04 Ocak 2022, Salı 17:53:52

Yolcu uçağı büyük tehlike atlattı!

Güney Afrika merkezli havayolu şirketi Airlink'e ait yolu uçağı büyük büyük tehlike atlattı.
  • Arkadaşım çoğu haberin altında çıkıyorsun. Arff memuru olmadığını düşünüyorum, ruh hastası mısın? Arff memurlarını kötü göstermeye mi çalışıyorsun? Kuş sen frene basamadan arabaya da çarpabilir, kuş bu..hem uçağı otomobil mi sanıyorsun ...git ötede oyna sıkıldık yorumlarını görmekten.
  • Bende bunu anlamıyorum ya pilot için o kadar deyerli o kadar önrmli dersiniz çuvalla para verirsiniz eee peki pilot napar uçağı kuşların üstüne üstüne sürer ulan en acemi şöför bile yolda hayvan gördünde durur bunlar o kadarını bile bilmiyor ama tonla para almayı biliyolar bi sıkıntı oldundada aman Arff yetişsin bizi kurtarsın dersiniz ama

Güney Afrika merkezli havayolu şirketi Airlink'e ait yolu uçağı büyük büyük tehlike atlattı.

Johannesburg'tan havalanan BAe Jetstream 41 tipi yolcu uçağı O.R Tambo Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kuş çarpması sonucu ağır hasar aldı.

ZS-NRJ kuyruk tescilli uçağın motor pervanelerinden biri kırılarak kabin içerisine girdi.

Uçakta ağır hasar meydana gelirken, yaşanan olayda kimsenin yaralanmaması ise tek teselli kaynağı oldu.

İşte kuş çarpması sonrasında çekilen o görüntüler:





©AirportHaber.com

Yolcu uçağı büyük tehlike atlattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Arff yazan kişi ~ 2 yıl önce
Arkadaşım çoğu haberin altında çıkıyorsun. Arff memuru olmadığını düşünüyorum, ruh hastası mısın? Arff memurlarını kötü göstermeye mi çalışıyorsun? Kuş sen frene basamadan arabaya da çarpabilir, kuş bu..hem uçağı otomobil mi sanıyorsun ...git ötede oyna sıkıldık yorumlarını görmekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 2 yıl önce
Bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım, bu kanalda teknik seviyeyi düşürmeyelim. Havacılar olarak uzmanlaşma ve bilgi kavramlarının önemini en iyi bilen camialardan biriyiz.
Arff ~ 2 yıl önce
Bende bunu anlamıyorum ya pilot için o kadar deyerli o kadar önrmli dersiniz çuvalla para verirsiniz eee peki pilot napar uçağı kuşların üstüne üstüne sürer ulan en acemi şöför bile yolda hayvan gördünde durur bunlar o kadarını bile bilmiyor ama tonla para almayı biliyolar bi sıkıntı oldundada aman Arff yetişsin bizi kurtarsın dersiniz ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 2 yıl önce
Arff sizi seviyoruz , herkes sevgiye muhtaç
TEKNİK ~ 2 yıl önce
Havacılığın kuralları kanla yazılır diye bir söz vardır, bilir misin? Bu kişi hatalı da olabilir, FOD kaynaklı da olabilir. Haberden anlayacağımızda bir FOD sonucu bu olayın yaşanmış olması. O kokpitteki kişinin statüsünün önemi yok, sadece bir "İNSAN". Ve böyle bir hadise yaşanmış, keşke yaşanmasaydı tabi. Yapacak birşey var mı? YOK. Önemli olan yaralı kişinin olmaması, uçağın sağ salim yere teker koymasıdır diye düşünüyorum. Düşünceni gözden geçirmelisin diye düşünüyorum. Yinede sen bilirsin
Beko ~ 2 yıl önce
Ucak kullanmak araba kullanmaya benzeyebilir sizce tabii. Bir pilotun inis sirasinda dikkat etmesi gereken bir sürü sistem vardir. Yani sira ucak belirli bir yüksek hizla piste yanastigi gibi bir kac kusu görmesiyle zaten kuslardan yolunu ayiramamasi hizla ilgili bir sorun. Bir pilot iniste sürekli Altimetre ölcegini ve hiz birimlerini göz önünde bulundurmasi gerek, eger tabiiki sizi yolcu olarak asiri hiz vertikal inisle yere cakmak istemiyorsa. Anlamadiginiz seyleri araba kullanmak gibi basit seyle kiyaslamadan önce, düsünmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Madem bu kadar kolay, buyrun: Pilot olun. THY Pilot ariyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000