20 Aralık 2017, Çarşamba 10:50:18

Yolcu uçaklarına rakip olacak!

ABD’li milyarder işadamı Elon Musk, bilim dünyası tarafından ‘beşinci ulaşım şekli’ olarak ifade edilen en son teknoloji ‘Hyperloop’ sisteminde yeni bir rekor haberi geldi. Hyperloop One Elon Musk'ın rekorunu kırdı. Projeden beklenen verim alınabilirse gelecekte havayolu taşımacılığının en büyük rakibi olacağı iddia ediliyor.
  • Ne yapacaklarını şaşırdılar
  • Orman arazisine villa yapmak varken nelerle uğraşıyor bu gavurlar.
  • milli yolcu uçağımız göklerde
  • Yeni teknoloji geliştir ama bizdeki bürokratlar ve büyük işadamları engeller...
  • Bence hava ray yapsalardı. Hiç olmadı bir metrobüs yapar insan. Ne tüpü ne loop u..
  • Elon Musk ın rekoru değildi o. Elon Musk bu konsepti ortaya atan kişi. Yatırımcıları davet etmişti, Branson da ortak olmuş projeye. Özetle HyperLoop yeni bir rekor kırdı demek daha doğru.
  • Elon Musk ve Richard Branson arasındaki bu tatlı rekabeti izlemek keyif veriyor gerçekten. Ikiside yenilikler konusunda ilk olmanın peşindeler ve orjinal fikirlere yatırım yapıyorlar...

Hyperloop taşıma sistemini konseptten gerçekliğe taşımak için çalışan lider girişimlerden biri olan Hyperloop One hedefine bir adım daha yaklaştı.

Virgin Group'un sahibi Richard Branson'ın geçtiğimiz aylarda yatırım yaptığı proje ulaştığı hız ile yeni bir rekorun sahibi oldu.

'Vakumlu tüp içerisinde seyahat aracı', saatte 240 mil (386 km) hıza ulaştı. Bu Hyperloop One'ın bu alnada kırdığı yeni rekor olarak tarihe geçti. Hyperloop One aynı zamanda Elon Musk'ın rekorunu da kırmış oldu

Virgin'in projeye yaptığı yatırımın ardından projenin adı Virgin Hyperloop One olarak değiştirilmişti.

Seyahat alışkanlıklarımızı değiştirmeğe aday olan sistem geçtiğimiz aylarda saate 305 km hızla giderken başarıyla test edilmişti. Testin nihai amacı saatte 1120 km hıza ulaşmak.

Test, teorik olarak Los Angeles'tan San Francisco'ya yolcuları 30 dakika içinde götürebilecek fütüristtik ulaşım sisteminin geliştirilmesinde önemli bir adım. 'Hyperloop’ sistemi, 2013 yılında Elon Musk tarafından ortaya atılmıştı.

Hyperloop One, dünyada tek hyperloop sistemleri yaratmak isteyen şirket değil. Şirketin, 2024 yılına kadar sistemini çalıştırmayı hedefleyen Hyperloop Transportation Technologies (HTT) adlı bir rakibi var. HTT Mart ayında döngüler için yolcu bölmelerini inşa etmeye başladığını açıkladı.

HTT, levitasyon sistemi ile ilgili planlarını, Kaliforniya’da bir test pisti için yaptığı anlaşmaları ve Slovakya’daki potansiyel bir döngü kurmak için gerçekleştirdiği ortaklığı açıklamış olmasına rağmen henüz kamuya açık bir test gerçekleştirmedi.

Hyperloop’dan ayrılan Brogan BamBrogan'ın kurduğu Arrivo’da hyperloop yarışındaki şirketler arasında yer alıyor. Ancak yeni şirket, bu yılın başlarındaki kurulumundan bu yana çok fazla şey yapmadı.

Yolcu uçaklarına rakip olacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

3.havalimanını kıskanmaktan ~ 6 yıl önce
Ne yapacaklarını şaşırdılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 6 yıl önce
Orman arazisine villa yapmak varken nelerle uğraşıyor bu gavurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 6 yıl önce
milli yolcu uçağımız göklerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 6 yıl önce
Yeni teknoloji geliştir ama bizdeki bürokratlar ve büyük işadamları engeller...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava ray. ~ 6 yıl önce
Bence hava ray yapsalardı. Hiç olmadı bir metrobüs yapar insan. Ne tüpü ne loop u..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Elon Musk ın rekoru değildi o. Elon Musk bu konsepti ortaya atan kişi. Yatırımcıları davet etmişti, Branson da ortak olmuş projeye. Özetle HyperLoop yeni bir rekor kırdı demek daha doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışıklı Havacı ~ 6 yıl önce
Elon Musk ve Richard Branson arasındaki bu tatlı rekabeti izlemek keyif veriyor gerçekten. Ikiside yenilikler konusunda ilk olmanın peşindeler ve orjinal fikirlere yatırım yapıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000