29 Haziran 2009, Pazartesi 15:27:11

YOLCU UÇAĞININ İNİŞ TAKIMI KOPTU (VİDEO)

Geçen Ocak ayında Amerika’daki Hudson Nehrine zorunlu iniş yapan US Airways’in bir başka uçağı facianın eşiğinden döndü. Sert iniş yapan uçağın ön iniş takımı kopunca yolcular büyük korku ve panik yaşadı.
  • arkadaşlar,bu sert iniş sonucu olbilecek bir hasar degil.ön iniş takımı hard landing durumlarında kıralacak kadar kuvvete maruz kalamaz.kaldıki asfalt pistte ise bu mümkün zaten degil. tahmin ederim ki push back anlarında çok dengesiz yüklere maruz kalmış ve ön iniş takımında yapısal dayanımsızlık sonucu hasıl olmuş derim ben.yada korozyon.
  • Yine kaza yine boeing 737. Bu uçaklar artık miladını doldurdu. Yeni bir tasarım ve daha teknolojik bir uçak gerek. Airbus uçaklarının en eskisi bile bu seriden daha teknolojik.
  • Sert iniş geçenlerde bizim şirketlerin birindede yaşandıydı. Bu aynı olay bizimkilerinde başına gelebilirdi. Pilotlar oto piota alışalı inişlerde bayağı zorlanmaktalar. Keşke cat3 meydanlar artsada pilotlar tarafından değilde otomatik iniş başlasada rahat etsek.
  • Bende inerken videosu sandım.
  • BUYUK TALIHSIZLIK SB/TU

US Airways’e ait Philadelphia-Tampa seferini yapan uçağın yolcuları ölümden döndü. Geçen Ocak ayında Hudson Nehrine inerek bütün dünyanın gündemine gelen US Airways’in bir başka uçağı facianı eşiğine geldi. 138 yolcusu ve 5 mürettebatıyla Philadelphia’dan kalkan Boeing 737 tipi uçak Tampa Uluslararası Havaalanı’na sert iniş yapınca yolcuların yürekleri ağızlarına geldi.

Sert bir şekilde piste vuran uçağın ön iniş takımı kırıldı. Çarpma sırasında uçakta şiddetli bir sarsıntı ve gürültü yaşandı.  Şans eseri kimsenin burnu dahi kanamadı. Ancak yolcuların olay sırasında büyük korku yaşadıkları öğrenildi.

Kaza sonrası uçak yaklaşık bir saat pistte kaldı. Diğer uçuşlar Tampa Havaalanı’nın doğu pistine yönlendirildi.

 

YOLCU UÇAĞININ İNİŞ TAKIMI KOPTU (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar,bu sert iniş sonucu olbilecek bir hasar degil.ön iniş takımı hard landing durumlarında kıralacak kadar kuvvete maruz kalamaz.kaldıki asfalt pistte ise bu mümkün zaten degil. tahmin ederim ki push back anlarında çok dengesiz yüklere maruz kalmış ve ön iniş takımında yapısal dayanımsızlık sonucu hasıl olmuş derim ben.yada korozyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yine kaza yine boeing 737. Bu uçaklar artık miladını doldurdu. Yeni bir tasarım ve daha teknolojik bir uçak gerek. Airbus uçaklarının en eskisi bile bu seriden daha teknolojik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sert iniş geçenlerde bizim şirketlerin birindede yaşandıydı. Bu aynı olay bizimkilerinde başına gelebilirdi. Pilotlar oto piota alışalı inişlerde bayağı zorlanmaktalar. Keşke cat3 meydanlar artsada pilotlar tarafından değilde otomatik iniş başlasada rahat etsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bende inerken videosu sandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BUYUK TALIHSIZLIK SB/TU

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000