25 Şubat 2017, Cumartesi 11:25:37

Yok böyle uçuş!

Air India Express’e ait Doha-Cochin seferi yapan yolcu uçağı kötü hava koşulları sebebiyle piste inişi gerçekleştiremedi. İnmekte kararlı olan pilot, yakıtı bitmek üzere olan uçağı yedinci denemesinde piste indirdi.
  • THY'ye ucus egitime alalim. Adamda zimba gibi yurek var. THY'nin boyle zimba yurekli adamlara hep ihtiyaci var.
  • Azimle deneyen taşa bile inermiş
  • Haberdeki "görerek inmek isteyen pilotun" kısmına ne demeli? Sevgili editör, pilot olmayabilirsin evet, ancak havacılık haberleri yayınlıyorsan çok temel bir şey bilmen gerekli. İniş ve kalkış manevraları görerek yapılır. Görüş yoksa inemezsin, görüş yoksa kalkamazsın. Görmeden indim diyen pilotun (pilotların) lisansını alırlar, alsınlar da; öldürmeye kastetmek oluyor o eylem.
  • Gaptan asker kökenliymiş ;)))
  • Yahu surda bile insan yorumlari okurken uzuluyo.Sozde havaciyiz egitimli,kulturlu bilgili insanlariz.Kimi asker der kimi akp der kimi evet hayir yapar o ona laf atat bu buna kulp bulur ozel hayatina laf atat.Yazdiginiz seyler kendinizi rahatsiz etmiyomu gercekten.Cok kulturlu edepli adapli tavirlarinda degilim ama lutfen biraz saygili olalim birbirimize yahu.Baslayayim havaciliga once biraz insan olalim
  • Hava durumu kötüyse gidelim bakalım geliriz kafasında ucmuyor galiba hic bir sirket nedense o hissi alıyoruz kelle koltukta lafı bize uygun aman ucusu ertelemeyin ya da iptal etmeyin aman sonrada kaptana dava acılsın bilmem ne şaka gibi haberler 7 kez denemiş ne yasadılar acaba icerde bugün onlara yarın bize..
  • Kaptan tarih yazmak istemiş. Sonuca bakarsanız yazmış ta. Örnek almaya kalkan olmaz inşallah.
  • Saudia da kiralıkken bu havalimanına çok gittik ,nasıl yağmur yağıyor tahmin edemezsiniz zor bir meydan pistin bir tarafıda uçurumdu hatırladığım kadarıyla,
  • ne kadar nizami uçmuş ama..
  • Sizin havacılıkla alakaniz kesinlikle yok airporthaber. Haberin asliyla uzaktan yakından ilgisi yok. Şirket airindia değil Jet airways. Ayrıca hava durumundan yedek meydana gitmiş ve orada da hava durumu kötü olduğu için pas geçmiş ve mecburen inmek için zorlamislar. Magazinin ötesine gecemezsiniz bu kafayla. Anca hangi pilot çapkınlık yapmış. Hangi kabin ekibi mahkemeye gitmiş vs.

Air India Express’e ait Doha-Cochin seferi yapan yolcu uçağı kötü hava koşulları sebebiyle piste inişi gerçekleştiremedi. İnmekte kararlı olan pilot, yakıtı bitmek üzere olan uçağı yedinci denemesinde piste indirdi.

Air India Express şirketine ait Boeing 737-800 tipi uçakla seyahat eden yolcular, belki de hayatlarının en zor ve korku dolu inişini gerçekleştirdi. 142 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğu uçak Doha – Cochin seferi sırasında adeta öldü öldü dirildi. Cochin Havalimanı’na iniş için alçalan uçak, hava koşulları sebebiyle pisti defalarca pas geçmek zorunda kaldı. Görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle görerek inmek isteyen pilotun bu şekilde inmek istediği sırada limitdışı yere yakınlık olunca uyarı sistemleri de defalarca devreye girdi.

