13 Nisan 2019, Cumartesi 11:02:14

Yolcu uçağı kalkış sırasında büyük tehlike atlattı!

Meksika'nın Chihuahua eyaletinden Monterrey şehrine gitmek üzere havalanan yolcu uçağı büyük tehlike atlattı. Yaşanan olay sonrası yayınlanan görüntüler ise facianın eşiğinden dönüldüğünü gösteriyor.
  • Büyük ihtimal sol kanat flapları açılmadı ve yeterli lift oluşamadı. Daha önceki yıllarda da buna benzer bir kaza vardı. Allah korumuş.
  • Rüzgar içine kanatçık açsa ip gibi kalkardı aslan parçası
  • İçeri bakarak durum cayrosundan kalkış yaparsan böyle olur.Hele bu uçağa gelmeden önce ters durum cayrolu uçaktan geldiysen hala yatışı alıyorum diye ters kumanda verirsin.Rüzgar sağdan geliyor 20-25 knot kadar. Dışarı bakarak yatışsız kalkmayı öğrenin artık.Yerden kesildikten sonra flight direktöre gidin. Ters durum cayrolu uçakta ne kadar uçuşunuz varsa bu uçakta o kadar ve fazlası manuel uçuşunuz olmalı .Sol motorda arıza olsaydı bu uçak kaybedilmişti.Sol kanatdaki kanatcık yerde olduğu için görev yapamamış.Kanadı kaldıramamış.Kaptan rudder vermiş kurtarmış.Eğer kaptan uçuyorsa hatasını kimse görmeden kaptan olmuş. Allah korumuş.Em kpt.
  • Verirsen yan rüzgarda yardımcı pilota kumandayı olacağı budur
  • Citir hasarli sigortadan para almak icin sisirilmis daha temizi yok dosta gider

Aeromexico Connect'e ait AM2039 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirmek üzere Chihuahua'daki General Roberto Fierro Villalobos Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış yapan Embraer ERJ-170 tipi yolcu uçağı facianın eşiğinden döndü. Kalkış sırasında bir anda kontrolden çıkan XA-SAC kuyruk tescilli uçak sol kanadının üzerine doğru yattı. Dengenin kaybolmasıyla kanat kısmı piste sürttü.

Pistin son 1000 metresinde yaşanan olay sonrasında uçak kalkışını gerçekleştirirken, pilotlar yaklaşık 9 bin feette geri dönüş talebinde bulundu. Kalkıştan 20 dakika sonra güvenli bir şekilde iniş yapan uçakta ağır hasar tespit edildi.

Teknik inceleme başlatılan uçağın kanadının haricinde başka bir yerine zarar gelip gelmediğinin tespitine çalışıldığı açıklanırken, yaşanan olayın neden kaynaklandığının araştırıldığı duyuruldu.

İşte o anlar:







Yolcu uçağı kalkış sırasında büyük tehlike atlattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

SPL ~ 5 yıl önce
Büyük ihtimal sol kanat flapları açılmadı ve yeterli lift oluşamadı. Daha önceki yıllarda da buna benzer bir kaza vardı. Allah korumuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Windsock ~ 5 yıl önce
Rüzgar içine kanatçık açsa ip gibi kalkardı aslan parçası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DURUM CAYROSU ~ 5 yıl önce
İçeri bakarak durum cayrosundan kalkış yaparsan böyle olur.Hele bu uçağa gelmeden önce ters durum cayrolu uçaktan geldiysen hala yatışı alıyorum diye ters kumanda verirsin.Rüzgar sağdan geliyor 20-25 knot kadar. Dışarı bakarak yatışsız kalkmayı öğrenin artık.Yerden kesildikten sonra flight direktöre gidin. Ters durum cayrolu uçakta ne kadar uçuşunuz varsa bu uçakta o kadar ve fazlası manuel uçuşunuz olmalı .Sol motorda arıza olsaydı bu uçak kaybedilmişti.Sol kanatdaki kanatcık yerde olduğu için görev yapamamış.Kanadı kaldıramamış.Kaptan rudder vermiş kurtarmış.Eğer kaptan uçuyorsa hatasını kimse görmeden kaptan olmuş. Allah korumuş.Em kpt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 5 yıl önce
Verirsen yan rüzgarda yardımcı pilota kumandayı olacağı budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzi ~ 5 yıl önce
Citir hasarli sigortadan para almak icin sisirilmis daha temizi yok dosta gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000