14 Şubat 2013, Perşembe 08:40:54

YİNE GREV YİNE AKSAMA

Almanya'nın Düsseldorf ve Hamburg havaalanlarında perşembe günü yine grev var...

Almanya'nın Düsseldorf ve Hamburg havaalanlarında perşembe günü yine grev var. Güvenlik personelinin grevi nedeniyle uçuşlarda yoğun aksamalar bekleniyor.

Almanya'nın Düsseldorf ve Hamburg havaalanlarında özel güvenlik personeli perşembe günü greve gidiyor. Verdi sendikası grevin sabah saat 4'te başlayıp gece yarısına kadar süreceğini duyurdu.

Almanya'nın en büyük üçüncü havaalanı olan Düsseldorf havaalanı yönetimi, başta Düsseldorf'tan yapılacak uçuşlar olmak üzere genel akışta yoğun aksamalara hazırlanıyor. Havaalanı yönetimi sözcüsü Christoph Blume, havaalanı olarak greve en iyi şekilde hazırlandıklarını ve havayolu şirketleriyle birlikte durumu yolcular açısından olabildiğince katlanılabilir hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Perşembe günü Düsseldorf havaalanında 500 adet kalkış ve iniş planlanıyor. Grevden yaklaşık 48 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

Hamburg havaalanı da grev nedeniyle güvenlik kontrollerinde önemli aksamalar olabileceği uyarısında bulundu. Her iki havaalanı da yolculardan, uçuşlarıyla ilgili havayolu şirketlerinden önceden bilgi almalarını istedi.

Verdi sendikası Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde güvenlik branşında çalışan 34 bin personel için saatte 2,50 ila 3,64 euroluk ücret zammı talep ediyor. Sendika verilerine göre işveren ise en düşük ücret grubundaki 24 bin çalışan için sadece saat başı 40 centlik zam öneriyor. Verdi, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki havaalanlarında çalışan 2 bin güvenlik personeli için saatte brüt 16 euro, Hamburg'da ise 14,50 euro talep ediyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine özel güvenlik personeli ocak ayı sonunda da greve gitmiş; Düsseldorf ve Köln/Bonn havaalanlarında iki gün boyunca ulaşım felç olmuştu. (Deutsche Welle)

YİNE GREV YİNE AKSAMA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000