27 Mart 2010, Cumartesi 14:55:21

YOK ARTIK... 5 DOLARA UÇAK SATMIŞLAR!

Rusya'da silah satışlarında incelemelerde bulunan müfettişler ilginç bir sonuca ulaştı. Değeri 3,7 milyon Dolar olan MIG-31 model savaş uçaklarının 153 rubleye (5 dolar) satıldığı ortaya çıktı.

Savcılar 2007 yılında gerçekleşen satışla ilgili bir Rus yetkiliyi gözaltına alırken, benzer uçaktan dört tanesinin 5'er dolardan satıldığı iddia ediliyor.

Ria Novosti haber ajansı savcıların, "Dört adet MIG-31 savaş uçağının satışı ile ilgili incelemelerde, Devlet Rezerv Ajansı Rozrezerv eski yetkililerinden bir kişi geniş çaplı dolandırıcılık suçundan göz altına alındı." bilgisine yer verdi.

Rusya'nın Volga kenti Nijni Novgorod'da bulunan Sokol savaş uçağı fabrikasının satışları ile ilgili rüşvet iddiaları üzerine inceleme başlatan savcılar, satışlardaki usulsüzleri fark etmişti. Savcılar ilk verilerin ardından 2009 yaz aylarında konuyu mahkemeye taşımış ve dava süreci 2009 yaz ayında başlamıştı.

Yolsuzlukla suçlanan yetkili iddiaları kabul etmezken, mahkemenin suçlu bulması durumunda tutuklu olarak yargılanan yetkilinin 5-10 yıl hapis cezası alması bekleniyor. Savcılık açıklamasında satışların kime yapıldığı bilgisini vermedi.

YOK ARTIK... 5 DOLARA UÇAK SATMIŞLAR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000