11 Eylül 2011, Pazar 08:03:53

YILDÖNÜM VE GERÇEKLERİ...

11 Eylül'ün bilinmeyen gizli gerçekleri ve saldırı sonrasına dair gündeme gelmeyen ilginç detaylar...
  • Hala bunu Usame Bin Ladin'in yaptığı terörist bir saldırı gibi görüyorlar ya, ona şaşıyorum.
  • ÖLENLERE YAZIK OLDU, AMA ARTIK YETER.YANKİ'LERİN BU SAÇMA OYUNU ORTAYA ÇIKALI ÇOK OLDU.SREBRENICA'YI HATIRLAYAN YOK, AMA 9/11 DEDİK Mİ HAYAT DURUYOR. GİDİN UŞAKLIĞINI YAPIN ABD'NIN.MEDYAYI DA BU UŞAKLIK YÜZÜNDEN KINIYORUM.
 3 saat önce tahmin edildi
Amerika 11 Eylül 2001 sabahı kendinin bile farkında olmadığı yeni bir geleceğe uyandı. Artık ne ABD ne dünya hiç bir zaman eskisi gibi olmayacaktı. İşte 11 Eylül'ün bilinmeyen gizli gerçekleri ve saldırı ve sonrasına dair gündeme gelmeyen ilginç detaylar... 
 
Bunlardan kuşkusuz en ilginci Princeton University'deki 'Rastlantısal Olay Üreticisi'nin olaydan 3 saat önce dehşet verici bir olay yaşanacağını tahmin etmesiydi.
 
Tatbikattı gerçek oldu
Olayların yaşandığı 11 Eylül'ün birkaç gün öncesinde Amerikan hava sahasını korumayı amaçlayan ve 4 uçağın kaçırılmasını konu alan 'Tetikte Gardiyan' adlı bir tatbikat yapıldı. Saldırı sabahında da aynı tatbikat tekrarlanacaktı.
 
3.2 milyar dolarlık tesadüf
Yapsatçı Larry Silverstein Dünya Ticaret Merkezi yıkılmadan sadece 6 ay önce alanı 3.2 milyar dolara 99 yıllığına kiraladı. Şimdi oraya yapılacak bir anıt ve müzenin yanına devasa bir ticaret ve alışveriş merkezi inşa ediyor.
 
İlk saldırıyı araştırdı, ikincide öldü
El Kaide'yi ve 1993'teki ilk Dünya Ticaret Merkezi saldırısını araştıran FBI ajanı John Patrick O’Neill, prensip anlaşmazlıklarından dolayı kurumdan ayrılmıştı. O’Neill, Dünya Ticaret Merkezi'nin güvenlik şefi oldu ve 11 Eylül saldırılarında orada hayatını kaybetti.
 
Saldırganlar günlerce NSA'in yanındaydı
11 Eylül saldırganlarının beşinin saldırıdan hemen önce Amerikan ulusal güvenlik kurumu NSA'in (National Security Agency) hemen yanındaki bir motel otel odasında kaldığı ortaya çıktı.
 
40 yılda bir!
12 Eylül 2001 sabahı Pentagon'a çarpan uçağın karakutusu bulundu ancak Savunma Bakanı Donald Rumsfeld kokpitteki seslerin kurtarılamadığını söyledi. Düşen bir uçağın karakutusundan ses elde edilememesi son 40 yılda ilk kez bu olayda yaşandı.
 
Çantaları sakıncalı, kendi değil
Saldırıların elebaşısı Mohamed Atta, Boston'daki Logan havaalanına giriş yaptığında ismi güvenlik sistemindeki bir alarmı harekete geçirdi ve çantaları uçağın ambarına koyulmadı.
 
Yangınları tam olarak söndürmek 100 günü aldı
İtfaiyecilerin New York'taki tüm yangıları tamamen söndürmesi 100 gün sürdü.
 
