06 Ocak 2013, Pazar 13:59:39

YOLCU UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI!

Güney Afrika'da Comair'e ait bir yolcu uçağı kuş sürüsüne dalınca radom kısmında büyük bir göçük oluştu.
  • deve kuşuymuş çarpan.
  • Kuş çarpması değil. Artık airporthaber bu fotoğrafı nereden bulduysa, belki de araç çarpmasıdır.
  • Pilotum ve Bird Strike ile motor kaybetmis ve radom parcalamis biriyim. İnsan cabuk ogreniyor kuslari gormey ayrica . Gulmeyi bilmeyen cahillerden uzak durmak lazim.
  • Pilo hatalı... Çarptıktan sonra kafayı camdan çıkarıp radoma bakmalıydı....!!!!!!! Cahil yorumcular sizi!!!!!!!!
  • Hic kus carpmasina benziyor, hic leke felan yok. Yoksa foto cekmeden temizledilermi? Carpan büyük bir kus olmasi gerek yoksa bu kadar hasar olmazdi ve dua etsinler motora girmemis. Bu olaylar Ucus aninda en büyük risklerden biridir.
  • Kuslarla yumurta tokusturmaya gelmez hala ogrenemediniz gitti !
  • pilotlar görmedikleri şeyleri yok farz ediyor... kendilerine ve uçağın elektronik sistemlerine gereğinden fazla güveniyor... uçağın burnuna o hasarı veren kuşlar, görülmeyen ve teknik sistemlerle de fark edilemeyen başka bölüm ve parçalara da hasar vermiş olabilirdi...

Comair'e ait Durban-Port Elizabeth seferini gerçekleştiren yolcu uçağı kuş sürüsüne daldı. Uçağın radarının bulunduğu radom kısmında ağır hasar meydana geldi.

ZS-OKG kuyruk tescilli Boeing 737-300 tipi yolcu uçağın Durban'dan havalandıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne daldığı öğrenildi. Olayın meydana gelmesinden sonra radar sisteminde herhangi bir anormallik görmeyen uçuş ekibi, Port Elizabeth'e güvenli bir şekilde iniş yaptı. 

Yolculardan bazıları uçuş ekibinin kalkış yapılan meydana geri dönemeyerek bu şekilde sefere devam etmelerinden şikayetçi oldukları ifade edildi.

British Airways ile ortaklaşa gerçekleştirilen seferin ardından uçak bakıma alındı. Uçağın, radom kısmı yenilenerek ertesi tekrardan sefere verildiği öğrenildi.

YOLCU UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

- ~ 11 yıl önce
deve kuşuymuş çarpan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uydurma ~ 11 yıl önce
Kuş çarpması değil. Artık airporthaber bu fotoğrafı nereden bulduysa, belki de araç çarpmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uydurma'ya cevap ~ 11 yıl önce
Kardeş kimsin nesin necisin bilmem ama bak ben sana Dünya'nın en ama en saygın ve en iyi bilinen ciddi bir Havacılık Sitesinden sorguladığım haberi gönderiyorum sana. Önce bir araştır, sor soruştur daha sonra yorum yaz bir daha Ok? Ayrıca bu siteyi takip etmeni de ciddi şekilde tavsiye ederim. Dünya genelinde hergün yaşanan bir takım olay ve kazalardan ciddi şekilde ders çıkarır, çok ama çok şey öğrenirsin. Birgün gelir başkalarının tecrübe ettiği bir olay veya kaza senin de başına gelebilir. EĞER GERÇEK BİR PİLOT İSEN...
uydurma'ya cevap 2 ~ 11 yıl önce
http://www.avherald.com/h?article=45b9d9a8&opt=0
NoMad ~ 11 yıl önce
Pilotum ve Bird Strike ile motor kaybetmis ve radom parcalamis biriyim. İnsan cabuk ogreniyor kuslari gormey ayrica . Gulmeyi bilmeyen cahillerden uzak durmak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Pilo hatalı... Çarptıktan sonra kafayı camdan çıkarıp radoma bakmalıydı....!!!!!!! Cahil yorumcular sizi!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehlikeli pilot ~ 11 yıl önce
zaten kafı çıkartıp bakamadağı için derhal kalkış yaptığı alana, gerekirse emergeny deklare ederek inmeliydi, ha pardon şirket daha da kızardı bu durumda, o yüzden kuş sürüsüne daldıktan sonra sefere devam etmesi çok doğru olmuş!
Sky ~ 11 yıl önce
Hic kus carpmasina benziyor, hic leke felan yok. Yoksa foto cekmeden temizledilermi? Carpan büyük bir kus olmasi gerek yoksa bu kadar hasar olmazdi ve dua etsinler motora girmemis. Bu olaylar Ucus aninda en büyük risklerden biridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Kuslarla yumurta tokusturmaya gelmez hala ogrenemediniz gitti !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlar ~ 11 yıl önce
pilotlar görmedikleri şeyleri yok farz ediyor... kendilerine ve uçağın elektronik sistemlerine gereğinden fazla güveniyor... uçağın burnuna o hasarı veren kuşlar, görülmeyen ve teknik sistemlerle de fark edilemeyen başka bölüm ve parçalara da hasar vermiş olabilirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru da ~ 11 yıl önce
zaten pilotlar o tip durumlarda karar verebilmek icin kokpitteler.yoksa otopilot ucagi gayet iyi ucurur gayet iyi indirir.Sorun dogru karari verebilmekte.pilotlar ucagin davranisleri indikasyonlar normal oldugu surece yola devam ederler anormal bir durum oldugunda nasil davranacaklari da yazilidir.bu yazilardan haberinizin olmamasi ihtimal.Yoksa sag salim bitmis bir ucusun ardindan ahkam kesmek kolay.. önemli olan optimum karari güvenligi elden birakmadan vermektir.(bu arada ben pilot degilim)
dogru da ya ~ 11 yıl önce
pilotlar uçakta ciddi bir hasar olmadığı göstergelerden anlayabiliyorlar evet, %99... derhal alana dönüp inmeleri gerekiyordu kalan %1 lik ihtimal için... sorun tam da bu... pilotlar %1 lik binde 1 lik ihtimalleri gözardı ediyorlar... bu durum şirketlerin de işine geliyor... eleştirdiğim şey bu...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000