06 Temmuz 2017, Perşembe 09:24:44

Yine Esenboğa yine direkt uçuş çağrısı

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İş Adamları Derneği (EMSİAD) Başkanı Deniz Karamercan, başkentten yurt dışına yapılan direkt uçuş sayısının oldukça yetersiz kaldığına dikkat çekti.
  • yahu ankaralilar yurt dişina giderken thy kullanmiyorlar ne yapsin thy neden sefer koysin mi..ankaradan almanya uzerinden gidiyorlar gidecekleri yerlere..direct sefere gerek yoktur..pegasus başlatti onlan uçun..
  • thy eğer kendini hakikaten büyük bir şirket olarak görüyorsa,parayı çok fazla düşünmeyip esb'yi 2. hub yapıp oradan birçok avrupa şehrine özellikle de paris,londra,amsterdam,zürih,milano,viyana,frankfurt,berlin,dusseldorf,münih,moskova vb gibi hem ticari hem turistik hem de gurbetteki vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu şehirlere hiç değilse haftada 3 sefer uçmak zorunda. zaten thy, avrupa'da başkentinden diğer ülke başkentlerine tarifeli sefer düzenlemeyen tek büyük firma bildiğim kadarıyla. bu bile prestij kaybına neden oluyor. biz bunları düşünüyoruz da thy yönetimi neden düşünemiyor ya da düşünüyor da neden yapmıyor acaba ilginç.
  • THY Ankara'dan 10 hatta dirrekt uçuyor. Cidde, Medine, Moskova, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Stuttgart, Viyana, Copenhag, Stokholm
  • Esenboğa Havalimanı haziran 2017 sonu verilerine göre yuzde 25 dis hat yolcu sayisinda artis oldu. Toplamda yuzde 9 yolcu sayisini artirdi. Esenboğa dis hatlara her ay yeni 1 destinasyon ekliyor. Nitekim Izmir Adnan Menderesi dis hatlarda gecmis durumdadir. Antalya yazlik deniz turistlerini saymazsak yolcusunu en cok artiran Esenboğa olmustur. Metro baglantisi yapildiginda Esenboğa tum ezberleri bozacak.
  • Haftada bir Amsterdam-Ankara süper olur
  • ankara'yla ilgili yorum yapan okuyucunun sözlerine kısmen de olsa yanıt vermek isterim: öncelikle ana-akım medyanın ürettiği klişelerden uzaklaşarak, veriler üzerinden bakmak gerekiyor. ankara, 5.5. milyona yaklaşan merkez nüfusu ve yaklaşık 10 milyonluk hinterlandi ile Türkiye'ye ekonomik anlamda katma değer üreten ikinci büyük yerleşim. özellikle savunma, havacılık ve uzay, bilişim, makina ve petro-kimya sanayinde başı çekiyor ve ihracat listesinde de her zaman ilk 5 şehir arasında. zengin bir sermayesi söz konusu - buna beşeri sermayesini katmıyorum bile. eğer ekonomik veriler ve ürettiği katma değeri, imalat, sanayi üretimi, medikal teknoloji ve hatta gıda sektörüyle bakarsanız, şehrin sadece griden/bürokrasiden ibaret olmadığını görürsünüz. bir diğer konu da talep klişesi; iktisat biliminde talep tek başına birşey ifade etmez. arz-talep dengesini gözeterek, talebin arz edilen hizmetlerin çeşitliliği ve zenginliği ile biçimlendirilmesi gerekir. Sonuç: THY görevini yapmalıdır..!
  • Yurtdışı misyon temsilcileri,gurbetçiler senede bir iki defa direkt uçacak diye sefer mi koysun havayolları. Yok işte yolcu potansiyeli yok buranın. Zaten daha önce denendi,uçaklar boş gidip geldi kaldırıldı.Sizin gönlünüz olacak diye zararına mı uçacak şirketler. Buradan anca Anadolu şehirlerine sefer konur,başka da olmaz.Bu şehirde turizm yok,bi Gaziantep,Kayseri kadar bile sanayisi yok,buraya yatırımcı filan gelmez kardeşim.Yıllardır Ankara'da oturan biri olarak söylüyorum bunu.