En çok Nostradamus'un kehaneti Google'landı
Olayın gerçekleştiği hafta Google'da en çok aranan kelimeler Nostradamus, CNN, Dünya Ticaret Merkezi ve Usame bin Ladin oldu.
 
Labrador mucizesi
Roselle adlı sarı bir labrador olayın gizli kahramanlarından biri oldu. Görme engelli sahibi Michael Hingson'ı Kuzey Kulesi'nin 78'inci katından indirip bir arkadaşının evine kadar götürdü.
 
100 milyon dolarlık sanat eseri yok oldu
 
İkiz Kuleler çöktüğünde kaybedilen Picasso, David Hockney ve Alexander Calder gibi isimlerin imzalarını taşıyan sanat eserlerinin değeri 100 milyon doları buldu.
 
3000'den fazla çocuk ebeveynini kaybetti
 
3051 çocuk anne ya da babasını kaybetti. Eşlerini saldırıda kaybeden 17 kadın çocuklarını babasız olarak dünyaya getirmek zorunda kaldı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre doğum oranları yüzde 20 arttı.
 
Yıkıntıdan 144 alyans çıktı
 
1 milyon tonluk yıkıntı içinde çalışan işçiler 65 bin parça kişisel eşya buldu. Bunların 144'ü alyans, 437'si saatti.
 
Sadece 291 ceset bozulmadan çıkarıldı
 
Patlama noktasından sadece 291 ceset bozulmamış olarak çıkarılabildi. Güney Kulesi'ne vuran United Flight 175 yolcusu Lisa Anne Frost'un ailesi ona ait bir şey bulabilmek için neredeyse 1 yıl beklemek zorunda kaldı.
 
9 yıl sonra bile can aldı
 
Saldırılarda ölen toplam insan sayısı geçen yıl bir kişi artarak 2753'e çıktı. New Yorklu sağlık görevlisi Jerry Borg, Dünya Ticaret Merkezi'nde soluduğu tozlar yüzünden akciğer kanserine yakalanarak hayatını kaybetti.
 
Pentagon'a maliyeti 250 milyondan fazla
 
Pentagon'u vuran uçak, çarptığı bölümde 258 milyon dolarlık restorasyon yapıldı.
 
Alkol ve uyuşturucu tüketimi de dindarlık da arttı
 
Saldırıdan bir hafta sonra Manhattan'daki alkol tüketimi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25, tütün kullanımı yüzde 10 ve marihuana kullanımı yüzde 3.2 arttı. Kilise ve sinagoglara katılım da yüzde 20 arttı.
 
DTM çeliklerinden hatıra ve anıt
 
Patlama bölgesinden çıkarılan çelikle yüzlerce hatıra eşyası, haç, bayrak sopası ve sanat eseri üretildi. United Flight 93'ın çakıldığı Shanksville, Philadelphia'daki haç ve İtalya'daki Hatıra ve Işık anıtı da bunların arasında yer aldı.
 
Uçaklar bulut görevi görüyormuş
 
Saldırının ardından ABD'de ilan edilen 3 günlük uçuş yasağı bilim adamları için fırsat yarattı. Uçakların atmosfer üzerindeki etkisi araştırıldı ve uçaklar olmadan gündüzlerin daha sıcak, gecelerin daha soğuk olduğu tespit edildi.

ntvmsnbc
YILDÖNÜM VE GERÇEKLERİ...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hala bunu Usame Bin Ladin'in yaptığı terörist bir saldırı gibi görüyorlar ya, ona şaşıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÖLENLERE YAZIK OLDU, AMA ARTIK YETER.YANKİ'LERİN BU SAÇMA OYUNU ORTAYA ÇIKALI ÇOK OLDU.SREBRENICA'YI HATIRLAYAN YOK, AMA 9/11 DEDİK Mİ HAYAT DURUYOR. GİDİN UŞAKLIĞINI YAPIN ABD'NIN.MEDYAYI DA BU UŞAKLIK YÜZÜNDEN KINIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000