Uçağın pisti üçüncü pas geçişinde yakıtın azaldığı uyarısı alındı. Buna rağmen pilot üç kez daha pas geçti. Yedinci denemesinde piste inişi gerçekleştiren uçakta sadece 349 kg yakıt kaldığı ve tek bir pas geçmek için bu yakıtın yeterli olmayabileceği açıklandı.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yok böyle uçuş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Hemen ~ 7 yıl önce
THY'ye ucus egitime alalim. Adamda zimba gibi yurek var. THY'nin boyle zimba yurekli adamlara hep ihtiyaci var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azin ~ 7 yıl önce
Azimle deneyen taşa bile inermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 7 yıl önce
Haberdeki "görerek inmek isteyen pilotun" kısmına ne demeli? Sevgili editör, pilot olmayabilirsin evet, ancak havacılık haberleri yayınlıyorsan çok temel bir şey bilmen gerekli. İniş ve kalkış manevraları görerek yapılır. Görüş yoksa inemezsin, görüş yoksa kalkamazsın. Görmeden indim diyen pilotun (pilotların) lisansını alırlar, alsınlar da; öldürmeye kastetmek oluyor o eylem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 7 yıl önce
gorerek inmekten kastın gorerek yaklaşma(visual approach olduğunu çıkarmak zor olmasa gerek, anlamamazliktan mi geliyosun
Tug ~ 7 yıl önce
Cat III B diye birşey duydun Mu?
Yok ~ 7 yıl önce
Fsx te o yok ki
Fo ~ 7 yıl önce
Hakikaten yok mu autoland Pmdg'de? Bi deneyeyim. He amk, her yerde cat3b var, her uçak ekip meydan buna uygun, biz hala RVR değerleri soruyoruz autoland yaparken.
;) ~ 7 yıl önce
Gaptan asker kökenliymiş ;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duzey ~ 7 yıl önce
Yahu surda bile insan yorumlari okurken uzuluyo.Sozde havaciyiz egitimli,kulturlu bilgili insanlariz.Kimi asker der kimi akp der kimi evet hayir yapar o ona laf atat bu buna kulp bulur ozel hayatina laf atat.Yazdiginiz seyler kendinizi rahatsiz etmiyomu gercekten.Cok kulturlu edepli adapli tavirlarinda degilim ama lutfen biraz saygili olalim birbirimize yahu.Baslayayim havaciliga once biraz insan olalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Hava durumu kötüyse gidelim bakalım geliriz kafasında ucmuyor galiba hic bir sirket nedense o hissi alıyoruz kelle koltukta lafı bize uygun aman ucusu ertelemeyin ya da iptal etmeyin aman sonrada kaptana dava acılsın bilmem ne şaka gibi haberler 7 kez denemiş ne yasadılar acaba icerde bugün onlara yarın bize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sully ~ 7 yıl önce
Kaptan tarih yazmak istemiş. Sonuca bakarsanız yazmış ta. Örnek almaya kalkan olmaz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birzamanlar ~ 7 yıl önce
Saudia da kiralıkken bu havalimanına çok gittik ,nasıl yağmur yağıyor tahmin edemezsiniz zor bir meydan pistin bir tarafıda uçurumdu hatırladığım kadarıyla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
India ~ 7 yıl önce
Yanlış hatırlıyorsun çok güzel yeşillikler içinde bir meydan ama oldukçayağışlı
lnav ~ 7 yıl önce
ne kadar nizami uçmuş ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magazin sayfası ~ 7 yıl önce
Sizin havacılıkla alakaniz kesinlikle yok airporthaber. Haberin asliyla uzaktan yakından ilgisi yok. Şirket airindia değil Jet airways. Ayrıca hava durumundan yedek meydana gitmiş ve orada da hava durumu kötü olduğu için pas geçmiş ve mecburen inmek için zorlamislar. Magazinin ötesine gecemezsiniz bu kafayla. Anca hangi pilot çapkınlık yapmış. Hangi kabin ekibi mahkemeye gitmiş vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 7 yıl önce
Klavyene sağlık.
Süper yorum ~ 7 yıl önce
Tamamen katılıyorum
Oldumu simdi ~ 7 yıl önce
Yav panpa 1 Nisan geliyor, simdiden biraz alistirma yapalim dedik, geldin ustune limon suyu serptin. Olmadi panpa..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000