  • Pegasus derdinize derman olacak. THY ndan bir şey beklemeyin. Pegasus'a destek olmaya bakın. Şu an zaten başladı yurtdışı uçmaya. Amman, Kirv,Odesa,Köln,Sttutgart,Düsseldorf,Viyena, Stockholm,Erbil uçuyor. Bir kısmı sezonluk uçuşlar ama daha da arttıracak burada ki uçuşlarını.
  • Ağustos ortası dus-esb fiyatlari 600 den başlıyor.. Bunlar aktarmali bide.. O paraya dünyanın diğer ucunu new yorku görürsün.. Hani basbakan aciklamisti secim vaadinde thy gurbetçilere 25% indirim verecek diye.. Nerden alabiliyoruz bu indirimi?

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İş Adamları Derneği (EMSİAD) Başkanı Deniz Karamercan, başkentten yurt dışına yapılan direkt uçuş sayısının oldukça yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Karamercan, "Bu durum kent ekonomisini yakından etkiliyor" dedi. Sorunun Türk ticaretini yakından ilgilendirdiğini savunan Başkan Karamercan, "Her şeyden evvel başkentimizden Avrupa'daki tüm başkentlere direkt uçuşlar olmalıdır. Henüz aşamadığımız bu sorun ekonomimizi derinden etkiliyor. Özellikle de yabancı yatırımcıyı farklı destinasyonlar aramaya itiyor. Tüm bunların yanı sıra vakit kaybını da yanında getiriyor. Başkent olarak çözüm yoluna gidemediğimiz bu durum büyük bir eksikliktir" dedi. Karamercan, birçok önemli platformda konuyu gündeme getirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yine Esenboğa yine direkt uçuş çağrısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

camaeothy ~ 7 yıl önce
yahu ankaralilar yurt dişina giderken thy kullanmiyorlar ne yapsin thy neden sefer koysin mi..ankaradan almanya uzerinden gidiyorlar gidecekleri yerlere..direct sefere gerek yoktur..pegasus başlatti onlan uçun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyat ~ 7 yıl önce
THY Lufthansa'nın iki katı fiyat çekiyor. Niye?
tehaye ~ 7 yıl önce
thy eğer kendini hakikaten büyük bir şirket olarak görüyorsa,parayı çok fazla düşünmeyip esb'yi 2. hub yapıp oradan birçok avrupa şehrine özellikle de paris,londra,amsterdam,zürih,milano,viyana,frankfurt,berlin,dusseldorf,münih,moskova vb gibi hem ticari hem turistik hem de gurbetteki vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu şehirlere hiç değilse haftada 3 sefer uçmak zorunda. zaten thy, avrupa'da başkentinden diğer ülke başkentlerine tarifeli sefer düzenlemeyen tek büyük firma bildiğim kadarıyla. bu bile prestij kaybına neden oluyor. biz bunları düşünüyoruz da thy yönetimi neden düşünemiyor ya da düşünüyor da neden yapmıyor acaba ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB Direkt hatlar ~ 7 yıl önce
THY Ankara'dan 10 hatta dirrekt uçuyor. Cidde, Medine, Moskova, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Stuttgart, Viyana, Copenhag, Stokholm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Bey ~ 7 yıl önce
Doğru değil
Esenboğa ~ 7 yıl önce
Esenboğa Havalimanı haziran 2017 sonu verilerine göre yuzde 25 dis hat yolcu sayisinda artis oldu. Toplamda yuzde 9 yolcu sayisini artirdi. Esenboğa dis hatlara her ay yeni 1 destinasyon ekliyor. Nitekim Izmir Adnan Menderesi dis hatlarda gecmis durumdadir. Antalya yazlik deniz turistlerini saymazsak yolcusunu en cok artiran Esenboğa olmustur. Metro baglantisi yapildiginda Esenboğa tum ezberleri bozacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 7 yıl önce
Haftada bir Amsterdam-Ankara süper olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara... ~ 7 yıl önce
ankara'yla ilgili yorum yapan okuyucunun sözlerine kısmen de olsa yanıt vermek isterim: öncelikle ana-akım medyanın ürettiği klişelerden uzaklaşarak, veriler üzerinden bakmak gerekiyor. ankara, 5.5. milyona yaklaşan merkez nüfusu ve yaklaşık 10 milyonluk hinterlandi ile Türkiye'ye ekonomik anlamda katma değer üreten ikinci büyük yerleşim. özellikle savunma, havacılık ve uzay, bilişim, makina ve petro-kimya sanayinde başı çekiyor ve ihracat listesinde de her zaman ilk 5 şehir arasında. zengin bir sermayesi söz konusu - buna beşeri sermayesini katmıyorum bile. eğer ekonomik veriler ve ürettiği katma değeri, imalat, sanayi üretimi, medikal teknoloji ve hatta gıda sektörüyle bakarsanız, şehrin sadece griden/bürokrasiden ibaret olmadığını görürsünüz. bir diğer konu da talep klişesi; iktisat biliminde talep tek başına birşey ifade etmez. arz-talep dengesini gözeterek, talebin arz edilen hizmetlerin çeşitliliği ve zenginliği ile biçimlendirilmesi gerekir. Sonuç: THY görevini yapmalıdır..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Degmez ~ 7 yıl önce
Baskent ileride tekrar İstanbul olacagi icin bos yere plan yapmak gereksiz. Bu kadar Osmanli ruyasi goren bir yonetim, Ankara'yi kaale almaz.
