik sisteme müdahale yapmak için kullanılır. Siz keçilerinizi gütmeye devam edin,
  • ABD'deki nine eleven olayından sonra tüm uçak kapıları zorunlu olarak teknik tadilatlarla yolcu kabininden teröristlerce açılmaz hale getirildi. O zaman herkes tehditi yolcudan algıladı. Konuyu derinlemesine düşünemediler. Şimdi tehdit kokpite taşındı. Kokpit ekiplerini tehdit olarak algılayamayan yetkililer Almanların bu çabasıyla yere taşınacak ve daha korkunç uçak kazaları olma olasılığı olacak. Düşünün aynı anda yüzlerce uçağın kumandasını alan heckar terörist muazzam bir silaha kavuşacak. Öyle tek taraflı olarak bir konuya konsantre olunmaz. Bunu öneren Alman vatandaşı daha büyük bir tehlikeye davetiye çıkaracağını düşündü mü? Davulun sesi dışarıdan hoş gelebilir. İnsanı ihmal eden her sistem kendine dönen bir tehditi engelleyemez. At gözlüğü ile olaylara bakan uzman olduğunu sanan kişiler daha büyük tehditleri yaratırlar.
  • yerdeki insan hata yapmaz mı? çok düz mantık bu almanlar.
  • O zamanda psikolojisi bozuk bir yer kontroloru ucagi cakar, sonra ne denir acaba..?
  • İnsan Faktörünün Olduğu Her Yerde Hata, Yanlış Olacaktır, İster Yerden Kontrol Et, İster Havadan, Ayrıca Yerden Kontrol 3ncü Pilot Şeklinde Düşünüldüğünde Belki Başarıya Ulaşır, Belki Diyorum Çünkü Yine İnsan Faktörü Olduğu İçin Hatalar Olacaktır, Gelecekte En Bizi Bekleyen ve Hata Yapmayan Sanal Zeka Üzerine Geliştirilmiş Yazılımlar Bu Tip Olayları Engelleyebilir...
  • Verin bizim sanal pilotlara...
  • Bugüne kadar az UAV düşmedi.. Yerdeki 'pilot' çakarsa "oops" der geçer. bravo üstün Almanlar bravo
  • ucaklar uzaktan yonetilecekse pilotlar kemer sikma politikasina baslasin cunku artik 30 bin maasi zor bulurlar
  • Pilot maaşının yarısı kesilir, havaları söner, uçuş emniyeti de böylece biter. Öyle kolay mı pilotların ekmeğiyle oynamak

Almanya, geçen ay Fransa'da kaza yapan Germanwings havayoluna ait uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından, uçakların acil durumlarda yer ekibi tarafından da kontrol edilebildiği bir teknolojinin hayata geçirilmesi fikrini ortaya attı.

Konuyu gündeme getiren ve havacılık endüstrisine çağrıda bulunan Almanya hava trafik kontrol dairesi Deutsche Flugsicherung, bu sayede yolcu uçaklarının güvenli bir şekilde inişinin sağlanabileceği görüşünde.

Deutsche Flugsicherung Başkanı Klaus Dieter Scheurle, "Günümüz teknolojisini aşmayı düşünmeliyiz" dedi. Yine de bunun basit bir çözüm olmadığını kabul eden Scheurle, böyle bir teknolojinin de ancak önümüzdeki 10 yıl içine gerçekleşebileceğini belirtti. 

YOLCU UÇAKLARINA UZAKTAN MÜDAHALE ÖNERİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

yanıtcı ~ 9 yıl önce
cok oldugunu zannetmiyorum. bundan 1 yıl önce airband telsiz ile frekanslara girip ucakla konusanları unuttunuz galiba. airband telsizler 200usd nette var. rf diyorsunuz. rf kırılmadığı yer mi kaldı. askeri drone bile kırılıyor. biraz interneti araştırın. tabiki yerden ucağa ile olmayacak iletişim. rf yada uydu üzerinden olacaktır. ama bunların hiçbiri güvenli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keçiye cevap ~ 9 yıl önce
KeÖncelikle yaş olarak sizden büyük olabilirim. Belki siz bizim evlatımız yaşında olabilirsiniz. Uçakla yer arasında iletişim elektronik ve kodlu dalgalarla sağlanır. Keçi olarak siz internette hacker yapılmayı düşünmeniz, teknik konuları bilmediğinizi gösterir. Şu anda askeri teknolojide uzaktan kumandalı uçaklar kullanılıyor. Bazen de bu uçaklardan bazılarını karşı taraf ele geçirip istediği yere indirebiliyor. Bunlara askeri hacker deniyor. Hacker deyimi her türlü elektronik sisteme müdahale yapmak için kullanılır. Siz keçilerinizi gütmeye devam edin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ABD'deki nine eleven olayından sonra tüm uçak kapıları zorunlu olarak teknik tadilatlarla yolcu kabininden teröristlerce açılmaz hale getirildi. O zaman herkes tehditi yolcudan algıladı. Konuyu derinlemesine düşünemediler. Şimdi tehdit kokpite taşındı. Kokpit ekiplerini tehdit olarak algılayamayan yetkililer Almanların bu çabasıyla yere taşınacak ve daha korkunç uçak kazaları olma olasılığı olacak. Düşünün aynı anda yüzlerce uçağın kumandasını alan heckar terörist muazzam bir silaha kavuşacak. Öyle tek taraflı olarak bir konuya konsantre olunmaz. Bunu öneren Alman vatandaşı daha büyük bir tehlikeye davetiye çıkaracağını düşündü mü? Davulun sesi dışarıdan hoş gelebilir. İnsanı ihmal eden her sistem kendine dönen bir tehditi engelleyemez. At gözlüğü ile olaylara bakan uzman olduğunu sanan kişiler daha büyük tehditleri yaratırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keçi ~ 9 yıl önce
hangi hacker kontrolü ele alacak evladım? Kuleyle uçak arasındaki iletişimin internet üzerinden mi yapılacağını sanıyorsun saf köylü!
yavaş... ~ 9 yıl önce
yerdeki insan hata yapmaz mı? çok düz mantık bu almanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 9 yıl önce
O zamanda psikolojisi bozuk bir yer kontroloru ucagi cakar, sonra ne denir acaba..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış Bir Karar ~ 9 yıl önce
İnsan Faktörünün Olduğu Her Yerde Hata, Yanlış Olacaktır, İster Yerden Kontrol Et, İster Havadan, Ayrıca Yerden Kontrol 3ncü Pilot Şeklinde Düşünüldüğünde Belki Başarıya Ulaşır, Belki Diyorum Çünkü Yine İnsan Faktörü Olduğu İçin Hatalar Olacaktır, Gelecekte En Bizi Bekleyen ve Hata Yapmayan Sanal Zeka Üzerine Geliştirilmiş Yazılımlar Bu Tip Olayları Engelleyebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolay ~ 9 yıl önce
Verin bizim sanal pilotlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanalpilot ~ 9 yıl önce
sanal pilotlar kadar başına taş düşsün inşallah
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bugüne kadar az UAV düşmedi.. Yerdeki 'pilot' çakarsa "oops" der geçer. bravo üstün Almanlar bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maas ~ 9 yıl önce
ucaklar uzaktan yonetilecekse pilotlar kemer sikma politikasina baslasin cunku artik 30 bin maasi zor bulurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot maaşının yarısı kesilir, havaları söner, uçuş emniyeti de böylece biter. Öyle kolay mı pilotların ekmeğiyle oynamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000