21 Nisan 2008, Pazartesi 12:18:34

Yine YOLCU SKANDALI!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Duşanbe seferini yapacak uçağında yine yanlış yolcu skandalı yaşandı. Yanlış yolcu uçaktan indirildi, uçak detaylı aramadan geçirildi.
  • geçen hafta esb da aynı sorunu yaşadık.Bizim baktığımız bir özel havayolu uçağında yaşandı.Düsseldorf seferi idi. Bizim yolculardan biri THY nin esb - tiran uçağına binmiş. TK nasıl security eşleşmesi yapıyor anlamadım. Securityden geçmiş, boardingten de geçmiş adam uçakta yani!! İşte farkıİ; az maaş daha dikkat, çok maaş az dikkat... :)
  • Bu haberler hayre alamet degil.Gorevlilerin daha dikkatli olmasi lazim.Yolcu karismasi iyi bir durum degil. Yer gorevlileri yani ucak binis oncesi boarding pass kontrol edenler daha dikkatli olmak zorundalar.

Atatürk Havalimanı’nda gün geçmiyor ki yanlış uçağa binen yolcu skandalı yaşanmasın. Son birkaç ayda yaşanan yanlış uçağa binme skandallarına üç olaya gece bir yenisi daha eklendi.

Pakistan asıllı olduğu öğrenilen bir yolcu, başka bir uçağa binmesi gerekirken Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Duşanbe seferini yapacak olan TK 1344 sefer sayılı ‘ Hakkari’ isimli uçağına bindi. Uçak içinde yapılan kontrollerde kabinde fazladan bir yolcu olduğu tespit edildi. Yolcu uçaktan indirildi ancak emniyet yetkilileri uçakta arama yapılması gerektiğini belirterek uçağın apronda özel bir bölüme çekilmesini istedi. Uçak ‘Papa’ olarak bilinen taksi yoluna çekildi ve bagajlar tek tek kontrolden geçirildi. Yapılan aramalarda herhangi bir olumsuz duruma rastlanmazken 20:45’te kalkması gereken uçak 2 saat 25 dakika gecikmeli olarak Duşanbe’ye hareket etti.

Son dönemde bu tarz olayların sıklaşması uçuş güvenliği konusunda yeterince dikkatli davranılmadığını gözler önüne seriyor.

Yaşanan bu skandalla birlikte son 6 ay içersinde dördüncü kez bir yolcu, başka uçağa binmiş oldu.

©AirportHaber.com

Yine YOLCU SKANDALI!

Yorumlar

flyingman82 ~ 16 yıl önce
geçen hafta esb da aynı sorunu yaşadık.Bizim baktığımız bir özel havayolu uçağında yaşandı.Düsseldorf seferi idi. Bizim yolculardan biri THY nin esb - tiran uçağına binmiş. TK nasıl security eşleşmesi yapıyor anlamadım. Securityden geçmiş, boardingten de geçmiş adam uçakta yani!! İşte farkıİ; az maaş daha dikkat, çok maaş az dikkat... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sydney ~ 16 yıl önce
Bu haberler hayre alamet degil.Gorevlilerin daha dikkatli olmasi lazim.Yolcu karismasi iyi bir durum degil. Yer gorevlileri yani ucak binis oncesi boarding pass kontrol edenler daha dikkatli olmak zorundalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000