ESB ~ 7 yıl önce
Yurtdışı misyon temsilcileri,gurbetçiler senede bir iki defa direkt uçacak diye sefer mi koysun havayolları. Yok işte yolcu potansiyeli yok buranın. Zaten daha önce denendi,uçaklar boş gidip geldi kaldırıldı.Sizin gönlünüz olacak diye zararına mı uçacak şirketler. Buradan anca Anadolu şehirlerine sefer konur,başka da olmaz.Bu şehirde turizm yok,bi Gaziantep,Kayseri kadar bile sanayisi yok,buraya yatırımcı filan gelmez kardeşim.Yıllardır Ankara'da oturan biri olarak söylüyorum bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 7 yıl önce
Gerçek bilgiden yoksun, duyuma dayalı, öngürüsüz yaklaşım
Misafir ~ 7 yıl önce
2016 ihracat rakamları istanbul 53 milyar, kocaeli 11, bursa 7, izmir 5, ankara 4.
Ole ~ 7 yıl önce
Yurtdışı misyon temsilcileri, Başkenti kapatın gelmesin. Gurbetçiler, rahatınız iyi siz hiç gelmeyin. Dolu olan uçaklar boş muş. Böyle yorum ve kafa ile nereye varacağız. Lufthansa qatar s.arabia gelsin gitsin sen bak.
Talep var ~ 7 yıl önce
Talep yoksa yabancı şirketler neden vızır vızır sefer yapıyor
TK ~ 7 yıl önce
Qatar özellikle Uzak doğu ve Avustralya. Mahan Bangkok Lufthansa da Amerika yolcularını yani transit yolcu taşıyor ve THY ile İstanbul üzeri gideceğin fiyatın neredeyse yarısına taşıyor. THY direkt uçsa da bu fiyat politikası ile yolcu filan bulamaz.
Yıllardır Ankaralı ~ 7 yıl önce
Siz gerçekten yıllardır Ankara'da mı yaşadınız? Daha doğrusu şöyle sorayım, hiç Ankara'ya uğradınız mı?
Ali Keser ~ 7 yıl önce
THY daima vatandaşı kazıklama ve maksimum kar peşinde. O nedenle, başkent falan taktığı yok. Canı cehenneme tabii. Biz de, batı için Lufthansa doğu için Qatar havayollarını tercih ediyoruz, fiyatlar gayet uygun. Ayrıca, yutışına giderken İstanbul cehennemine uğramadığımız için çok da mutluyuz.
Pegasus ~ 7 yıl önce
Pegasus derdinize derman olacak. THY ndan bir şey beklemeyin. Pegasus'a destek olmaya bakın. Şu an zaten başladı yurtdışı uçmaya. Amman, Kirv,Odesa,Köln,Sttutgart,Düsseldorf,Viyena, Stockholm,Erbil uçuyor. Bir kısmı sezonluk uçuşlar ama daha da arttıracak burada ki uçuşlarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 7 yıl önce
Ağustos ortası dus-esb fiyatlari 600 den başlıyor.. Bunlar aktarmali bide.. O paraya dünyanın diğer ucunu new yorku görürsün.. Hani basbakan aciklamisti secim vaadinde thy gurbetçilere 25% indirim verecek diye.. Nerden alabiliyoruz bu indirimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelme birader ~ 7 yıl önce
Gelme sende o zmn. İbiza Mallorca yap sende. Biz gidemiyoruz sen bari git. Napcan buraları...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000